İş yerinde işim gereği çok yoğun kullanıyorum iPhone 16 cihazımı ve saat 4-5 gibi şarjım 10-20 arasında düşüyor. iPhone 16 modeline ise S24 Ultra'dan geçtim ve pek de bir süre olarak fark yoktur, yani bana da gerçekçi gelmiyor ama internette batarya testlerinde bir oynama var gibi sanki. S24 Ultra'yı neden sattın, daha alt segment iPhone modeline geçtin diye sorarsan:
Eksileri:
  • Kamerası yapay.
  • Arayüzüne alışamadım.
  • Çok büyük ekran boyutu (kesinlikle Ultra modeline Pro ve Pro Max gibi bir küçük ekran boyutlu modeli gelmesi lazım).
Artıları:

+ Yapay zekâ özellikleri iPhone'dan daha iyi ama Apple kadar stabil değil. Sallıyorum, yazı düzeltecek Yapay zekâ uzun veya kısa bir metin bazen up uzun metnimi tamamen sildi hata verdiği için falan Android'in klasik ufak tefek hataları işte.

+ Bataryası çok ufak, daha uzun gidiyordu ama günümü kurtarmıyordu. Yani ben içeriklerde gördüğüme göre gece uyuyana kadar yetmesi lazımdı fakat şarj konusu çok iyi, hızlıca şıp diye doluyor.

+ Zoom olayı bambaşka fakat keşke S24 Ultra'm olsa da şu 100X Zoom'u yapsam demedim çünkü şov bir özellik.

+ Teknik destek: Açıkçası hiç iPhone ve Android cihazlarımı servise göndermedim ama Apple ve Samsung desteğe bağlandım. Teknik sorun için Samsung problem çözmeye değil, servis kaydı açmaya yönelik yardımcı oluyor, teknik bilgileri zayıf ama Apple'da işler tam tersi, çok iyi yardımcı oluyorlar yani inanılmaz iyiler o konuda.

Sözün özü, eski bir iPhone kullanıcısı olsaydın ‘iPhone al’ derdim. Ama Apple alışkanlığım olmasa ve ekran boyutunu problem etmeyecek olsam, Samsung Galaxy S25 Ultra iyi bir tercih olurdu.
Hocam iPhone'un akıcılığı çok hoşuma gidiyor ama dedikleri gibi duz model ile ultra modeli karşılaştırmak da sacma hala aradayim

Hocam iPhone'un akıcılığı çok hoşuma gidiyor ama dedikleri gibi duz model ile ultra modeli karşılaştırmak da sacma hala aradayim
İşlemcileri yakınlar. Snapdragon 8 Elite for Galaxy bir tık daha güçlü Bionic A19 çipinden. Birbirlerine yakınlar zaten, S25 Ultra rakibi 16 Pro Max. A19 ile A18 Pro çok yakın performans veriyorlar. Yani işlemci konusunda kafanız rahat olsun her ikiside güçlü. Kamera olarak S25 Ultra biraz daha profesyonel base 17'ye kıyasla, base 17 biraz daha günlük kullanım için bir kamera sunuyor. Yani yazılımını beğeniyorsanız neden alınmasın. Yani donanım olarak (Kamera vb.) baktığımızda S25 Ultra güzel seçenek. Yazılım tarafında benim tercihim IOS. OneUI yazılım olarak her ne kadar iyi de olsa son senelerde berbatlaştığını düşünüyorum. Güncellemeyi bekliyorsunuz bölgeden dolayı yada modelden. IOS'da direk hepsine aynı anda geliyor. Yazılım olarak iPhone 17, donanım olarak S25 Ultra. Tabii bu benim kendi düşüncelerim. @Simon @Aakons

İşlemcileri yakınlar. Snapdragon 8 Elite for Galaxy bir tık daha güçlü Bionic A19 çipinden. Birbirlerine yakınlar zaten, S25 Ultra rakibi 16 Pro Max. A19 ile A18 Pro çok yakın performans veriyorlar. Yani işlemci konusunda kafanız rahat olsun her ikiside güçlü. Kamera olarak S25 Ultra biraz daha profesyonel base 17'ye kıyasla, base 17 biraz daha günlük kullanım için bir kamera sunuyor. Yani yazılımını beğeniyorsanız neden alınmasın. Yani donanım olarak (Kamera vb.) baktığımızda S25 Ultra güzel seçenek. Yazılım tarafında benim tercihim IOS. OneUI yazılım olarak her ne kadar iyi de olsa son senelerde berbatlaştığını düşünüyorum. Güncellemeyi bekliyorsunuz bölgeden dolayı yada modelden. IOS'da direk hepsine aynı anda geliyor. Yazılım olarak iPhone 17, donanım olarak S25 Ultra. Tabii bu benim kendi düşüncelerim. @Simon @Aakons
Hocam kamerayla hicbir sorunum yok normal günlük hyaatta kullanırım sadece arkadaşlarımla foto cekilmek icin ama dedigim gibi tek korkum pil sıkıntısı

Hocam kamerayla hicbir sorunum yok normal günlük hyaatta kullanırım sadece arkadaşlarımla foto cekilmek icin ama dedigim gibi tek korkum pil sıkıntısı
Pil sıkıntısı 15'den sonra pek yok aslında. 17 sorun yaratmaz diye düşünüyorum. En kötü MagSafe powerbank kullanabilirsiniz.