Burak Birinci

Üstün
Makaleler
1
Yer
Dubai
Yakında telefonumu model olarak güncellemeyi düşünüyorum. iPhone 17 Pro Max almayı düşünüyorum fakat bazı yerlerde gördüğüm basit çizilme durumu biraz beni endişelendirdi.

Normalde telefonu kılıfsız kullanan biri olarak 11 Pro Max'te hiç çizilme problemi yaşamadım. Fakat yeni modelde bu konuda pişman olur muyum emin olamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arka alt cam çiziliyor gibi görünüyor elinle silince geçiyor. 15 Pro serisinde de aynı mevzu oldu yok çerçeve kararıyor falan diye yine bir sürü özellikle uzak doğulu X hesaplarından yaygara koptu sonra bir şeyin olmadığı anlaşıldı. Burada da arka orta cam için aynı durum söz konusu.

1759742932559.webp

17P ve PM serisindeki arkadaki adanın arkasında anakartın tamamı var. Bu yüzden o yüzeyin üzerine cam geçemediler ki termal iletkenlik düşmesin. O arkadaki adada kullanılan anodize edilmiş metal ile senelerdir MacBook kasalarında gördüğümüz metal aynı. Sadece birisi turuncu boya ile infüze ediliyor. MacBook'a anahtar çekince ne kadar çizersen bunu da o kadar çiziyorsun işte. Bu anodizasyon olayı korozyona karşı alttaki aluminyumu koruyan bir dış kabuk yaratmak için kullanılır. Apple, bu çizilmeleri hesap edip altta korumak istediği yüzeyi de turuncu yapmış ki belli olmasın ancak bu çizilmesine engel değil. Kağıt üzerinde mühendislik açıdan haklı sebepleri var ancak günün sonunda telefonun adası, madeni para ve anahtarlarca kolayca çizilebilir ve kılıfsız kullanmak mantıklı değil.

1759743217034.webp

Çizik, boyayı derinliğe bağlı olarak tam kaldırmasa bile anodize yüzeyin tırtıklı yapısını bozup yine çizik var mış gibi ele gelir. O da sinir bozar. Konudan bağımsız MacBook'ların bu yüzeyine dokunması çok rahatlatıcı. Zamanla çok dokunulan yerler (Klavye altları) zımparalanıyor ve pürüzsüzlük hissi oluyor ancak çok kullanılmayan kapak gibi yerlerde elinizi gezdirince anodize yüzeyin neye benzediğini anlarsınız.

11 Pro Max’te çizilme problemi yaşamadıysan ondan daha kötü olacağını sanmıyorum yeni neslin. Pek çok haber ve paylaşım spekülasyona dayanıyor.

Yakında telefonumu model olarak güncellemeyi düşünüyorum. iPhone 17 Pro Max almayı düşünüyorum fakat bazı yerlerde gördüğüm basit çizilme durumu biraz beni endişelendirdi.

Normalde telefonu kılıfsız kullanan biri olarak 11 Pro Max'te hiç çizilme problemi yaşamadım. Fakat yeni modelde bu konuda pişman olur muyum emin olamıyorum.

Evet, kılıfsız kullandığın her saniyeye pişman olursun. Sadece çizilme değil, kasa sağlamlığı da çok kötü, köşe yamultma vakaları berbat. Kılıfa rağmen düşmelerdr kasa yamultuyor telefon, kabul edilemez bir şey bu Dayanıklılık olarak bu seneki modeller Air harici çok kötü.

Bu görülen çiziklerin çoğu elle silindiği zaman geçiyor fakat yine de çizilme oranı diğer modellere göre çok daha fazla. Düştüğü zaman eziliyor, ezilme şikayetleri de çok fazla.

Merhabalar 6. Günü pro max’in ve görseldeki gibi bir beyaz leke oldu kendi kendine aldığım gün kırılmaz ve kılıf taktırdım lens koruyucu takdırdım.

Dosya Ekleri

• ec0e1fbe-b7e3-41dd-bc69-deb4f31e5a2c.webp
    ec0e1fbe-b7e3-41dd-bc69-deb4f31e5a2c.webp
    414,9 KB · Görüntüleme: 47
Bende bu rengi almayı planlıyordum kararsızlıktan almadım henüz. Pek tavsiye etmiyor gibisiniz?
Çok memnunum performans olarak renkin tonu duruşu olarak hiç problem yok. Benim tek takıntım kozmetik durumunada önem veren biri olarak hiçbir kullanıcı olarak hata yapmamama rağmen böyle bir nokta dahi olsa kozmetikte göze çarpması rahatsız etti. Haricinde cihazın batarya ömrü, kamerası vs çok iyi tavsiye ederim.