seneskilic

Becerikli
Arkadaşlar merhaba,

Ülkemizdeki vergi cennetliğinden dolayı artık TR bandrollü değil yurt dışından gelen cihaz almayı düşünüyorum. Bu kapsamda piyasadan sıfır kapalı kutu fiyatlar topladığımda 16 Pro için 45.000 TL 17 Pro için 63.000 TL fiyatlarını aldım.

2 ay bu yıl kullanabiliyorum 8 ay da gelecek yıl kullanıyorum sonrasında telefon kapanıyor ve gelecek yıl için 4 ay bir boşluk oluyor. Kesintisiz 10 ay kullanım aslında.

Bazıları da şöyle yapıyormuş kapanma süresi dolduğunda telefonu satıp biraz üzerine ekleyip yeni çıkan modelini veya Pro Max'ini alıyorlarmış.

Siz ne diyorsunuz? Yorumlarınızı duymak isterim.

Hocam yurtdışı XS kullanıyorum. (Baya geride kaldık valla.)

Son kapalı aylarda cebimde bir 7 Plus oluyor, hattım orda ve gelen aramaları XS’ten cevaplıyorum. Sadece arama yapmam gerekirse 7 Plus’a mahkum kalıyoruz.

Hocam yurtdışı XS kullanıyorum. (Baya geride kaldık valla.)

Son kapalı aylarda cebimde bir 7 Plus oluyor, hattım orda ve gelen aramaları XS’ten cevaplıyorum. Sadece arama yapmam gerekirse 7 Plus’a mahkum kalıyoruz.
Valla bende de iPhone 11 var. En kötü yılın 4 ayı çift telefon gezip diğer 8 ay lüks takılırım :)

16 Pro 256 ise 16 Pro alırdım. Aradaki farka güçlü pili olan güzel bir Android telefon alıp 4 aydaki boşlukta interneti ondan paylaşıp, onda da takılırdım. Hem de 2 OS'u da deneyimleyip Android VS iOS tartışmasından bende ikisi de var, ikisini de seviyorum deyip sıyrılırdım. :LOL:

Valla XS XR en sevdiğim modelleriydi Zamanında alamadık 🙂
Valla benimkide baya temiz kaldı, canavar gibi. Face ID, True Tone, NFC hepsi aktif. Batarya miladını doldurduğu için değişti tabi. Konudan sapmayalım tabi,

Bana kalırsa 11 dursun, yanına 17 Pro bütçe yetiyorsa koy. Son 4 ayda hat orda gezsin. Sadece yakıtını suyunu (Batarya 😂) tamamla çatır çatır kullanırsın. İnternet paylaşımı için bile cebinden çıkartmana gerek yok. Wifi’den gir tıkla kendisi açıyor paylaşımı.