Mudur, S serisi alip sosyal medya platformlarinin tamaminda camur gibi cekme veya daha beter glitchleri yasamaktan iyidir yine 😁
Yav hocam Android IOS'un rakibi bile değil. IOS ayrı bir dünya. Her yerden fire veriyor Android.
Güvenlik açığı çıktı diye haber görmüş geçmişte bir zaman eşim, hangi cihaz acaba dedi. Bakmana gerek yok yeşil robot (Android) kesinlikle dedim. Öyle de çıktı mesela.

Üzerine kredi çekilip dolandırılanlar vs. hep Android kullanıcısı.

Yav hocam Android IOS'un rakibi bile değil. IOS ayrı bir dünya. Her yerden fire veriyor Android.
Güvenlik açığı çıktı diye haber görmüş geçmişte bir zaman eşim, hangi cihaz acaba dedi. Bakmana gerek yok yeşil robot (Android) kesinlikle dedim. Öyle de çıktı mesela.

Üzerine kredi çekilip dolandırılanlar vs. hep Android kullanıcısı.
of enterprise iOS devices were exposed to at least one mobile phishing attack in each of the first three quarters in 2024.
of enterprise Android devices were exposed to at least one mobile phishing attack in each of the first three quarters in 2024.

Eminim ki şurada iOS'a atıp tutan 10 kişiden 8 kişinin alacak parası yok. Parası olup Android alan bir tanıdığım var 100K'ya katlanan en son çıkan Samsung aldı. Spor salonunda fotoğraf atıyor Instagram'a, görüntü piksel piksel Allah aşkına. Kamera yönünde Android zaten iyi değil. Arayüz halen Windows 98 gibi övülecek tek tarafı iOS'a göre daha özgürlükçü olması ki güvenlik açısından da bu risk yaratan bir eksi. Kısacası Android'in övülecek bir yanı yok iOS'un yanında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Android bir kere işlevsellik, yazılım açısından verdiği özgürlük veya yapılabilen konfigürasyonları ile öne çıkıyor.

iOS daha kompakt ve basit. Android ise Google One ise yine gayet stabil ama iOS bir başka.

Eminim ki şurda IOS'a atıp tutan 10 kişiden 8 kişinin alacak parası yok.
Ya hocam 17 Pro Max de kullandım S24 Ultra da kullandım ben Android tarafını tutarım, tercih meselesi.

iOS kötü demiyorum, aksine daha kompakt akıcı be hızlı, arayüzü de iyi. Ama Android'in özgürlüğü, cihazdaki en temel yazılım dosyalarına bile erişme imkanı beni cezbediyor. Telefon baştan tırnağa erişimim altında. Özellikle Xiaomi'nin en fazla dış yazılıma açık sistemi her ne kadar optimize olmasa da aşırı işlevsel. HyperOS'tan daha işlevsel mobil OS görmedim şu ana kadar. Telefonda yapamadığın şey kalmıyor.

Parası olup Android alan bir tanıdığım var 100K'ya katlanan en son çıkan Samsung aldı. Spor salonunda fotoğraf atıyor Instagram'a, görüntü piksel piksel Allah aşkına. Kamera yönünde Android zaten iyi değil.
Z Fold 6 kullanırken iPhone kullanan arkadaşlarım fotoğraf atmamı istiyordu en kalitelisini ben çekiyordum :)

Ayrıca Fold ve Flip modellerinin kameraları düşük ışıkta kötü çeker katlanan modellerin kamerasında gerileme oluyor. Android ile alakası yok. Sana Sony Xperia 1 Mark 7 getirsem iPhone 17 Pro Max'in kamerasının yüzüne bile bakmazsınız.

Mudur, S serisi alip sosyal medya platformlarinin tamaminda camur gibi cekme veya daha beter glitchleri yasamaktan iyidir yine 😁
Android'in kendisini ilgilendiren bir problem değil. Bu cihazlar Instagram'a yüksek kalite foto yüklemekten aciz değiller bir zahmet, herhangi bir yazılımın Android'de kötü çalışıyor olması Android'in sorunu değil ki Glitch'ten kastını anlamadım.

İsteye bile Instagram Android cihazdan yüklenen fotoğrafı fazla compressliyorsa ve fazla kalite düşürüyorsa burada suçlaman gereken Android değil.

Bir arkadaşın açtığı konu sebebiyle tartışma saçma bir noktaya vardı. iPhone seven iPhone alır kullanır, Android seven Android alır kullanır. Ben Android seviyorum; bugüne kadar bir sorun yaşamadım ve Android ile devam edeceğim. Param olursa da iPhone değil, Google Pixel alacağım.
Ama gönlümüz Linux'te tabiki artık mobil dünyaya girse adam akıllı da bizi kurtarsa.

iOS akıcı ve güvenli bir arayüz olsa da Android kadar özgürlük sunmuyor, arz-talep meselesi.
iOS deneyimim oldu ama hoşuma gitmedi, Android ile yola devam. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandıkça alışıyorsun, hele ki Basic bir kullanıcıysan fersah fersah yetiyor.

Hoş bir deneyim ancak yerini Huawei'ya da Samsung'un katlanır telefonlarına bırakacak maalesef. Ayrıca kim ne isterse kullansın tartıimaya gerek yok. İşlevsel telefon kullanmayı seviyorum 12 mini aldım şimdi de Z fold ya da Huawei tarafından çıkacak katlanırlara geçiş yapacağım.

Tek bir örnek vereceğim ve bu mesajın komple çürüyecek.

WhatsApp’a dosya gönderirken dönüştürme işlemi yapılıyor, bekliyorsun. Dosya WhatsApp’a geldiğinde ise hem geç geliyor hem de bir kez daha dönüştürme işlemi yapılıyor.
Aynen çok pratik.
Mesajım komple çürümedi ama olsun. iPhone deneyimdir. Deneyimin arttıkça fikrin de değişecektir. Alışkanlık terk etmek zordur, o yüzden konu sahibi arkadaşı anlıyorum. “1 saniyelik dönüştürme işlemi başladı, eyvah! Hayat bitti!”