serdar

Yetkin
Makaleler
1
İyi akşamlar sosyal üyeleri. İş Bankası'nın resmi uygulaması olan İşCep'in bu kadar izin istemesi normal mi? İlk 3 izin normal ama son 3 izin mantıklı mı?
İstediği izinler:
  • Bildirim izni: İşlemleriniz ile ilgili anında bilgilenmek için bildirimlere izin verin.
  • Arama yapma izni: Destek Hattı'na anında ulaşabilmek için telefon aramaları yapmamıza ve çağrıları yönetmemize izin verin.
  • Konum izni: Yakınınızdaki şube ve bankamatikleri görüntüleyebilmek ve konumunuza yakın fırsatlardan haberdar olabilmek için konum bilginizi görüntülememize izin verin.
  • Diğer uygulamaların üstünde göster: İşCep antivirüs, uygulama kullanılmadığı zaman arka planda çalışır. Bu durumdayken cihazınızda zararlı yazılım tespit edilmesi halinde bilgi verilebilmesi için diğer uygulamaların üzerinde gösterime izin verilmesi gerekmektedir.
  • Dosya erişim izni: Antivirüs özelliği ile cihazınızın taranıp tehditlerin önlenebilmesi için İşCep uygulamasına tüm dosyalara erişim izni verilmesi gerekmektedir.
  • Sahte arama tespiti izni: Bankamız tarafından yapılan telefon aramaları ve olası şüpheli telefon aramaları hakkında bilgilendirme yapilabilmesi için gerekli olan izindir. Açılan ekranda telefonunuzun 'arayan kimliği ve spam uygulaması' menüsünden İşCep için izin verebilirsiniz.

Kabul etmeden de devam edilebiliyor kuruluma. Ben öyle yapmıştım.
Biliyorum ancak herkes buna dikkat etmiyor.
Fark etmez. Bankana güvenmeyeceksin de kime güveneceksin..
Olay güvenip güvenmemek değil. Neden diğer bankalar bu izinleri istemiyorken İş Bankası istiyor onu anlamadım. Bu izinler kullanıcı deneyimi için desek bile sadece İş Bankası yaptığı için yine garip oluyor, önemli izinler olsa diğer bankalarda istiyor olması gerekmez miydi?

Olay güvenip güvenmemek değil. Neden diğer bankalar bu izinleri istemiyorken İş Bankası istiyor onu anlamadım. Bu izinler kullanıcı deneyimi için desek bile sadece İş Bankası yaptığı için yine garip oluyor, önemli izinler olsa diğer bankalarda istiyor olması gerekmez miydi?
Biri yapıyor diye diğeri yapmak zorunda değil ki?

Aslında son güncellemeyle İşCep'e antivirüs özelliği geldi. :)
Banka uygulamasının finansal işlemler için kendini geliştirmesi gerekiyor bence. Bu tarz özellik olması fena değil ama bundan önce yapılabilecekler varken bunu yapmak garip geliyor.
Biri yapıyor diye diğeri yapmak zorunda değil ki?
Tabi herkes aynı olacak diye bir kural yok. Benim kast etmeye çalıştığım, antivirüs özelliği önemliyse neden diğer bankaların böyle özelliği yok.