Elimde iPhone 14 Pro Max var ancak yurt dışından aldığım ve 2023'te IMEI kaydını yaptırdığım için minimum 2026 yılında satabiliyorum. Elimdeki telefonu değiştirmek istediğimde çok para vermek istemiyorum ancak 2026'da telefonun fiyatının düşeceği de bir gerçek. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? (iPhone 16 Pro almak istiyorum.)
Detaylar
Kim cevapladı?Elindeki ürün her zaman iyidir. Türkiye'de yükselen bir şeyin fiyatı kolay kolay düşmez. İllaki de zam gelecek fiyatlara. Şimdiden gelen ürünler de var.
Bence şimdiden alabilirsin çünkü yılbaşında kesin olarak, yılbaşından önce de illaki zam gelecektir. Uzun uğraşlar sonucu bende 1-2 hafta önce 16 pro max aldım. Çöl rengi inanılmaz zor bulunuyordu. Şimdiden karaborsaya düşmüş bile.
Bence şimdiden alabilirsin çünkü yılbaşında kesin olarak, yılbaşından önce de illaki zam gelecektir. Uzun uğraşlar sonucu bende 1-2 hafta önce 16 pro max aldım. Çöl rengi inanılmaz zor bulunuyordu. Şimdiden karaborsaya düşmüş bile.
nomad.aka
Uzman
16 Pro alıp ne yapacaksınız? Normal kullanım için mi yoksa gereksiz bir tuş için mi istiyorsunuz?
16 Pro alıp ne yapacaksınız? Normal kullanım içinmi yoksa gereksiz bir tuş içinmi istiyorsunuz.
Elimdeki şeyin değeri birkaç yıl geçince azaldığı için (son modele göre) güncel kalmak istiyorum çünkü sonrasında cebimden çok para çıkıyor.
nomad.aka
Uzman
Çok istiyorsanız 40 bin 60 bin arası bir fiyata satın biraz daha biriktirip 16 alırsınız tercihiniz nasılsa...Elimdeki şeyin değeri birkaç yıl geçince azaldığı için (son modele göre) güncel kalmak istiyorum çünkü sonrasında cebimden çok para çıkıyor.
denizius
Uzman
14 Pro Max'den 16'ya geçilmez.Çok istiyorsanız 40 bin 60 bin arası bir fiyata satın biraz daha biriktirip 16 alırsınız tercihiniz nasılsa...
Hocam burada sizin karar vermeniz gerek geç alırsanız 16 Pro Max'in fiyatı artacak şimdi alırsanız cebinizden görece daha fazla para çıkacak.
Ben de 14 Pro Max kullanıcısıyım hala çok yeterli bir cihaz, tek problemi intelligence özelliklerini almaması. Eğer Apple Intelligence benim işime yarar falan diyorsanız belki geçilebilir ama onun dışında elinizdeki cihaz neyinize yetmiyor?Elimde iPhone 14 Pro Max var ancak yurt dışından aldığım ve 2023'te IMEI kaydını yaptırdığım için minimum 2026 yılında satabiliyorum. Elimdeki telefonu değiştirmek istediğimde çok para vermek istemiyorum ancak 2026'da telefonun fiyatının düşeceği de bir gerçek. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? (iPhone 16 Pro almak istiyorum.)
O kamera tuşu kullanım deneyimini şahsen sıfırlıyor bu arada, sağ elle kullanmayı işkence haline getiriyor. Hiç de işlevi yok, enayi kandırmaya çalışıyorlar o tuşla. Elle kontrol etmek bin kat daha kolay mağazada denedim.
Büyük ihtimalle o tuşu 17 serisinde ya komple kaldıracaklar, ya da konumunu değiştirecekler.
Aynı düşünmüyorum açıkçası kullanımı rahatlatıyor özellikle uzun süreli çekim yapılacağı zaman. Buton hassasiyetini de iyice yumuşağa aldığınızda ayarlar arası çok rahat tek parmak ile geçiş yapılabiliyor anlık olarak tüm değişiklikleri uygulayabiliyoruz.O kamera tuşu kullanım deneyimini şahsen sıfırlıyor bu arada, sağ elle kullanmayı işkence haline getiriyor. Hiç de işlevi yok, enayi kandırmaya çalışıyorlar o tuşla. Elle kontrol etmek bin kat daha kolay mağazada denedim.
Bir tuşa o kadar para verilir mi konusu farklı kullanışlı olup olmaması farklı ama bence kullanışlı.
Ayarları komple Dokunmatik ekrandan yapınca çok çok daha rahat oluyor, o tuş işi zorlaştırıyor. Yok iki kere tıkla şuna gir bla bla boş boş şeyler var…Aynı düşünmüyorum açıkçası kullanımı rahatlatıyor özellikle uzun süreli çekim yapılacağı zaman. Buton hassasiyetini de iyice yumuşağa aldığınızda ayarlar arası çok rahat tek parmak ile geçiş yapılabiliyor anlık olarak tüm değişiklikleri uygulayabiliyoruz.
Bir tuşa o kadar para verilir mi konusu farklı kullanışlı olup olmaması farklı ama bence kullanışlı.
2 dakika ekrandan maksimum 1-2 kere tıklayarak halledeceğin şeyi dik tutarken veya yan tutarken daha zor kontrol edilen bir tuşta yapmanın mantığı nedir anlamıyorum.
Gayet kolay aynı zamanda hem ekranda ayarlar açık olabiliyor hem de buton ile kontrol edebiliyorsun. Video çekimi veya fotoğraf çekimi yaparken emin olun eziyet oluyor ekrandan tıklaması. Özellikle yakınlaştırma uzaklaştırma konularında çok yardımcı oluyor.Ayarları komple Dokunmatik ekrandan yapınca çok çok daha rahat oluyor, o tuş işi zorlaştırıyor. Yok iki kere tıkla şuna gir bla bla boş boş şeyler var…
2 dakika ekrandan maksimum 1-2 kere tıklayarak halledeceğin şeyi dik tutarken veya yan tutarken daha zor kontrol edilen bir tuşta yapmanın mantığı nedir anlamıyorum.
Yeni konular
-
-
-
-
Ev ve Yaşam Sofra ve mutfak ürünlerinde 1.500 TL'ye 500 TL indirim
- Fırsat Ekibi
-
-
-
Elektronik Lenovo LOQ 17IRX10 | i5-13450HX & RTX 5050 | 43.000 TL
- mortem.dll