İş hayatıma hangi alandan devam etmeliyim?

Turkmen

Başarılı
Selamlar herkese,

90 doğumluyum. Bilgisayar ile aram çok çok çok iyidir. Severim yani bilgisayarla olmayı.
Aktif olarak WordPress üzerine freelance olarak çalışıyorum. Yine Mobil (Swift dili) üzerine de biraz temelim var.

Ayrıca babamın tekstil tezgahı var ve aynı zamanda güneş enerjisi ile ilgileniyor, ürünler geliştiriyoruz. Şu an için sabit bir işim olmadığından dolayı net bir gelirim yok ve bu durum açıkçası canımı sıkıyor.

Mobil özellikle Swift yazılım diline çok iç geçirdim, çok merak saldım. Ancak o motivasyonu bir türlü sorunsuz bir şekilde sağlayamadım. Bu sabit gelirsizlik durumu haliyle kız arkadaş meselesi ve geleceğime dair kararlar almama da haliyle etkiliyor.

Bazen dükkandan çıkıp eve gidip kendimi PC'ye vereceğim diyorum ama yine bir şeyler engel oluyor. Açıkçası bu durum da beni iyice bunalttı. Evet güneş enerjisi sektörü çok güzel. Ciddi anlamda o alanda da çalışmalar yapmaya başladım reklamdı vs. gibi. Bilmiyorum, kafam allak bullak. Sanki her şey tepetaklak olmuş durumda.

Benim yerimde olan var mı? Ya da bana neyi nasıl tavsiye edersiniz?

Bu arada aklımda çok güzel projeler var. Birisi mobil uygulama, diğeri ise farklı bir sektör ama neticede bunun da uygulaması olmak zorunda.

Önerilerinizi dostane şekilde bekliyorum.

Deyim yerindeysd biraz dertleşmeye sanki ihtiyacım var gibi hissediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Baba mesleği oturduysa devam ettirip, ek olarak yazılımı geliştirebilirsin. Atıyorum 6 ayda çıkacak program 1 yıla aksar bu neticede. Babaların oturttuğu meslek genelde altın yumurtlayan tavuk misali oluyor. Bırakmayı mantıklı bulmuyorum.

Yok hocam amacım bırakmak değil. Elbette güneş enerjisine yatırım yapıp, tam olarak kurumsal bir şekilde işleyiş olsun istiyorum. Ama bir yandan da yazılıma merakım var.

Yani en azından kendi işimi bile yürütsem yazılım bileyim, kafama estikçe projeler geliştireyim o alanda da kendimi geliştireyim istiyorum. Neticede tüm bunlar sanat ve meslek yani.

O motivasyonu tek başına sağlamak zor. Bir ekosisteme dahil olmanız lazım. Diğer türlü ciddi bir irade ve disiplin göstermeniz gerek, bu da çoğumuzda yoktur. Hedef belirlemek de bir yere kadar, birkaç gün sonra usanıp bırakırsınız.

Mesela nasıl bir ekosistem hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…