Artık telefonları birbirinden ayıran çok farklı bir yanları yok. Markaların hepsi aynı telefonları her sene biraz değiştirip satıyor. Düzgün bir Xiaomi telefon her şeye yeter yıllarca çalışır.
Telefonu aldım, neyle şarj edeceğim? Niye kutudan çıkması gereken bir şey için ekstra para veriyorum?
Yarın telefonlardan pili çıkarsa, hiç şüphem yok, sen ve diğer üye gibiler yine aynı fanboylukla savunacaksınız. O yüzden boşuna açıklama yapma gereği duymuyorum.
Gören de yaşadığın hanede ilk telefon sahibi kişi senmişsin de evde evrensel adaptörlerden bir tane bile yok sanar. Neyle şarj edecekmiş. Çok güldüm yahu.
Konu oyun performansı, ekrandaki renk sayısı, kameranın netliği ve depolama alanı değil; sağlamlığı. Segmenti ne olursa olsun yıllarca götürecek seni işte. Saçma sapan yazılım hatalarıyla telefon çöp olmayacak, en basit darbelerde bozulmayacak. Nokialar da 300 dolar değildi ama 1,5 metreden düşünce bozulmuyorlardı.
Yarın telefonlardan pili çıkarsa, hiç şüphem yok, sen ve diğer üye gibiler yine aynı fanboylukla savunacaksınız. O yüzden boşuna açıklama yapma gereği duymuyorum.
Açıklama yapma gereği duymuyorsan niye cevaplıyorsun boş yere onu anlamadım. Fikrimi belirttiğim 3 markanın da telefonlarını kullandım burada kendimce insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum sen bana fanboy diyorsun. Apple'dan kusursuzluk bekleyelim ama Samsung ve Xiaomi'nin çöplerini ilah edelim.
Garibim bir de milyar dolarlık markanın kendisini telefon kutusundan şarj aletini çıkararak dolandıracağını sanıyor. Sence o şarj aletinin fiyatını kısmıyorlar mıdır? Hayır bir de ben Samsung A34 aldığımda adaptör de çıkmamıştı ona sesin çıkmıyor ama fanboy olan biziz. Ağlama oynamaya devam et.
Kendi ülkesinde dahi Samsung kullanılmıyor. Samsung kullanana shameliyorlar gençler. Boomer telefonu orada Samsung. Samsung'da sadece çalışmak gözde(Güney Kore'de), sahip olmak değil.
O yazılım işte 12 GB RAM, dimensity 9300, 9400, Snapdragon 8 konulan telefonları birkaç yıl sonra stabilliğiyle tokatlıyor. Sen günün için telefon alırsın ama İP telefonlar yıllar sonra artıya çıkıyor. Android'ler 8 GB kullanırken İP 4 GB ile kasmıyorsa boşuna RAM, işlemci konusuyla hava basılmasına gerek yok.
Yalnız Android'de şu an eskisi gibi değil. Dediğin şey 2019'da falan aşılmış bir durum. Stabillik ile herhangi dediğin gibi artısı yok Apple'nin. Bilip bilmeden konuşmayın. Yıllar sonra artıya çıkma gibi bir durumda yok. Hatta aksine Apple'de yıllar içinde her telefon gibi düşüyor. Yazılım olarak bahsettiğim şey pil optimizasyonu, ısı yönetimi, RAM yönetimi, genel optimizasyon(bunları saydım diye bunlar Android'de kötü demek değil saçmalamaya gerek yok adamakıllı arayüze sahip Android alırsanız benzer artıkara sahip olacaktır sadece IOS'un bir tık altında) Uzun ömürlülükte şuanda Apple'den iyi olan cihaz 1 2 sene sonra değil 4 5 sene sonra bile tokatlanmaz.
Komsumun kizinin telefonu Iphone 15 Pro Max. Kiytirik bir bolumde ve universitede okuyor. Universite icin bazi ozel dersler oluyor ve Iphone disinda telefonla girilmiyor demis. Gariban babasi da almis. Bindikleri araba Tofas Kartal. Bu markanin kitlesi bu. Ha bi de kapitalizmin kolesi olmus armut isiran (supheli) gibi fanlar var. Onlari da anlamak zor. Tamam kardesim 200 bin lira verip 50 bin liralik telefon kullanmaya devam edebilirsin.
Sizin Android'iniz neden statü göstergesi değil de iPhone statü göstergesi peki? Statü göstergesi olmayı neden aşağılık bir şeymiş gibi görüyorsunuz? Çıkardığın bir ürünü premium bir statü göstergesi haline getirmek de muazzam bir başarıdır.
Bu marka başarısı mı sanıyorsun? Mesela giyim sektörüne bak, zara. Kıyafetleri premium mu da alıyorlar? Hayır. Sadece marka pahalı satıp bunu sanki normal gibi pazarlayarak alan insana "ben bunu pahalıya aldım benim maddi gücüm var" hissi yaşatmaya çalışıyor. Yoksa premium kasa, tasarım, tutuş hissiyatı olarak emin ol Apple'den iyi Android cihazları da var.
Pazar payı olarak Android her zaman önde. Dediğine katılıyorum, daha çok kullanılan daha iyi demek değildir.
Ayrıca arkadaş iPhone'un “cahil” ülkelerde daha fazla kullanıldığını söylediği için öyle yazdım. Cahil olmadığını düşündüğü ülkelerle bir kıyaslayalım bakalım dedim. Bunu anlamadın mı?
Cahil ülke konusu olarak cahil ğlke değil de fakir ülke diyelim. Ekonomik refahı yüksek olan ülkelere kıyasla düşük ülkelerde Apple alan kişi daha premium hissedip kendini farklı görüyor, cidden soruyorum TR'de kaç kişi Apple'yi donanımı ya da yazılımı için alıyor?
Başından beri yaptığın fanboyluğa kastediyorum. 1 tane bile kabul ettiğin durum yok. Sanki Apple'nin CEO'su gibi savunuyorsun. Sorun şu ki 1 tanede mantıklı açıklaman yok yazılım dışı. O da dediğin şey Android'de çöpmüş gibi davranıyorsun? Hayır dostum Apple yazılımı, adamakıllı Android alırsan sadece 1 2 tık önde o artıları da planlı eskitme ile 2 güncelleme alsa yok oluyor. Applenin politikası çok ağır güncelleme konusunda.
Apple yazılımı, adamakıllı Android alırsan sadece 1 2 tık önde o artıları da planlı eskitme ile 2 güncelleme alsa yok oluyor. Applenin politikası çok ağır güncelleme konusunda.
Öyle bir şey yok. Hala iPhone 11 bile iOS 18 ile çatır çatır çalışıyor. Hala iPhone 6 kullanan insan var alabildiği en son güncelleme ile. Bunu bu forumda çok kez tartıştık ve kanıtlar da sunuldu, o konu kapandı geçti. Zamanında çıkmış olan bir algı habere istinaden söylüyorsun bunu ama o bildiğin de yanlış. Apple’ın kullanıcı sözleşmesinde yazdığı üzere pil sağlığı azaldıkça telefonun istenmeyen kapanmalarının önüne geçmek için performans bir miktar düşürülür. Pil orijinaliyle değiştirildikten sonra telefon tam performansına geri döner. Bu mu planlı eskitme? Planlı eskitme deyince birkaç senede çöp olan Android’leri konuşalım istersen.