Beyazıt

Üstün
Makaleler
1
Yer
Bursa, Turkey
Esenlikler,

Dostlar halihazırda Xiaomi Redmi Note 12 4G cihazımı 3 yıldır kullanıyorum. Yakın bir zamanda telefonumu değiştirmeyi planıyorum. Bu iki cihazdan birine geçiş yapacağım ancak 16e biraz daha yeni gibi ama bir yandan da 15 ile arasında kaldım. Sizce hangi cihazı tercih etmeliyim? Bütçem ortalama 40-45k arasında ve Android bir cihaza geçmeyi düşünmüyorum. Android tarafında bayağı bir problem yaşadığım için iOS kullanmak istiyorum. Genel olarak telefonu gündelik işler için tercih ediyorum arada sırada fotoğraf çekerim onun dışında pek işim olmuyor. Ayrıca yenilenmiş ve ikinci ele de pek sıcak bakıyorum.

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler. :D

esenlikler,

Dostlar halihazırda Xiaomi Redmi Note 12 4G cihazımı 3 yıldır kullanıyorum. Yakın bir zamanda telefonumu değiştirmeyi planıyorum. Bu iki cihazdan birine geçiş yapacağım ancak 16e biraz daha yeni gibi ama bir yandan da 15 ile arasında kaldım. Sizce hangi cihazı tercih etmeliyim? Bütçem ortalama 40-45k arasında ve Android bir cihaza geçmeyi düşünmüyorum. Android tarafında bayağı bir problem yaşadığım için iOS kullanmak istiyorum. Genel olarak telefonu gündelik işler için tercih ediyorum arada sırada fotoğraf çekerim onun dışında pek işim olmuyor. Ayrıca yenilenmiş ve ikinci ele de pek sıcak bakıyorum.

Bekleyip 17e almak en mantıklısı. Hem 15 hem 16eden daha iyi ve ikisinden de mantıklı olacak.
Ayrıca R*dmi bir cihaz kullanıp önyargınızın olması normal çünkü İphonelarla rakip olamayacak dandik bir cihaz kullanıyorsunuz. Amiral gemisi Android cihazlarada bir bakmanızı öneririm.

Esenlikler,

Uzun yıllar kullanım amacınsa 16e ile git, 1 nesil daha yeni olduğu için 1 sürüm onde ve işlemcisi daha güçlü.

Wide kullanacağım ve island istiyorum diyorsan 15 ile git.

@Aakons, 17e ne zaman tanıtılacak? Geçenlerde arkadaşım aynı bütçelerde Xiaomi 15t Pro satın aldı ve baktığımda inanılmaz güzel duruyordu ancak pek ısınamadım. Üst düzey bir Android kullansam sizin dediğiniz gibi ön yargılarım olmayabilirdi. iOS istememin bir diğer sebebi ise bütün cihazlarım bugüne kadar hep Android oldu. iOS işletim sistemini merak ediyorum.

@EsatKa, birkaç tane teknoloji mağazası gezdiğimde müşteri temsilcisi bana 15 almamı tavsiye etmişti. Daha iyi özellikleri olduğunu söylüyordu. O yüzden arada kaldım, iPhone'lardan pek anlamıyorum.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

@Aakons, 17e ne zaman tanıtılacak? Geçenlerde arkadaşım aynı bütçelerde Xiaomi 15t Pro satın aldı ve baktığımda inanılmaz güzel duruyordu ancak pek ısınamadım. Üst düzey bir Android kullansam sizin dediğiniz gibi ön yargılarım olmayabilirdi. iOS istememin bir diğer sebebi ise bütün cihazlarım bugüne kadar hep Android oldu. iOS işletim sistemini merak ediyorum.

Tabii iOS isteyebilirsiniz, ancak kötü bir Android cihaz kullandığınız için bu sorunları yaşadığınızı belirtmek isterim.
17e şubat-Mart gibi 16e tanıtıldığı zamanla eş zamanla tanıtılacak.
16e ile 15 tartışmasını bitirir ama fiyat konusunda üzebilir.

15t Pro kullandım ve sattım. Uyguna alınmadıkça tavsiye etmiyorum, ekran paneli güzel fakat kalite sorunları var. Yanmaya aşırı müsait bir panel. Ek olarak titreşim motoru da kötü. Kamera ve işlemci olarak ise gayet iyi.