Bu konu bir inceleme veya deneyim konusu olacak kadar uzun değil çünkü.Neden bu kadar tepki gösterdiniz? İlk izlenimlerimi yazdım o kadar. Hava atmak istesem forumdaki rastgele kişilere değil Instagram'da story atıp dururdum. Hem de size göstersem ne değişiyor ki?
S24 Ultra kullanmaya devam ediyorum iPhone'u sadece kamerasını ve iOS'u sevdiğim için kullanıyorum.
PUBG değil Fortnite'daydı. Zaten oynamıyorum sadece FPS testiydi.
Detaylar
Kim cevapladı?Vira
Üstün
- Makaleler
- 1
Bu konu bir inceleme veya deneyim konusu olacak kadar uzun değil çünkü.
İlk izlenim.
O halde konu başlığı ilk izlenim olabilirdi
denizius
Uzman
Aslında çoğu özellik için yeterli kalıyor alabileceği özellikler vardı ama Apple'ın politikası falan bir bahane değil.
RAM farkı ve işlemci farkı var yapay zeka özellikleri A16 bionic de düzgün çalışmazdı.
Normal kullanıcı için fark yok hocam. 14 Pro Max'in performans ve kamera açısından şikayet edecek standart bir kullanıcı tanımıyorum ben şahsen.
Performans olarak evet günlükl kullanıcının fark edeceği bir şey çok yok fakat kamera ile biraz ilgili olan birisi bol bol video fotoğraf çeken aradaki farkı görecektir.
AlphaOMG
Uzman
Bende görmedim S8 kimsede ama halâ İphone 7 kullanan bile var.2017'de iPhone 8 ile birlikte çıkan Samsung S8'i kullanan kimseyi görmezsin ama hala iPhone 6-7-8 kullananlara rastlayabilirsin. Uzun ömürlülükte Apple gibi ol.Şüphesiz ki bugün çıkan 15'ler 16'lar da bundan 7-8 sene sonra hala kullanımda olacaklar.
Elma ısıran
Üstün
4 sene Samsung S8 kullandım dostum. Şu an kullanılabilecek bir cihaz değil. S8 ile iPhone 7’yi yan yana koysam S8’i çöpe atarım. Estetik cihaz ama üstünden 8 yıl geçtikten sonra estetik karın doyurmuyor.Türkiye'ye kırpılmış S8 gelmesine rağmen S8 hâlen takır takır çalışıyor bu arada. Iki tane yakınım kullanıyor enfes cihaz, iPhone'un hâla o telefonun estetiğne ulaşamadı. O telefonlar ile S8'i yan yana koy. Telefonları çöpe atarsın direkt.
mr.esat
Üstün
Telefon kullanmayı bilmeyip argüman sunmanın mânası yok.4 sene Samsung S8 kullandım dostum. Şu an kullanılabilecek bir cihaz değil. S8 ile iPhone 7’yi yan yana koysam S8’i çöpe atarım. Estetik cihaz ama üstünden 8 yıl geçtikten sonra estetik karın doyurmuyor.
S8 ile arkaplanda yaptığın işlemlerin çoğunu iPhone 7 ile yapamıyorsun bile. Çom daha farklı bir OS, benim M14 bile takır takır çalışıyorken S8'in kasma ihtimali yok. S8 öyle kasacak bir cihaz değil.
Bizim sınıfta son model Redmi ile PUBG'de 40-60 FPS arası alırken S8 ile sabit 60 FPS alan eleman var, kesinlikle kullanılabilir hızlı bir cihaz, çok rahat 3-4 sene daha gideri var, tek sıkıntısı eski Android sürümü, o da Custom ROM ile halledilebilir.4 sene Samsung S8 kullandım dostum. Şu an kullanılabilecek bir cihaz değil. S8 ile iPhone 7’yi yan yana koysam S8’i çöpe atarım. Estetik cihaz ama üstünden 8 yıl geçtikten sonra estetik karın doyurmuyor.
Kamerası inanılmaz iyi, sonuçta S serisi günümüz cihazlarından bile çok daha iyi. Performans olarak günümüz orta segment cihazlara eşdeğer performans verebiliyor.
Ayrıca iPhone 7, S8'e göre daha düşük performans veriyor kendi gözlemlerime dayanarak söylüyorum. iPhone 7 Plus kullanan eleman bile max 40-50 alırken 7 ile daha iyisini alamaz zaten.
Artık Samsung 7 sene güncelleme sözü de veriyor, zaten uzun süre boyunca dayanan telefonlar çok daha uzun dayanacak artık.
Son düzenleme:
dewberry
Üstün
Nedeni her sene cihaz cikmasi degil! 2013 yilinda cikan Z ve Z1'in AnTuTu puanlari arasinda iki kat fark var mesela. İkisi de 2013 yilinin Sony Amiral gemisi ancak.Tüm cihazlarda fark aralığı daraldı. Bunun sebebi de her sene cihaz çıkması. Telefonlar bir önceki nesillere göre inanılmaz şekilde güç kazansa da her sene telefon çıkardıkları için diğer farklar az gibi geliyor, farklar tasarımsal olarak değil donanımsal olarak gerçekleşiyor aslında. Eskiden tasarımsal olarak çok fazla deneme yapılırdı. Şu anda telefonlar optimum tasarımda ve bu anlamda değişikliğe gidilmiyor.
Nedeni Eypil, Zamsung, Sayomi gibi sozde telefon ureticilerinin isi bilmemesi. Alacaksin Sony'i (LG, HTC kalsa onlarida yazardim, iyi seylerin cogu batti eypil ve zamzung yuzunden) rahat edeceksin.
Az salla ziyaa, 2019 yilinda satin aldigim A70 halen daha oyun harici butun islerime yetiyor. Hatta 2015 yilinda cikmis bir cihaz olan Xperia Z5'im bile gunluk islerime yetiyor, sadece basit oyunlari oynatiyor ancak. Kamerasi zaten halen bile mükemmel, senin eypilin 6S'de 12 megapiksel sensor kullanirken Z5 23 megapiksel saf EXMOR sensor ve BIONZ X cipi kullaniyordu. 6S 720p 240FPS cekerken, Z5'im 720p 960FPS cekebiliyordu. Hybrid focus gibi ozelliklerini saymiyorum bile. Bataryasi kesinlikle 6S ve 7'lerden gunumuzde cok daha iyi.4 sene Samsung S8 kullandım dostum. Şu an kullanılabilecek bir cihaz değil. S8 ile iPhone 7'yi yan yana koysam S8'i çöpe atarım. Estetik cihaz ama üstünden 8 yıl geçtikten sonra estetik karın doyurmuyor.
Fun fact;2017'de iPhone 8 ile birlikte çıkan Samsung S8'i kullanan kimseyi görmezsin ama hala iPhone 6-7-8 kullananlara rastlayabilirsin. Uzun ömürlülükte Apple gibi ol.Şüphesiz ki bugün çıkan 15'ler 16'lar da bundan 7-8 sene sonra hala kullanımda olacaklar.
Halen daha ara sıra WhatsApp ve Outlook'umu acip birkac gun Xperia Z5'imi kullanirim. Tek sorunu benim icin overheat sorunu olmasi (FSC caktim, duzeldi!)
Ayrica is yerimde halen daha S6, S8, XZ1, LG G7 kullanan tanidiklarim var. Gerci iPhone 6-7-8 kullananlar Outlook kullanamiyor, sasirmamak lazim.
2012'de satin aldigim iPad 4'te DH'de login olamiyorum. Login tusuna basmiyor aptal şey. Nedeni ise salak eypilin sertifika ve tarayici destegini kestirmis olmasi. 2013'te aldigim Xperia Z'm ise Instagram'da bile is yapiyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Olaya LG G4'ü sokmanın vakti gelmiş.Nedeni her sene cihaz cikmasi degil! 2013 yilinda cikan Z ve Z1'in AnTuTu puanlari arasinda iki kat fark var mesela. İkisi de 2013 yilinin Sony Amiral gemisi ancak.
Nedeni Eypil, Zamsung, Sayomi gibi sozde telefon ureticilerinin isi bilmemesi. Alacaksin Sony'i (LG, HTC kalsa onlarida yazardim, iyi seylerin cogu batti eypil ve zamzung yuzunden) rahat edeceksin.
Az salla ziyaa, 2019 yilinda satin aldigim A70 halen daha oyun harici butun islerime yetiyor. Hatta 2015 yilinda cikmis bir cihaz olan Xperia Z5'im bile gunluk islerime yetiyor, sadece basit oyunlari oynatiyor ancak. Kamerasi zaten halen bile mükemmel, senin eypilin 6S'de 12 megapiksel sensor kullanirken Z5 23 megapiksel saf EXMOR sensor ve BIONZ X cipi kullaniyordu. 6S 720p 240FPS cekerken, Z5'im 720p 960FPS cekebiliyordu. Hybrid focus gibi ozelliklerini saymiyorum bile. Bataryasi kesinlikle 6S ve 7'lerden gunumuzde cok daha iyi.
Fun fact;
Halen daha ara sıra WhatsApp ve Outlook'umu acip birkac gun Xperia Z5'imi kullanirim. Tek sorunu benim icin overheat sorunu olmasi (FSC caktim, duzeldi!)
Ayrica is yerimde halen daha S6, S8, XZ1, LG G7 kullanan tanidiklarim var. Gerci iPhone 6-7-8 kullananlar Outlook kullanamiyor, sasirmamak lazim.
2012'de satin aldigim iPad 4'te DH'de login olamiyorum. Login tusuna basmiyor aptal şey. Nedeni ise salak eypilin sertifika ve tarayici destegini kestirmis olmasi. 2013'te aldigim Xperia Z'm ise Instagram'da bile is yapiyor.
Asphalt 8'i akıcı bir şekilde oynatabiliyor, orta grafiklerde orta seviye oyunlar için hala yeterli.
1440p çözünürlüğünde 60 FPS OIS video çekebiliyor. 2014 model bir telefona göre en iyisi LG G4'tür bence. 10 senelik telefon şimdiki Redmi'lerden çok daha iyi.