Mustckmk

Çalışkan
Bıraktığım fotoğrafta göreceğiniz üzere kamerada alkol yanığı gibi bir iz var. Telefonun ilk sahibi benim, bu cihazı ben yurt dışından aldım. Daha 1 yıl garantisi var, telefonun ayarlarını bizzat yazıyor. Apple destek ile iletişime geçtiğimde Gürgençler'e yönlendirdiler. Onlar da iki IMEI'nin de servisten faydalanmam için kayıtlı olması gerektiğini söylediler gerçekten böyle bir rezilliklikle karşı karşıya kaldım, dünyanın hiçbir yerinde yoktur bu. Parasıyla yaptıracak olsam 2.000 TL'ye arka kamera cam değişimi yapabileceğini söyleyen telefoncular var. Fakat kameramın kalitesini etkileyen bir durum yok ve 2.000 TL'ye yapılacak cama da pek güvenemedim.

Şimdi ne yapmam lazım? Telefonun kamerasını etkileyen bir durum yok ancak takıntı ettim. Sırf bunu görmemek için telefonumu lens koruyucu ile kullanmak istemiyorum. Tavsiyeleriniz nedir? Bu rezillikten nasıl çıkarım?

IMG_2812.webp

Cihaz yurtdışı olduğu için garanti kapsamı dışında olması normal. Bu her marka için geçerli.

Farklı ülkelerde mevzuatlar farklı olduğu için yazılımsal ve donanımsal olarak aygıtların iç yapısı değişebiliyor. Çift e-SIM 17 Pro Max için Türkiye'de pil değişimi yok mesela.

Daha 1 yıl garantisi var, telefonun ayarlarını bizzat yazıyor.
Telefonun alındığı ülke sınırları içerisinde garanti hala geçerli. Cihazın ait olduğu ülkeye giderseniz garantiden faydalanabilirsiniz.

Bizim ülkemizde faturası olmayan hiçbir ürün garantiye girmez. Aklınızda olsun, fatura garanti belgesidir. Garanti belgesinin servisler tarafında bir hükmü yoktur, fatura isterler.

Şunu da belirtmek lazım, bu sene çıkan iPhone güncel modellerinde kalite sorunu çok fazla. Vatan'da kız açtı telefonu, sıfır kasada çapak çıktı, kamera lensinde toz, kasada fabrikasyon hatalar, nokta şeklinde izler, daha neler neler. Eskiden kalite kontrol aşamaları daha iyiydi muhtemelen. iPhone 17 serisi bir telefon alıyorsanız, dikkatlice inceleyin ve yüzeysel kontrol etmeyin. Bir arkadaşımda 2 kere değişim yaptı mağazadan çıkmadan 17 Pro Max telefonunda.

Bıraktığım fotoğrafta göreceğiniz üzere kamerada alkol yanığı gibi bir iz var. Telefonun ilk sahibi benim, bu cihazı ben yurt dışından aldım. Daha 1 yıl garantisi var, telefonun ayarlarını bizzat yazıyor. Apple destek ile iletişime geçtiğimde Gürgençler'e yönlendirdiler. Onlar da iki IMEI'nin de servisten faydalanmam için kayıtlı olması gerektiğini söylediler gerçekten böyle bir rezilliklikle karşı karşıya kaldım, dünyanın hiçbir yerinde yoktur bu. Parasıyla yaptıracak olsam 2.000 TL'ye arka kamera cam değişimi yapabileceğini söyleyen telefoncular var. Fakat kameramın kalitesini etkileyen bir durum yok ve 2.000 TL'ye yapılacak cama da pek güvenemedim.

Şimdi ne yapmam lazım? Telefonun kamerasını etkileyen bir durum yok ancak takıntı ettim. Sırf bunu görmemek için telefonumu lens koruyucu ile kullanmak istemiyorum. Tavsiyeleriniz nedir? Bu rezillikten nasıl çıkarım?

Eki Görüntüle 258531
Ülkede garantisi olmayacağını bilerek aldığınız bir üründen garanti desteği beklemeyiniz.