Yakın zamanda S24 Ultra'dan, iPhone 15'e geçiş yaptım. Android'den iOS'a geçiş maalesef çağ atlayışı değil, teknolojide geriye gidiş. Yine de 15'i de sevdim yalan yok.
Birkaç ufak fakat sinir bozan şeyler var benim sürekli kızdığım, onları yazayım belki bazılarını ben keşfedememiş olabilirim.
1. animasyonlar iyi fakat uzun, bazı uygulamalarda (özellikle acil not almam gerekiyorsa) animasyonlar gıcık ediyor. Not alırken o arada klavyenin açılmasını beklemek gıcık ediyor adamı.
2. tarayıcıdan fotoğraf indirdin, galeriye düşmüyor. Tarayıcıdan indirilenler'e girip fotoğraf'yu açıp tekrar kaydet yapacaksın anca o zaman galeriye düşüyor.
3. sağdan sola kaydırarak geri gelme çoğu zaman yok. Geri tuşu varsa ona basıcan.
4. zil sesi, bildirim sesi, klavye sesi birbiriyle bağımlı. Ben zil sesini yüksek, bildirim sesini daha düşük ve klavye sesini de Minimum'da kullanırdım hep. Şimdi burada birbirine bağlı olması aşırı sinir bozucu oluyor. Klavye'de kaydırarak silme özelliği de yok, klavyede bir şeyi seçerek silmek de çok zor bir anda klavye şak diye kayboluyor enayi gibi parmağın ekranın ortasında kalıyor hala alışamadım.
5. konum servisleri ve Bluetooth üst menüden kapatılmıyor. Ayarlar'dan kapatmanız şart. Bluetooth üst menüden sadece cihaz taraması durdurulabiliyor, yine açık kalıyor.
Şu an aklıma gelenler daha doğrusu her gün sürekli rastladığım için sinir olduğum şeyler bunlar. Sırf bu yüzden geri S24 Ultra veya S25 Ultra dönmeyi de istedim fakat maalesef boyutları ve ağırlıklarından şikayetçiyim onların da.
Samsung'da Android'den ötürü yapabileceklerinin sınırı yok, hadi diyelim ki 3rd parti uygulamalar istenmiyor, GoodLock ile dahi bir yığın özellik eklenebiliyor ki müthiş bir şey. Google Lens'i ben sürekli kullanan biriydim, çünkü ekranda yazan yabancı bir dili şak diye çeviriyordum tek tuşla veya gördüğüm bir şeyi hemen aratıp bulabiliyordum. iPhone'da muadili nasıl olacak bilemiyorum.
AI konusunda zaten yoruma gerek yok.
Yine de iPhone 17, S25 Ultra'nın yerine tercih edilir mi? Edilebilir, geçersiniz bir süre kullanırsınız. Pişman olursanız da değeri çok düşmeyeceği için satar, S25 Ultra'ya rahat geçersiniz. Ama ben iOS'a çok büyük beklentiyle geçip, faciayla karşılaştım sayılır. Umarım size aynısı olmaz