integralsavar 6

Çalışkan
Merhaba, başlıkta kastettiğim İngilizce klavyenin bayağı bayağı İngilizce olması; ama mesela "C"ye basılı tuttuğumda "ç"nin gelmesi, "o"ya basılı tuttuğumda "ö"nün gelmesi gibi. Türkçe QWERTY seçtim ama onda ilk seçenek olarak harfin büyüğünü çıkarıyor; mesela "u"ya basılı tutunca "ü" yerine ilk seçenek olarak "U" gösteriyor. Alışkın değilim, Samsung gibi olmasını istiyorum, nasıl yaparım?

Ayarlar -> Genel -> Klavye -> Yeni Klavye Ekle -> İngilizce (ABD)

Bu yolu izleyip yapabilirsin. Klavyeyi kullanırken de klavye dilleri arasında geçiş yapabiliyorsun.
Yaptım fakat hala aynı. Samsung veya başka bir Android telefon kullandınız mı? Onlardaki daraltılmış ş ç gibi Türkçe harflerin klavyede olmadığı, o harflerin noktasız haline basılı tutunca çıktığı klavyeden istiyorum.

Son düzenleme:
Yaptım fakat hala aynı. Samsung veya başka bir Android telefon kullandınız mı? Onlardaki daraltılmış ş ç gibi Türkçe harflerin klavyede olmadığı o harflerin noktasız haline basılı tutunca çıktığı klavyeden istiyorum.
İngilizce (ABD) klavyede zaten onlar yok. Basılı tutunca da çıkar. Alttaki gibi istemiyor musunuz, ben mi yanlış anladım?
1785152281825.webp

İngilizce (ABD) klavyede zaten onlar yok. Basılı tutunca da çıkar. Alttaki gibi istemiyor musunuz, ben mi yanlış anladım? Eki Görüntüle 269009
Hocam bakın her iki telefonda da c ye basılı tutuyorum Samsungda elimin altına ç geliyor. Iphoneda ise c. Bu konforsuz hissettiriyor bana istemsizce yavaş yazıyorum. Belki alışkanlık meselesidir. Türkçe harfler açık şekilde kullanmaya devam mı etsem?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260727_153006_Finder.webp
    Screenshot_20260727_153006_Finder.webp
    474,2 KB · Görüntüleme: 5
  • 20260727_153111.webp
    20260727_153111.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 4
Hocam bakın her iki telefonda da C ye basılı tutuyorum Samsung'da elimin altına ç geliyor. IPhone'da ise C. Bu konforsuz hissettiriyor bana istemsizce yavaş yazıyorum. Belki alışkanlık meselesidir. Türkçe harfler açık şekilde kullanmaya devam mı etsem?
Hocam ben böyle kullanmaya devam ediyorum. Sizde 1 haftaya alışırım diyorsanız kalabilir.