Apple Store'da satın alıp, iade ettiğin ilk birkaç ürünü hâlâ kullanabiliyorsun. Sence bu adamlar enayi mi? Yazılımdan anlamadıkları için mi iade ettiğin ürünü telefonundan kaldırmıyorlar? Adamlar cömert bile. Abim defalarca yapmıştı bunu.
Ürünlerinin fiyatı kalitesiyle aynı. Ailemde en düzgün teknolojik cihaz kullanan kişiyim ona rağmen Samsung A34'üm 1,5 metreden düşerek 1 yıl dayandı. Ama ailemin iPhone telefonları yıllarca gitti. Abimin telefonlarını aşırı hor kullanır hatta iPhone 14'ü 2. kattan düştü hiçbir şey olmadı.
Xiaomi'nin telefonlarından hiç uzun uzun bahsetmeyeceğim yazılımlarıyla zaten kendi kendine biten telefonlar. Bir güncelleme gelmişti telefon ekranı kapalıyken bile yüksek ısıya ulaşıyordu, şarja takınca alev alıyordu telefon eriyecek sanıyordum, telefonun şarjı aşırı hızlı bitiyordu.
Abim birkaç haftaya yurt dışına gidecek oradan bana Pro Max veya Plus getirecek modeli farketmeksizin, yeter ki şarjı uzun gitsin. Android'in verdiği özgürlükten dolayı hep sevmişimdir ama uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Samsung'a ve Xiaomi gibilerine tövbe ettim.