Lil Moresad

Gelişen
Arkadaşlar selam, kafamda 2 tane sistem var. Kendim alacağım parçalarını ama bildiğiniz daha iyi bir yöntem, daha uyguna gelmesini sağlayacak bir yöntem veya "daha iyi olur" dediğiniz bir şey olursa yazın lütfen. Bu PC'yi ben iş için kullanacağım. Clo 3D ve Adobe uygulamaları gibi oyun oynamak planlarım arasında çok geride, pek oyun oynamam. Yazacağım sistemlerden birisi AMD, birisi Intel olacak fakat ben Intel'de anakarta karar veremedim, birazdan göreceğiniz üzere.

AMD PC:

GPU: NVIDIA 5070.
CPU: Ryzen 7 9700X.
Anakart: Gigabyte B850M Force.
PSU?
RAM: 1x32 veya 2x16 ikinci elde 0 KFG'li bulmayı deneyeceğim. 1x32 isteme sebebim de DDR5 RAM'lerde Dual channel performansı %3 ila %10 etkiliyor diye biliyorum. Daha sonra yükseltmek için önü açık olması açısından 1x32 de olabilir.

Intel PC:

GPU: NVIDIA 5070.
CPU: Intel Core Ultra 5 245KF.
Anakart?
PSU?
RAM: Yukarıda yazdığımın aynısı.

Ne tavsiye edersiniz acaba? Ve bir de lütfen Intel'e ölü soket demeyin, 5 sene sonra Ryzen 7 9700X de ölü soket olacak zaten. Bu sistemi 5 sene sonra upgrade eder miyim, o bile malum. Kullandığım programlar belli, yapacağım iş belli, o yüzden pek gerek kalmayacaktır upgrade etmeme. Yardımcı olursanız sevinirim.