Taksici Musa Fedaisi
Yetkin
Çağ dışı şarj girişini AB olmasa hala kullanacak adamlar bunlar, yenilikten ne anlarlar arkadaşlar, boşuna konuşuyoruz.
Sizin için 'yeterli' olduğu için tüm telefonlar 60 Hz olsun o zaman. Hatta 30 Hz olsun, ne de olsa annemizin karnından 60 Hz ekranla doğmadık.Telefonda 60 Hz benim için yeterli bir yenileme hızı. Birçok insan için de öyle. Sanki annenizin karnından 120 Hz ile doğmuş gibi savunmanız saçma. Zaten birçok cihazda da pil tasarrufundan dolayı kapatıyor bilenler. Bilmeyenler zaten aldığından beri 60'ta kullanıyor.Telefon la bu. PC değil ki çok mu lazım 120, 240 Hz?
Herkes işlemcisine şusuna busuna mı bakıyor? Birçok A serisi kullananlar yaşça büyük insanlar. Ailemde kimse 120 Hz yapmadı telefonunu, çünkü bilmiyor. Yapıp gösterdiğimde herkesten aldığım tepki aynıydı: "E bu aynı." Teknolojiyi takip edenler dışında kimsenin fark bile etmediği bir durum.
Ayrıca bilgisayarımda şu an dahi 144 Hz ekran kullanıyorum. iPhone'daki 60 Hz'e geçince "ya bu kasıyor" dediğim olmadı. Ben Apple'dan nefret eden insan olarak 120 Hz'in gereklilik olmadığını savunuyorum. Üstelik uygun fiyatlı iOS deneyimi için gayet kabul edilebilir bir ekran. 120 Hz'de yapıp 60'ta yapamadığınız hiçbir şey yok. PC'de 120 Hz'i gayet verimli bir şekilde kullanırsın. Telefonda ise "anaa ne güzel kayıyor bak"tan fazlası olmaz. Ha bir de şarjı tüketir, güç tasarrufunu açınca otomatik kapatır. O zaman da "kasıyor bu ya" dersin. Telefonda 60 Hz hala gayet iyi. iOS'ta çok güzel çalışıyor.
https://www.epey.com/akilli-telefonlar/redmi-14c.html 7K'lık telefonda da var hocam.
IOS'ta, bilgisayarda veya Android telefonda 60 Hz, 60 Hz'dir. Yani iPhone'da iyi çalışıyor diğerinde 60 Hz çalışıyor gibi bir durum yok.Herkes işlemcisine şusuna busuna mı bakıyor? Birçok A serisi kullananlar yaşça büyük insanlar. Ailemde kimse 120 Hz yapmadı telefonunu, çünkü bilmiyor. Yapıp gösterdiğimde herkesten aldığım tepki aynıydı: "E bu aynı." Teknolojiyi takip edenler dışında kimsenin fark bile etmediği bir durum.
Ayrıca bilgisayarımda şu an dahi 144 Hz ekran kullanıyorum. iPhone'daki 60 Hz'e geçince "ya bu kasıyor" dediğim olmadı. Ben Apple'dan nefret eden insan olarak 120 Hz'in gereklilik olmadığını savunuyorum. Üstelik uygun fiyatlı iOS deneyimi için gayet kabul edilebilir bir ekran. 120 Hz'de yapıp 60'ta yapamadığınız hiçbir şey yok. PC'de 120 Hz'i gayet verimli bir şekilde kullanırsın. Telefonda ise "anaa ne güzel kayıyo bak"tan fazlası olmaz. Ha bir de şarjı tüketir, güç tasarrufunu açınca otomatik kapatır. O zaman da "kasıyor bu ya" dersin. Telefonda 60 Hz hala gayet iyi. iOS'ta çok güzel çalışıyor.
https://www.epey.com/akilli-telefonlar/redmi-14c.html 7K'lık telefonda da var hocam.
Tabii örnek bu. Yoksa işlemcisi ekrana yetişemez.
Evet teknik olarak 60 Hz 60 Hz'dir ama iOS'taki 60 Hz deneyimi gayet iyi. Çözünürlükten dolayı küfrettiniz yıllarca, hala düşük çözünürlüklü cihazları mis gibi kullanıyor herkes.
Ben Galaxy A16 ile iPhone 11 yan yana koyunca hissediyorum farkı. Nasıl farkı hissetmiyorlar anlamıyorum.Kullanıyor ama bir de yüksek çözünürlüklü, AMOLED, 120 Hz PPI değerleri çok iyi "mis gibi" ekranları kullansalar farkı anlar.
Ayrıca iPhone ekranıyla kendi telefonumun akıcılığını karşılaştırdım, arada cidden fark var. iPhone ne yaparsa yapsın, aradaki donanım farkını kapatamaz.