Telefondan müzik dinleyemiyorum. Sarmıyor. Jak girişi yok zaten. Bu benim için büyük eksi. Aslında ben sadece müzik dinleyebileceğim bir mobil cihaz istiyorum. Apple Music'i açması lazım. Yani classic serisini alamam. Bütçem 3.000 ila 4.000 TL arası. 4.000'i aşabileceğimi sanmıyorum.
Walkman almanı öneririm. 3-4K arası alacağın iPod'ların hepsinin ya kasası ölü ya da bataryası bitik. Anca 6K civarına çıkıp iPod touch 6th-7th gen alacaksın ki önermem! Müzik için kalitesiz cihazlar IPod'lar.
Bütçeyi 10-12K'ye çıkarabilirsen walkman NW-A106/A306 gibi Android cihazlar var ve çok güzeller. İkinci elde bir tane astell&kern SR15 vardı -yanlışım yoksa 9 bin kağıttı-, Android cihaz. Walkman'lardan daha iyi bir cihaz ama Sony'nin sahip olduğu FX'ler yok onun haricinde ben kesinlikle ak SR15 tercih ederdim eğer Android almak isteseydim. Onun haricinde fiio M11 gibi cihazları da öneririm 10-12 bandında.
Temiz LG V40 gibi kendinden DAC'lı cihaz düşürebilirsen düşünülebilirsin. LG g6'nın bang&olufsen DAC modulunu bulursan olabilir.
Kendim Sony OS olan bir walkman NW-A55 kullanıyorum ve bu cihazda mr. Walkman DMP A50r CFW'si yüklü yani Sony'nin üst seviye WX300 cihazının yazılımının benim cihazım için modlanmış olan versiyonunu kullanıyorum. Zaten Sony'nin her segmentte birkaç özellik harici aynı ses ve FX işlemcisini kullandığını düşünürsek 1000-8000 dolarlık cihazların (mr. Walkman One CFW ile 8000 poundluk dmpz1 ses karakterini kullanabiliyorsunu ama UI'nın düzgün olmamasından dolayı ven DMP A50r olan CFW'yi kullanıyorum.) Kalitesi ve karakterini alabiliyorum 400 dolarlık cihaz ile. Bu üst cihazlara oranla eksiği daha düşük ses çıkış gücüne (yüksek e. Değerine sahip (+40 ohm) kulaklıklarda anca tatmin edecek ses yüksekliği.) Ve balance (4.4luk) çıkışa sahip olmaması.
Ben senin yerinde olsam Apple Music denilen müzik kalitesi (Kbps, bitrate vb.) Düşük olans servisleri bırakıp, FLAC-dsd-WAV formatındaki muzikleri dinlemeye başlamak olurdu. Mesela şu an 567GB muzik arşivim var bu formatlardan oluşan. 34 GB ise 320Kbps MP3 arşivim var (yüksek kalitede olan versiyonları bulunmayan veya Torrent linkleri kırılmış olanlar). Böylece hem müzikten aldığın kaliteden dolayı zevk alırsın. NW-A55, WX300, cayin N6 1st gen gibi bir cihaz alırdım bunları dinlemek için.
FLAC ile uğraşamam dersen MP3 320Kbps indirirsin 3-4K'ye walkman-E505 gibi bir cihazla akarsın. Bir FLAC olmasa bile E505 gibi kaliteli bir cihazı kaliteli bir kulaklık ile kullanırsan oldukça zevk alırsın yine.
External DAC'larda olabilir ama kalitesiz servislerden dinlediğiniz sürece bir şey değişmeyecek. Type-C to 3.5 al yine aynıya gelecek FLAC vs. formatları kullanmadığın sürece.