Eğer geçiş telefonu olarak kullanmak istiyorsan tabii ki alınır. Fotoğraf ve video işinde maalesef Apple, Samsung'dan çok önde. Bunu S25 Plus, S25 Ultra, S26 Ultra, 16PM ve 17PM kullanmış biri olarak söylüyorum. Önceliğin fotoğraf ve videoysa al. Ha bataryası zayıf 4-5 yıl götürür mü meçhul. 120 Hz ekran iyi bir artı. Seneye daha iyi bir şeye geçerim değer kaybetmesin diyorsan alınır.
Bataryaya kadar her şey iyi gidiyordu hocam. Bataryası çok mu kötü?

Bildiğim kadarıyla Mini modellerin bataryaları normalden çok daha küçük oluyor. Ben çok fazla şarj etmeme rağmen cihazın pil sağlığı hala %76 falan. Muadil modellerinki nedense daha düşük oluyor. Ekran büyüklüğünden mi kaynaklanıyor acaba?

Bataryaya kadar her şey iyi gidiyordu hocam. Bataryası çok mu kötü?

Bildiğim kadarıyla Mini modellerin bataryaları normalden çok daha küçük oluyor. Ben çok fazla şarj etmeme rağmen cihazın pil sağlığı hala %76 falan. Muadil modellerinki nedense daha düşük oluyor. Ekran büyüklüğünden mi kaynaklanıyor acaba?

Zaten şarj döngüleri zayıf bu telefonların ama 2026 yılında da 3.7 amper bataryaya sahip telefon kullanmak net batarya sorunları yaşatacak uzun vadede, orası kesin. İstedikleri kadar yeni teknoloji desinler, düz iPhone telefonların batarya kapasiteleri her zaman düşük oluyor. Düz 18 de öyle olacak.

Bana göre 16 daha iş görür bir cihaz gibime geliyor. Millet 120Hz falan diye çıldırıyor biraz daha gelişmiş kamera diyorda Pro ve Pro Max kullanmadıktan sonra bence o fiyat aralığında bana saçma geliyor.

120 Hz diye çıldırmıyoruz kardeşim. 2026 yılında bir ton para verip 60 Hz ekran kullanmak akıl kârı değil. Çözünürlükten, ekran boyutundan hatta bataryadan bile önemli bir şey bu deneyim. Kamera kullanımına ağırlık verip 1-2 yıl sonra Pro Max falan alırım diyorsan alınır. Ben de S25 Plus kullanıyorum ve 18 serisini bekliyorum belki önce düz model alıp ertesi sene 18 Pro Max geçerim bu da son derece rasyonel bir hareket. S25 Plus çok hızlı, stabil ve iyi bir telefon olmasına rağmen istediğim video ve fotoğraf performansını asla veremedi. Ben de işim dolayısıyla video sıkça kullanıyorum.

iPhone 12 ilk duyurulduğu zaman 12 mini olanını aldım mesela, hala kullanıyorum. Geçen güne kadar hiç sıkıntısı yoktu, geçen kamerası bozulmaya başladı fakat yaptıracağım.

iPhone 12 Mini'den 17e'ye geçmek daha mantıklı bence. 17'den daha iyi diye değil, beklentin fazla değil anlaşılan ve 17e ile her türlü memnun kalırsın.

Babalar günü'nde kampanya falan olursa almayı düşünüyorum.

Apple ürünleri özel günlerde falan pek kampanya gören ürünler değil. Model yılı eskidikçe fiyatı düşer.

17 yerine 16 Pro al. Gerçi her zaman Pro al.

Son zamanlarda gördüğüm en mantıklı fikir bence de 80.000 TL'ye iPhone 17 alacağına gidip ithalatçı garantili (yurt dışı) 16 Pro almalı, çok mantıklı.