S24 Ultra gibi bir canavarı beğenmemek ekde değil hocam. Belki Apple ekosistemine veya iOS işletim sistemine geçmek istemiştir, bilemeyiz.
Ekosistemi yokmuş, şimdi baktım da Samsung S24 Ultra'nın PUBG'de düşük FPS aldığını konu açmış. Sırf düşük FPS için satıp bunu mu almış? :D

1727562641528.webp

Selam arkadaşlar,

Bugün iPhone 16'nın Pro modelini satın aldım ve kullanmaya başladım. Size ilk izlenimlerimi yazacağım. Umarım beğenirsiniz.

Ekran
6.3 inç OLED 1206x2622 FHD+ bir ekranı var. S24 Plus'a göre biraz kötü kalsada yinede gayet güzel bir ekranı var. Düz iPhone 16'da yine 60 Hz kullanılmış... 460 PPI bir piksel yoğunluğu, 16 milyon Renk sayısı var.

Batarya
Batarya olaraktan önceki kullandığım 12 Pro modeline göre cidden baya bir fark var. 3582 mAh bir bataryası var.

Kamera
Kamerası cidden çok güzel. 48 Mp olmasına rağmen bendeki 200 mp samsung s24 Ultradan daha güzel çekiyor. Sensörleri çok daha iyi. Ayrıca 4k 120 fps video kayıt seçeneği geldi. 2. Kamerası 12 MP 3. Makro kamera ise 48 MP.

İşlemci
A18 Pro işlemciyi kullanıyor. Fortnite ve Genshin Impact'ta sabit 120 fps aldım. 8 GB RAM'i var.

Tasarım
149.6 mm bir boy, 71.5 mm En, 8.25 mm Kalınlık, 199 Gram'da ağırlığı var. Çok ağır değil. Ama kamera çok kalın. Tasarımını ben çok beğeniyorum. Bendeki Beyaz modeli:

Genel
Genel olarak Yeni action butonu ve yapay zeka desteği güzeldi. Uzun kullanımda yeniden bir makale yazacağım. Fiyatı bence değmez. 83000 TL bir telefona verilmez fakat telefon güzel. Biraz kötü oldu üzgünüm daha pek fazla kullanım şansı bulamadım maalesef.
Hayırlı olsun diyelim de güzel aldım konusu olmuş.

Kamerası cidden çok güzel. 48 Mp olmasına rağmen bendeki 200 mp samsung s24 Ultradan daha güzel çekiyor.
Öncelikle cihazı güle güle kullan. Yukarıda alıntıladığım yorumun ise iPhone’un rakamlardan ibaret olmadığını, deneyimin çok farklı olduğunu kanıtlar nitelikte. Bunu anlatmakta çok zorlanıyoruz biz Apple severler olarak ama işte karşınızda deneyimleyerek kıyaslama yapabilmiş birinin yorumu duruyor. 😌

İncelemen için ellerine sağlık. Şu anda piyasadaki mevcut en iyi cihaza sahip olmuşsun. Geriye keyfini sürmek kalıyor.

Keşke benim de bir tane olsaydı. 🥲

Öncelikle cihazı güle güle kullan. Yukarıda alıntıladığım yorumun ise iPhone’un rakamlardan ibaret olmadığını, deneyimin çok farklı olduğunu kanıtlar nitelikte. Bunu anlatmakta çok zorlanıyoruz biz Apple severler olarak ama işte karşınızda deneyimleyerek kıyaslama yapabilmiş birinin yorumu duruyor. 😌

İncelemen için ellerine sağlık. Şu anda piyasadaki mevcut en iyi cihaza sahip olmuşsun. Geriye keyfini sürmek kalıyor.

Keşke benim de bir tane olsaydı. 🥲
Telefon güzel, ona laf yok hocam, Apple'ın kalitesini, güvenliğini ve stabilizasyonunu, işletim sistemini kimse eleştiremez zaten. Ama önceki modele göre fark yok, olmayan şey için yüksek bir fark ödemek saçma bence. Aynı şeyleri 14 Pro Max'de yapıyor. Sony'nin piyasaya 2012 yılında getirdiği özelliği yeni gibi pazarlıyor.

16 Pro Max'i 14 Pro ile karşılaştırıp inceledim. Arada normal kullanıcı için performans ve kamera açısından fark yok tek fark Apple Intelligence. Ki 14 Pro bile normalde almalıydı bunu.
Benim 12 Pro bile hala canavar gibi hocam. Arkadaşta 12 Pro'dan geçtim diyor ama ben gittim bizzat karşılaştırdım iki telefon arasında bir tek batarya farkı gördüm o kadar. Ha bir de kamera farkı vardır ama gün ışığında çekilen 12 Pro fotoğrafları hatta düşük ışıkta çeklienler de dahil 16 Pro'dan hiç geri kalır yanı yok. Zoom ile işim yok benim ana kamera taş gibi mi? Evet. 17 çıkana kadar böyle oha dedirtecek bişi olana kadar 12 ve üstü hala kullanılır.