Merhaba, yeni iOS kullanıcısısın ve iOS sana zor geliyor. Ama merak etme, bunu kısa bir şekilde çözeceğiz. Bugün sana basit bir şekilde cihazında Face ID teknolojisini nasıl aktif edebilirsin onu göstereceğim. Genelde Android cihazlarda Face ID gibi sensörler yerine kamera kullanılır. Ancak iPhone cihazlarda bunun için özel sensörler kullanılır. Bu teknoloji sizin yüz şeklinizi derinlemesine tarar. Bu teknolojiyi kandırmak aşırı zor olur. Aynen Android cihazlarda olan parmak izi teknolojileri gibi. Bu makale bilgili kişiler için değil, iOS'ta acemi olan kişiler için hazırlandı, ondan dolayı ona göre düşüncelerinizi belirtmenizi istiyorum. En az iPhone X ve sonrası Face ID teknolojilerini destekleyen bir Apple cihazı kullanmalısınız. Cihazdan cihaza tasarımlar değişiklik gösterebilir. Benzer yolu takip ederek Touch ID teknolojisi de aktif edilebilir (iPhone 8 serisi ve öncesi, SE serisi)
Önce ana ekran ya da Spotlight üzerinden ayarları açmalısın. Karşına şöyle bir ekran gelmeli:

1781788343394.webp

Ayarlarda biraz aşağı indiğiniz zaman mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "Face ID ve Parola" kısmını görmelisiniz. Touch ID bir model ise orada "Touch ID ve Parola" yazacaktır. Tıkladığınızda size şifre sormalı. Şifrenizi girdikten sonra karşınıza şu tarz bir ekran gelmeli:

1781788469858.webp

Burada mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "Face ID'yi Ayarla" butonuna tıklamalısınız. Karşınıza şu gelmeli:

1781788523910.webp

Burada mavi renkli "Başlat" düğmesine basın. Aşağıda yönergelere uygun şekilde kafanızı üstten başlayarak bir çember çizin. Oldukça kenarlar yeşil olacak. Bittikten sonra karşınıza şu ekran çıkmalı:

1781788644900.webp

Buradan da "Sürdür" butonuna tıklıyoruz ve ikinci kez işlemleri tekrar ediyoruz. İkinci kez de aynı işlemleri uygulayın. Ve bitti.

1781788807570.webp

Ve şimdi kilit ekranına gidin ve test edin. Umarım rehberim yararlı olmuştur. iOS'a yeni başladıysan ve zorlanıyorsan bu serilerimde adım adım iOS'da nasıl yapılır anlatıyorum. Tekrardan belirteyim, bu makale yeni başlayanlar için, size aşırı basit gelen bir şey bazılarını zorluyor. O yüzden düşüncenizi belirtirken lütfen saygılı olalım. Okuduğunuz için teşekkür ederim.