Makaleler
1
Yer
Queens
iPhone 13'ü ilana koydum, ikidir arıyorlar ve söyledikleri şey şu;

"Ben al sat yapıyorum, müşterimi size yollayacağım, o telefonu alacak. Parayı ben sizin IBAN'ınıza yollayacağım"

Dolandırılma ihtimalim var mı? Garip geldi bana.

iPhone 13'ü ilana koydum ikidir arıyorlar ve söyledikleri şey şu;

"Ben al sat yapıyorum müşterimi size yollayacağım o telefonu alacak parayı ben sizin ibanınıza yollayacağım"

Dolandırılma ihtimalim var mı? Garip geldi bana.
Gelsin kendi alsın çok almak istiyorsa, aracılarla uğraşılmaz hele ki sarı sitede.
Satarken Havale/EFT sonrası alıcı ödemeli kargo, satın alırken PG'den şaşmayın.

Gelsin kendi alsın çok almak istiyorsa, aracılarla uğraşılmaz hele ki sarı sitede.
Satarken Havale/EFT sonrası alıcı ödemeli kargo, satın alırken Pg'den şaşmayın.

Telefonu satmam gerekiyor ve başka alıcı çıkmıyor maalesef. Bu şekilde dolandırılıyor muyum ki? Telefonu kendi cihazım olarak tanıttım, gelip sizden alacak ben parayı yollayacağım diyor. Pek güven vermiyor ama satmam gerekiyor telefonu dediğim gibi.

Telefonu satmam gerekiyor ve başka alıcı çıkmıyor maalesef. Bu şekilde dolandırılıyor muyum ki? Telefonu kendi cihazım olarak tanıttım, gelip sizden alacak ben parayı yollayacağım diyor. Pek güven vermiyor ama satmam gerekiyor telefonu dediğim gibi.
Para yatana kadar teslim etme, cihazı bir de ne olur ne olmaz, tek gitme.

O halde çözüm gayet basit.
İlk önce size parayı atsın IBAN'a veya elden versin.
Sizde aracıya verin telefonu.
Ama ben olsam alacak kişiye şunu derdim.
Kardeş ben aracıyla uğraşamam almak istiyorsan sana teslim ederim.

Para yatana kadar teslim etme, cihazı bir de ne olur ne olmaz, tek gitme.

O halde çözüm gayet basit.
İlk önce size parayı atsın IBAN'a veya elden versin.
Sizde aracıya verin telefonu.
Ama ben olsam alacak kişiye şunu derdim.
Kardeş ben aracıyla uğraşamam almak istiyorsan sana teslim ederim.

Parayı atan ile telefonu alan kişi aynı olmayacak ama, sorun olur mu ki?

"Sazan sarmalı" dolandırıcılığı bu. İnanmayın ve acilen iletişimi kesin. Hesabınızı sakın vermeyin, dolandırıcı soruşturması parçası olursunuz.

Ben bu hikayenin aynısını daha önce okumuş/duymuştum. dolandırıcılık olma olasılığı yüksek.

"Sazan sarmalı" dolandırıcılığı bu. İnanmayın ve acilen iletişimi kesin. Hesabınızı sakın vermeyin, dolandırıcı soruşturması parçası olursunuz.

Engelleyin. Al sat yaptigini acik acik soylemis bir de. Dolandirici olma ihtimali bayagi yuksek.

Numarayi engelledim. IBAN falan vermemistim henuz zaten. Cok saçma ve supheli gelmisti hiç risk almayacagim. Teşekkürler yardiminiz icin.