Öyle bir şey yok. Hala iPhone 11 bile iOS 18 ile çatır çatır çalışıyor.
iOS 18 iPhone 14 serisini bile berbat etti. Neye dayanarak. Atır çatır çalıştığını iddia edecek kadar fanboysun bilmiyorum ama iOS 18 bir sürü insanı rezil etti. Apple fanboylarına, destekçilerine özel anlaşması var sanırım çünkü bir onlar aksini iddia ediyor hayır öyle bir anlaşma varsa imzalayalım bizde sıyrılalım şu işten, sadece bazı Apple fanları kabul ediyor onlarda bıkmış insanlar. K
Toplukuğu, deneyimleri geçtim kendimden örnek verecek olsam bile evdeki iPhone 14PM ve iPhone 12'ye yaramadı, iOS 18 şu ana kadarki en berbat çıkış yapan iOSlardan biriydi. Hatta ilk çıktığı zaman 16 serisi dışında adamakıllı stabil çalıştığı seri yoktu be.
Hayır itiraz ederken ciddi mi yazıyorsunuz bilmiyorum ama planlı eskitme denen şey bir gerçek. Android'de de var IOS'da da. Sorun şu, bu planlı eskitme IOS'da daha ağır, Apple çok daha kapitalist ve kazanç odaklı bir politika işliyor. Bunu yanına alıp steve jobsa sorsan bile kabul eder adam.
Bunun kanıtını deneyimler, Apple'nin diğer kurumlarla ilişkisi ve gerçekler dışında Apple'nin sayfasında bulamaman normal değil mi? Hangi markanın sayfalarında her güncellemede şu kadar kısıtlama ya da eskitme yapıyoruz, cihazlarda şöyle oynama yapıyoruz, cihazımızda ısınma sorunu var, pil sorunu var, cihazımız stabil değil gibi yazılar gördün? Mesela Xiaomi'nin topluluğunda yazılım optimizasyonumuz başarılı değil anlamı taşıyan bir yazı var mı? Baksan her yazılarında överler HyperOS'i.
Veya başka bir markanın ısınma sorunlu cihazının sayfasında bunu belirten bir yazı var mı? Yazmayı geçtim üstüne överler değil mi cihazı?
Hala iPhone 6 kullanan insan var alabildiği en son güncelleme ile. Bunu bu forumda çok kez tartıştık ve kanıtlar da sunuldu, o konu kapandı geçti. Zamanında çıkmış olan bir algı habere istinaden söylüyorsun bunu ama o bildiğin de yanlış. Apple'ın kullanıcı sözleşmesinde yazdığı üzere pil sağlığı azaldıkça telefonun istenmeyen kapanmalarının önüne geçmek için performans bir miktar düşürülür. Pil orijinaliyle değiştirildikten sonra telefon tam performansına geri döner. Bu mu planlı eskitme? Planlı eskitme deyince birkaç senede çöp olan Android'leri konuşalım istersen.
Hangi Android'ler? Bana orta segment, saçma bir marka Android mi sayacaksın yoksa kronik sorunlu olanı mı? Fanboyluk yapmayı bırak. Bu marka senin ailenden değil. Objektif şekilde bakarsan sende göreceksin bu gözünde diğer markalara göre neredeyse bir ilah kadar kusursuz markanın eksilerini. Olaya o kadar taraflısın ki şu an şu konuda diğerlerine karşı kendini Apple'yi korumak için sorumlu hissediyorsun muhtemelen. Ben sana burada tim Cook'u da konuştursam ona karşıda Apple savunacaksın. Tartışmanın manası yok eğer gerçekten objektif olsaydın adamakıllı Android markalarınıda eleştirir, appleyide eleştirir ortak bir yargı yaratırdık.