Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
16
Yer
LTAF
Arkadaşlar merhaba, işte iPhone SE kullanıyorum. Bugün eve ikinci bir monitör getirdim, okulda bilgisayar sınıfında fazlalıktı. Ben de işte onu taktım fakat üçlü prizimde yer kalmadı, yani telefonu sarj edecek bir yer yok. Ben de o yüzden düşündüm de Apex M800 klavyemin üzerindeki USB hub portlarına bağlayarak sarj etsem ne olur diye. Şarj oluyor da şu an bunun telefona bir zararı var mı acaba? Bilgisayar akımıyla alakası var mı ya da?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar merhaba, işte iPhone SE kullanıyorum. Bugün eve ikinci bir monitör getirdim, okulda bilgisayar sınıfında fazlalıktı. Ben de işte onu taktım fakat üçlü prizimde yer kalmadı, yani telefonu sarj edecek bir yer yok. Ben de o yüzden düşündüm de Apex M800 klavyemin üzerindeki USB hub portlarına bağlayarak sarj etsem ne olur diye. Şarj oluyor da şu an bunun telefona bir zararı var mı acaba? Bilgisayar akımıyla alakası var mı ya da?
Pilin daha yavaş dolması pil için daha iyi aslında. Bir sorun olmaz. Sadece biraz yavaş şarj edebilir.
Pilin daha yavaş dolması pil için daha iyi aslında. Bir sorun olmaz. Sadece biraz yavaş şarj edebilir.

Çözüm
Bizim “adaptör” dediğimiz icat iste bu yüzden var :) Prizden gelen 220-240’ı telefona verirsen Allah’ı kayar makinenin. Adaptör bunu 5-10V’a indiriyordur.
Telefona 240 voltun aynen gideceği hakkında bir yazım yok. Karşılaştırma yaptım. Her iki ihtimalde de şarj süresi olarak AC daha kısa sürede edecek. Ve evet bilgisayardan şarj etmenin de herhangi bir zararı yok. Beğenmedim atan arkadaşa ithafen.

Gerekmedikçe kendi orijinal şarj cihazından başka ürün kullanma. Pil daha sağlıklı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Karşılaştırmayı 220-240V üzerinden yaparsan telefona 220V gidecek diye bir ima ortaya çıkıyor. Ona bakarsan bilgisayara da 220-240V gidiyor değil mi? Senin karşılaştırma mantığınla buraya da çıkabiliriz :)

Hem, ölçmedim ancak Thunderbolt 4 portu üzerinden şarj ettiğimde bilgisayar da adaptör kadar hızlı şarj ediyor gibi. Çoğu durumda bilgisayardan şarj ediyorum ben. Klasik USB portu yavaş şarj ediyor ama PC'de Type-C varsa denemeye değer.

Bu üyenin verdiği bilgi doğru. 2 yılı doldurdum telefonla, çoğunlukla yüksek doluluk oranında ve USB'ye bağlı kablosuz şarj cihazının üstünde duruyor telefonum evdeyken. Pil 2 yıl dolmuş olmasına rağmen hâlâ %96 kapasitede.

Hızlı şarj etmek pilin ömrünü çok daha hızlı bitiriyor. Aynı gün kız kardeşimin de kullanmaya başladığı telefon %73 kapasitedeydi en son sorduğumda, o hep orijinal adaptörle şarj ediyor. Hızlı şarja ihtiyaç yoksa USB üstünden yavaş şarj etmek mantıklı bir seçenek.

Hatta şu anda da telefonumun şarjı tam. :D

Screenshot_178.webp

Son düzenleme: