Farklı bir video, bu durumu 7. dakikada daha net özetliyor.
* Kullanılan telefon iPhone 15 Pro.
Bence Sony'den devam etmeli. Daha doğal. xD
* Kullanılan telefon iPhone 15 Pro.
Full frame makineler ile crop sensörlü makineler arasında bile gözle görülür fark oluşurken tabii ki bu telefonların esamesi okunamaz. Ancak şartlar uygun olduğu sürece çok iyi iş çıkarttıkları tartışılmaz.Ben de kamera ve telefon karşılaştırması sıkça yaparım ama bu tamamen muhabbet olsun diyedir. Sorun şu ki, pro-level portre nerede ve ne şartta çekiliyor? Ben de mesela F4 lensle 80mm'de "amatör" portre cekiyorum lakin; düğün portresi gibi konularda bu boyutta bir sensorun pro'su falan kalmaz... bu resimler sonradan nasil kurtarılacak ya da şöyle söyleyeyim, ışık azıcık düşerse bile ortaya facia çıkacak. Eşini, çocuğunu, köpeğini falan çekersin sorun yok. 5x'le sokak ve doğa fotoğrafçılığı da yaparsın zira ben 76mm FF eşdeğeri olan Hynix Hi847'yle tonla fotoğraf cekiyorum (DNG formatta) hem de boyutu 1/4.4 inç yani ekstrem küçük.
Aslında küçük çünkü odak uzaklığını arttırmak icin sensörü küçük yapmaları da gerekli bir yandan, yoksa telefoto lensi cok geniş ve uzun olur.
Full frame makineler ile crop sensörlü makineler arasında bile gözle görülür fark oluşurken tabii ki bu telefonların esamesi okunamaz. Ancak şartlar uygun olduğu sürece çok iyi iş çıkarttıkları tartışılmaz.
Kullandığınız 80mm lens, çılgın ışık alan bir portre lensi. Düşük ışık koşullarında mutlaka önde olacak. 16 Pro bu işi portre, HDR, gece modu vs. işleri yazılımla güçlendiriyor. Işık düştüğünde facia olmuyor amahakkını yemeyin cihazın.
* Konu özellikle iPhone 16 Pro değil, S25 Ultra’da olabilir.
Sonu yok maalesef. En son 70-300mm ararken buldum kendimi. Şahsi fikrim 24-105mm bir lens bulup, bir süreliğine masraftan kurtulun.Beni bilen bilir, param olsa makinemin yanina bir de Sony Xperia 1 VII cekerim. iPhone, Samsung falan hikaye olur bunun yanında. 3.5-7.1x arasında (85mm-125mm) istediğin gibi zoom yapabiliyorsun. Ayrica ana sensörü de stacked maşallah...
Bu arada hocam bende ki lens F4 sabit oldugu icin nispeten az ışık aliyor ama elime para geçince once 50-230 telefoto sonra da bir F1.4-2 arasi iyi ışık alan bir sey alacağım. Bu hobiyi yapmak eziyet yahu, para açısından korkunç bir şey. Öğrenci olunca bir de, aldığıma şükür ediyorum yani![]()
Sonu yok maalesef. En son 70-300mm ararken buldum kendimi. Şahsi fikrim 24-105mm bir lens bulup, bir süreliğine masraftan kurtulun.