gearox

Uzman
Yer
Aydın
Samsung S22 kullanıyorum ve iPhone 17 ile S25 Ultra arasında kaldım.
Daha önce hiç iOS cihaz kullanmamış biri olarak iOS ekosistemine gecmek bana ne katar, cag atlar miyim? Bir arkadasimda IOS'tan S25 Ultra'ya gecmek istiyor ve hiç Android geçmişi yok. Ki bana IOS'u oyle bir övüyor ki ikilemde kaldim.

Daha önce hiç iOS cihaz kullanmamış biri olarak iOS ekosistemine gecmek bana ne katar, cag atlar miyim? Bir arkadasimda IOS'tan S25 Ultra'ya gecmek istiyor ve hiç Android geçmişi yok. Ki bana IOS'u oyle bir övüyor ki ikilemde kaldim.

S25 Ultra bariz iPhone 17'den daha iyi.
Ancak ben ikisi yerine şunu öneririm.
Aynı zamanda iOS cihaza geçmeniz, ekosisteme geçmediğiniz sürece bir şey katmayacaktır.

Herkes aldığı malı över isterseniz mağazalarına gidin ikisini de inceleyin Samsung'un daha iyi oldugunu anlıyıcaksınız zaten he şu varki gerçekten Apple kamera konusunda daha başarılı bana göre. Ama geri kalan her şeyde Samsung S25 Ultra F/P açısından.

S25 Ultra bariz iPhone 17'den daha iyi.
Ancak ben ikisi yerine şunu öneririm.

Hocam işlemcisi falan daha iyi diye Oppo önermeyin. Yazılımı kötü Samsung, Apple 10 yıl giderse bu 2 yıl gider.

Herkes aldığı malı över isterseniz mağazalarına gidin ikisini de inceleyin Samsung'un daha iyi oldugunu anlıyıcaksınız zaten he şu varki gerçekten Apple kamera konusunda daha başarılı bana göre. Ama geri kalan her şeyde Samsung S25 Ultra F/P açısından.

Kamera olarak daha iyi S25 Ultra. Daha doğru düzgün 2X Zoom bile zor yapan cihazla karşılaştırmayın.

Hocam işlemcisi falan daha iyi diye Oppo önermeyin. Yazılımı kötü Samsung, Apple 10 yıl giderse bu 2 yıl gider.

amiral gemisinde hepsinin işlemcisi gayet iyi. Bu cihazın yazılımları kötüde değil. ColorOS amiral gemisinde gayet iyi. Bu cihaz kamera malzeme kalitesi batarya bakımından daha iyi bir cihaz.
Bu da onlar kadar uzun süreli bir cihaz. Ön yargılı olmamak lazım.

Apple kamera konusunda daha başarılı bana göre
Neye göre, kime göre? S25 Ultra kamera olarak 17 modelinden daha üstün bir cihaz. Video noktasında Apple hala rakiplerinden iyi oluyor modele göre ama foto anlamında yenildiği yıllar oluyor.

ColorOS diğer iki arayüz kadar iyi olmasa da yeterli deneyimi sunar. Dimensity 9500 termal ve güç tüketimi olarak beklentilerin altında kaldı bu defa. 2 yıldır iyi iş çıkarıyordu Mediatek.

Yakın zamanda S24 Ultra'dan, iPhone 15'e geçiş yaptım. Android'den iOS'a geçiş maalesef çağ atlayışı değil, teknolojide geriye gidiş. Yine de 15 'i de sevdim yalan yok.

Birkaç ufak fakat sinir bozan şeyler var benim sürekli kızdığım, onları yazayım belki bazılarını ben keşfedememiş olabilirim.

1. animasyonlar iyi fakat uzun, bazı uygulamalarda (özellikle acil not almam gerekiyorsa) animasyonlar gıcık ediyor. Not alırken o arada klavyenin açılmasını beklemek gıcık ediyor adamı.
2. Tarayıcıdan foto indirdin, galeriye düşmüyor. Tarayıcıdan indirilenler'e girip foto'yu açıp tekrar kaydet yapacaksın anca o zaman galeriye düşüyor.
3. Sağdan sola kaydırarak geri gelme çoğu zaman yok. Geri tuşu varsa ona basıcan.
4. Zil sesi, bildirim sesi, klavye sesi birbiriyle bağımlı. Ben zil sesini yüksek, bildirim sesini daha düşük ve klavye sesini de minimum'da kullanırdım hep. Şimdi burada birbirine bağlı olması aşırı sinir bozucu oluyor. Klavye'de kaydırarak silme özelliği de yok, klavyede bir şeyi seçerek silmek de çok zor bir anda klavye şak diye kayboluyor enayi gibi parmağın ekranın ortasında kalıyor hala alışamadım.
5. Konum servisleri ve bluetooth üst menüden kapatılmıyor. Ayarlar'dan kapatmanız şart. Bluetooth üst menüden sadece cihaz taraması durdurulabiliyor, yine açık kalıyor.

Şu an aklıma gelenler daha doğrusu her gün sürekli rastladığım için sinir olduğum şeyler bunlar. Sırf bu yüzden geri S24U veya S25U dönmeyi de istedim fakat maalesef boyutları ve ağırlıklarından şikayetçiyim onların da.

Samsung 'da android'den ötürü yapabileceklerinin sınırı yok, hadi diyelim ki 3rd parti uygulamalar istenmiyor, goodlock ile dahi bir yığın özellik eklenebiliyor ki müthiş bir şey. Google Lens 'i ben sürekli kullanan biriydim, çünkü ekranda yazan yabancı bir dili şak diye çeviriyordum tek tuşla veya gördüğüm bir şeyi hemen aratıp bulabiliyordum. iPhone 'da muadili nasıl olacak bilemiyorum.
AI konusunda zaten yoruma gerek yok.

Yine de iPhone 17, S25 Ultra 'nın yerine tercih edilir mi? Edilebilir, geçersiniz bir süre kullanırsınız. Pişman olursanız da değeri çok düşmeyeceği için satar, S25 Ultra'ya rahat geçersiniz. Ama ben iOS 'a çok büyük beklentiyle geçip, faciayla karşılaştım sayılır. Umarım size aynısı olmaz :)

İkisi arasından S25 Ultra diyorum, IOS arayüzüne para mı verilir.
Alternatif olarak Find X9 Pro var, arayüzü hakkında eleştirim yok göreceli bir durum ancak bu sene Mediatek işlemcisi termal olarak başarısız, belki cihazın ısı yönetimi ile de ilgisi vardır.

Kağıt üzerinde S25 Ultra daha iyi gözükse de, ben kesinlikle iPhone 17 diyorum. Açıkçası S25 Ultra yerine iPhone 17 alsan da pek bir şey kaybetmezsin, üstüne iOS'i kullanmış olursun. Ön kamera tarafında iPhone 17 bariz şekilde daha iyi, performans açısından A19 çok güçlü, arka kameralarının da S25 Ultra'dan aşağı kalır yanı yok. Pil performansı olarak da S25 Ultra'ya çok yakın/benzer. Telefoto kamera senin için çok önemli değil ise, pil performansında 1-2 saat bile senin için kritik değil ise, iOS kullanmak istiyorsan kesinlikle iPhone 17.

Yakın zamanda S24 Ultra'dan, iPhone 15'e geçiş yaptım. Android'den iOS'a geçiş maalesef çağ atlayışı değil, teknolojide geriye gidiş. Yine de 15'i de sevdim yalan yok.

Birkaç ufak fakat sinir bozan şeyler var benim sürekli kızdığım, onları yazayım belki bazılarını ben keşfedememiş olabilirim.

1. animasyonlar iyi fakat uzun, bazı uygulamalarda (özellikle acil not almam gerekiyorsa) animasyonlar gıcık ediyor. Not alırken o arada klavyenin açılmasını beklemek gıcık ediyor adamı.
2. tarayıcıdan fotoğraf indirdin, galeriye düşmüyor. Tarayıcıdan indirilenler'e girip fotoğraf'yu açıp tekrar kaydet yapacaksın anca o zaman galeriye düşüyor.
3. sağdan sola kaydırarak geri gelme çoğu zaman yok. Geri tuşu varsa ona basıcan.
4. zil sesi, bildirim sesi, klavye sesi birbiriyle bağımlı. Ben zil sesini yüksek, bildirim sesini daha düşük ve klavye sesini de Minimum'da kullanırdım hep. Şimdi burada birbirine bağlı olması aşırı sinir bozucu oluyor. Klavye'de kaydırarak silme özelliği de yok, klavyede bir şeyi seçerek silmek de çok zor bir anda klavye şak diye kayboluyor enayi gibi parmağın ekranın ortasında kalıyor hala alışamadım.
5. konum servisleri ve Bluetooth üst menüden kapatılmıyor. Ayarlar'dan kapatmanız şart. Bluetooth üst menüden sadece cihaz taraması durdurulabiliyor, yine açık kalıyor.

Şu an aklıma gelenler daha doğrusu her gün sürekli rastladığım için sinir olduğum şeyler bunlar. Sırf bu yüzden geri S24 Ultra veya S25 Ultra dönmeyi de istedim fakat maalesef boyutları ve ağırlıklarından şikayetçiyim onların da.

Samsung'da Android'den ötürü yapabileceklerinin sınırı yok, hadi diyelim ki 3rd parti uygulamalar istenmiyor, GoodLock ile dahi bir yığın özellik eklenebiliyor ki müthiş bir şey. Google Lens'i ben sürekli kullanan biriydim, çünkü ekranda yazan yabancı bir dili şak diye çeviriyordum tek tuşla veya gördüğüm bir şeyi hemen aratıp bulabiliyordum. iPhone'da muadili nasıl olacak bilemiyorum.
AI konusunda zaten yoruma gerek yok.

Yine de iPhone 17, S25 Ultra'nın yerine tercih edilir mi? Edilebilir, geçersiniz bir süre kullanırsınız. Pişman olursanız da değeri çok düşmeyeceği için satar, S25 Ultra'ya rahat geçersiniz. Ama ben iOS'a çok büyük beklentiyle geçip, faciayla karşılaştım sayılır. Umarım size aynısı olmaz :)

Sağ olun hocam Android'den iOSa geçen biri olarak yorumunuz bayağı yardımcı oldu.

Kağıt üzerinde S25 Ultra daha iyi gözükse de, ben kesinlikle iPhone 17 diyorum. Açıkçası S25 Ultra yerine iPhone 17 alsan da pek bir şey kaybetmezsin, üstüne iOS'i kullanmış olursun. Ön kamera tarafında iPhone 17 bariz şekilde daha iyi, performans açısından A19 çok güçlü, arka kameralarının da S25 Ultra'dan aşağı kalır yanı yok. Pil performansı olarak da S25 Ultra'ya çok yakın/benzer. telefoto kamera senin için çok önemli değil ise, pil performansında 1-2 saat bile senin için kritik değil ise, iOS kullanmak istiyorsan kesinlikle iPhone 17.

Bana da iOS ekosistemi çok cazip geliyor arkadaşım kulaklık ve saatini kullanıyor ve bende ayni şekilde Samsung ekosistemindeyim ama Apple bu konuda daha iyi oldugu bariz ortada.