WebSmith 31

Yetkin
Makaleler
1
Bu senaryoda cihaz garanti kapsamında mıdır, yoksa kullanıcı hatası mı olur? Tüketici Hakem Heyeti'nde durum ne olur? Merak etme sebebim; su geçirmezlik özelliği olan bir cihaz almayı düşünüyorum. Örnek senaryo olarak: Normal, tazyiksiz çeşme suyuna tutmak.

Teşekkürler.

Suya dayanıklı, geçirmez değil deyip yırtarlar. Kullanım kılavuzu vb. belgeleri inceleyip çevirirken geçirmez ifadesi kullandılarsa şansınızı deneyebilirsiniz.
Yani su geçirmezlik özelliği olan bir cihaz alamazsınız. Sorun burada başlıyor.

Ben orijinalinde musluk altında insan gibi el yıkama şeklinde yıkandığında başına bir şey gelmeyen telefonumun ahizesi bozulduktan sonra onarım sonucu tekrar yıkadığında oradan su alınca garanti kapsamında yaptırmıştım. Ahizeden su aldığı barizdi ve kağıtlarda geçirmez ifadesi yazıyordu. Hakkımı ararım demiştim. Pek uğraştırmadan hallettiler. Gerçi olabildiğince az masrafa girmek için tonla çaba sarf etmişler. Kozmetik hasarlarından rahatça tanıyabildiğim kasa, ön cam ve arka kapak aynıydı.

O telefon Xperia M4 Aqua idi. Ondan yıllar sonra Xperia Z5 Premium sökme şansım oldu. Her yeri lastik ya da sıvı conta dolu. Düzgün montajlı haliyle tayzikli olmayan suyla yıkandığında geçirmesi imkansız.

Bu senaryoda cihaz garanti kapsamında mıdır, yoksa kullanıcı hatası mı olur? Tüketici Hakem Heyeti'nde durum ne olur? Merak etme sebebim; su geçirmezlik özelliği olan bir cihaz almayı düşünüyorum. Örnek senaryo olarak: Normal, tazyiksiz çeşme suyuna tutmak.

Teşekkürler.
Sertifika suya dayanaklılığını belgelemiş olur size garanti sunmaz ama garanti kapsamında su geçirmez gibi bir ifade kullanılıyorsa evet hak arayabilirsiniz arkadaşta bu durumdan bahsetmiş zaten. Su geçirmez sertifiakalı bir telefon arıyorsanız piyasa da çokça görebilirsiniz ama su geçirmez garantisi veremez(istisnalar kaideyi bozmaz) bundan dolayı da daha iyi sertifika almış cihazlara yönelebilirsiniz.

Garantide su hasarı garanti kapsamında değildir vs. yazsa bile bu kadar kolay yırtamazlar. Diyelim iddia edilenden çok daha düşük bir şiddetli suda bozuldu, bu ürün tanıtımına uymayan bir kusurdur. En azından bence böyle sayılmalı. @Şişman Adam.