İş bulmakta zorlanıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3996
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 651
Hocam benim akrabam yıllardır inşaat sektöründe şu anlık yanında 1 kişi bile ölmemiş. Googleye baksak zaten inşaat işçileri asgari ücret alıyor (yersen). Tabi ki ölüm riski vardır ama o sizin ne kadar dikkat ettiğinize bağlı. Dikkatsiz, tedbirsiz iş yaparsanız başınıza bir iş gelebilir.

Bu arada şunu da ekleyeyim: İnşaat sektöründe kendinizi geliştirip kalfalığa kadar çıkarsanız 6 basamaklı maaşlar almanız mümkün.

Işveren açısından düşün. Bir yeteneğe sahip olmayan ve lise mezunu olmayan birini neden işe alasın ki? Lise mezunu olan ve yeteneğe sahip olan kişiyi işe alırsın dimi. Basit mantık. Bi yerlerden ilerle sonra iş bulursun.

Kardeşim ben de okudum ettim ama iş bulmakta zorlanıyorum. Bizim buradaki bir fabrikada normal işçi olarak takılıyordum öyle. 7 ay kadar çalıştım. Çalışma şartları hiç iyi değildi. Aklı başında insan, ancak mecburi olduğu için çalışabilir yani.

Hocam haklı olabilirsinizde yetenek doğuştan gelen ve sonradan kazanılmayan bir şey napalm olmuyunca olmuyor.

Hiçbir vasfın veya işçiliğin yok ki bir işveren seni neden işe alsın? Senin yerinde olsam, bu açığı en aza indirmek için açık liseden mezun olurdum. Eğer yaşım küçükse, hızlıca çırak olarak kabul edilebileceğim bir mesleğe girerdim (kuaförlük, garsonluk, sıvacılık, boyacılık gibi).

Hocam haklı olabilirsinizde yetenek doğuştan gelen ve sonradan kazanılmayan bir şey napalm olmuyunca olmuyor.
Yetenek doğuştan gelmez. Sen üstüne bi şey koymazsan o yeteneği elde edemezsin. Tüm gün evde oturmakla eline bi şey geçmiyor çabalamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…