Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
5
1744246211_Genclerin-Yeni-Gozdesi-iPhone.jpg

Apple, özellikle Z Kuşağı arasında akıllı telefon konusunda rakipsiz bir marka sadakati yaratmış durumda. iPhone, bu jenerasyon için vazgeçilmez bir tercih olmuş gibi görünüyor. Bu eğilim, dünya genelinde gözlemlense de özellikle ABD’deki popülerlik başka bir seviyede. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir ankete göre iPhone, ABD’li gençler arasında hâlâ en çok tercih edilen akıllı telefon konumunda. Apple’ın…

Devamını Oku: iPhone, Gençler Arasındaki Popülerliğini Sürdürüyor
Kaynak: Techolay

Gençler köle olmayı seviyor. Bir insanın kutusundan şarj cihazı çıkmayan bir telefonu satın alması başka bir şeyle açıklanamaz.
Gençler neye para vermeleri gerektiğini senden daha iyi biliyorlar. Asıl kölelik, teknolojiye değil kutu içeriğine takılı kalmak. Şarj aleti mi kaldı? Her evde var artık. Yoksa da bir kereliğe mahsus alırsın, zaten Type C, her yerde kullanırsın.

Telefon alırken de kriter şarj olmaz ama. Zaten artık Type-C. Bana bu aralar Xiaomi güzel gözüktü 15 modekiyle ama ön yargım var yazılımına.
Telefonun kendi native uygulamalarına girerken bile reklam izlemek istiyorsan Xiaomi tam sana göre.

Türkiye'de özellikle 10-17 yaş kızlar, iPhone'lara çıldırıyor. Yazık, babalarını bir ton masrafa sokuyorlar; telefon aldırıyorlar. Ne için? Etrafta hava atmak için. Bir de bir kel herif var TikTok'ta, her gün ona yazıyorlar: "iPhone aldım, pil sağlığım düştü, ne yapmalıyım?" Pilini dert edeceksen niye iPhone kullanıyorsun ki? :D

Herkes maddi durumuna göre bir şeyler almalı. O 60-70 bin ödenen telefonla metrobüse biniyorlar. Hepsi komik duruyor.

Apple ciddi manada iyi bir markaYDI. Artık ciddi manada bozdu özellikle Android tarafından çok geriye atıldı. Bu istatistik narka algısı ve statü isteğinden başka bir şey değil.

Gençler teknolojiden anlıyor. Bazılarına ise hala anlatamıyoruz.

Tam olarak neyi anlatamıyorsunuz? Cidden Apple'yi severim iyi bir marka ama merak ettim Apple'nin neyi üstün? Yazılım optimizasyonu dışında bir esprisi kalmadı günümüzde ki o da öyle eskisi gibi 10kat fark yok, yani çoğu marka iyi o konuda sadece Apple 1 tık önde. Fanlık yapmayın. Kabul etsenizde yok öyle değil desenizde şu anda Android kanadındaki markaların çoğu Apple'den çok daha önde.

Telefonun kendi native uygulamalarına girerken bile reklam izlemek istiyorsan Xiaomi tam sana göre.

Xiaomi bende sevmem yazılımları cidden berbat ama bilipte eleştiren biri olsaydın mi serisi amirallerde bu durumun olmadığını, alt segmentte de engellenebildiğini bilirdin. Xiaomi HyperOS dağıtımını 3 alt dalınada farklı yapıyor. En iyi dağıtım mi serisi amirallerinde.

Telefon alırken de kriter şarj olmaz ama. Zaten artık Type-C. Bana bu aralar Xiaomi güzel gözüktü 15 modekiyle ama ön yargım var yazılımına.
Eskiden zaten kutu içinde vardı. O şarj aletini senden çalmış oluyorlar farkındaysan. Sen de razı gelip senden çalınan malı parayla satın alıyorsun tekrar...

Gençler neye para vermeleri gerektiğini senden daha iyi biliyorlar. Asıl kölelik, teknolojiye değil kutu içeriğine takılı kalmak. Şarj aleti mi kaldı? Her evde var artık. Yoksa da bir kereliğe mahsus alırsın, zaten Type C, her yerde kullanırsın.
Adamların sırf daha fazla para kazanmak için yaptığı her şeyi ölümüne savunman komik geliyor.

Adamların sırf daha fazla para kazanmak için yaptığı her şeyi ölümüne savunman komik geliyor.
Kutulardan şarj adaptörlerinin çıkmaması para kazanmaktan çok dünyadaki teknoloji çöplüğünü azaltmak için bir hamle. Apple’ın merkez kampüsü bile çevreci tasarlandı. 2030’a kadar da karbon ayak izini minimuma indirme hedefleri var. Keşke diğer markalar da Apple kadar duyarlı olsa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.