Asily

Üstün
Makaleler
8
Yer
Karabük
Merhaba, yeni iOS kullanıcısısın ve iOS sana zor geliyor. Ama merak etme, bunu kısa bir şekilde çözeceğiz. Bu makale bilgili kişiler için değil, iOS'ta acemi olan kişiler için hazırlandı, ondan dolayı ona göre düşüncelerinizi belirtmenizi istiyorum.

Biliyorsunuz ki Apple'da klavye Q klavye olarak geliyor ve örneğin I tuşu için i tuşuna basılı tutmuyorsunuz ve bu zor geliyor olabilir.
Öncelikle ana menü üzerinden "Ayarlar" uygulamasına giriş yapın. Karşınıza şöyle bir menü gelecek:

1781443604256.webp

Buradan mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "Genel" menüsüne giriş yapın. Karşınıza şöyle bir menü gelecek:

1781443663891.webp

Buradan mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "Klavye" menüsüne giriş yapın, karşınıza şöyle bir menü çıkmalı:

1781443722590.webp

Burada yine mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "Klavyeler" bölümüne giriş yapın. Karşınıza şöyle bir menü çıkmalı:

1781443779179.webp

Burada mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "Yeni Klavye Ekle" butonuna tıklayın. Karşınıza dillerin olduğu bir menü gelmeli:

1781443835398.webp

Mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "Türkçe" dilini seçelim. Karşınıza "Türkçe - Q", "Türkçe - F" ve "QWERTY - Türkçe" çıkacak:

1781443922934.webp

Burada mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "QWERTY - Türkçe" seçeneğini seçin. Ve mavi buton ile onaylayın.

1781443986832.webp

Onayladıktan sonra "Klavyeler" menüsünde üç seçenek gözükmeli:

1781444021983.webp

Dilerseniz "Düzenle" butonuna basıp "Türkçe - Q" menüsünü silebilirsiniz. Ardından klavyeyi herhangi bir boşlukta açın ve dünya işaretine benzeyen dil seçimi kısmına tıklayın:

1781444110536.webp

Klavyeniz artık bu şekilden:

1781444165372.webp

Bu şekile dönecek:

1781444194691.webp

Bu şikayet iOS'a geçenlerin zorlandığı en çok olaylardan biri. Umarım yardımcı olmuşumdur. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Takıldığınız yerde @Asily olarak etiketlerseniz elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Makalem umarım size yardımcı olmuştur. Eğer IOS'ta zorlandığınız bir nokta varsa bunu makale haline getirmek çok isterim. O yüzden ilk IOS'a geçişinizde zorlandığınız kısımları belirtirseniz çok iyi olucaktır. Ayrıca her sürümde başka bir menü olabilir, bunu hatırlatayım. Bu makaleyi iOS 27 Beta 1'de hazırladım, sürümünüze göre değişiklik gösterecektir. İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Merhaba, yeni iOS kullanıcısısın ve iOS sana zor geliyor. Ama merak etme, bunu kısa bir şekilde çözeceğiz. bu makale bilgili kişiler için değil, iOS'ta acemi olan kişiler için hazırlandı, ondan dolayı ona göre düşüncelerinizi belirtmenizi istiyorum.

Biliyorsunuz ki Apple'da klavye Q klavye olarak geliyor ve örneğin ı tuşu için i tuşuna basılı tutmuyorsunuz ve bu zor geliyor olabilir.
Öncelikle ana menü üzerinden "ayarlar" uygulamasına giriş yapın. Karşınıza şöyle bir menü gelecek:

Eki Görüntüle 257195

Buradan mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "genel" menüsüne giriş yapın. Karşınıza şöyle bir menü gelecek:

Eki Görüntüle 257196

Buradan mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "klavye" menüsüne giriş yapın, karşınıza şöyle bir menü çıkmalı:

Eki Görüntüle 257198

Burada yine mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "klavyeler" bölümüne giriş yapın. Karşınıza şöyle bir menü çıkmalı:

Eki Görüntüle 257199

Burada mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "yeni klavye ekle" butonuna tıklayın. Karşınıza dillerin olduğu bir menü gelmeli:

Eki Görüntüle 257200

Mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "Türkçe" dilini seçelim. Karşınıza "Türkçe - Q", "Türkçe - F" ve "QWERTY - Türkçe" çıkacak:

Eki Görüntüle 257201

Burada mavi kalemle yuvarlak içine aldığım "QWERTY - Türkçe" seçeneğini seçin. Ve mavi buton ile onaylayın.

Eki Görüntüle 257202

Onayladıktan sonra "klavyeler" menüsünde üç seçenek gözükmeli:

Eki Görüntüle 257203

Dilerseniz "düzenle" butonuna basıp "Türkçe - Q" menüsünü silebilirsiniz. Ardından klavyeyi herhangi bir boşlukta açın ve dünya işaretine benzeyen dil seçimi kısmına tıklayın:

Eki Görüntüle 257204

Klavyeniz artık bu şekilden:

Eki Görüntüle 257205

Bu şekile dönecek:

Eki Görüntüle 257206

Bu şikayet iOS'a geçenlerin zorlandığı en çok olaylardan biri. Umarım yardımcı olmuşumdur. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Takıldığınız yerde @Asily olarak etiketlerseniz elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Makalem umarım size yardımcı olmuştur. Eğer IOS'ta zorlandığınız bir nokta varsa bunu makale haline getirmek çok isterim. O yüzden ilk IOS'a geçişinizde zorlandığınız kısımları belirtirseniz çok iyi olacaktır. Ayrıca her sürümde başka bir menü olabilir, bunu hatırlatayım. Bu makaleyi iOS 27 beta 1'de hazırladım, sürümünüze göre değişiklik gösterecektir. İyi günler dilerim.

Bildiğin kadarıyla artık Android 14 ve 14 üstü de iPhone gibi klavye kullanmaya başladı.

Tamam 4.4.2 de öyleydi ona bakılırsa (S4 mini) belirli bir sürümde kaldırıldı geri geldi 14 de.
Google klavye hep böyleydi. Android 2, Android 4, Android 5, Android 6, Android 7, Android 8, Android 9, Android 10, Android 11, Android 12, Android 14 ve Android 15 kullandım hepsinde Gboard varsayılan olarak böyle gelmişti. Android 5'te yoktu sadece o da Xperia klavyesiydi Gboard'da yine öyleydi.

Google klavye hep böyleydi. Android 2, Android 4, Android 5, Android 6, Android 7, Android 8, Android 9, Android 10, Android 11, Android 12, Android 14 ve Android 15 kullandım hepsinde Gboard varsayılan olarak böyle gelmişti. Android 5'te yoktu sadece o da Xperia klavyesiydi Gboard'da yine öyleydi.

Ben mi yanlış hatırlıyorum arkaya fotoğraf koymak için kullanıyordum Gboard'ı ve böyle değildi.