Çözüm Işık kirliliği gezegenlerin görünürlüklerini etkiler mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 519
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 377
Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

519

Başarılı
Makaleler
8
Yeterince parlak olduklarından dolayı ışık kirliliği gezegenlerin görünürlüklerini etkilemez. Yapay ışığın güçlü olduğu yerlerde bile gezegenler çıplak gözle görülebilir. Bir istisna olarak Neptün ve Uranüs, Dünya'ya olan uzaklıkları ve nispeten sönük olmaları nedeniyle gökyüzünde çoğu zaman gizlenir

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kusura bakma da içimde tutmayayım diye yazıyorum. Dün bir film izledim belki hoşuna gidebilir. Filmin adı Moonfall. 2022 filmi. Benim baya bir hoşuma gitti. Hep böyle uzay, resim falan paylaşıyorsun ya, o yüzden ben de bunu paylaşayım dedim.

İfadeler: 519
Hocam sokak lambasının altından bakınca hiçbir yıldız gezegen gözükmezken karanlık bir yerde çok rahat gözükebiliyor. Işık kirliliği etkilemiş olmuyor mu?

Birkaç metre öteye geçtiğiniz zaman gezegenleri yeniden görebiliyorsunuz, kısaca lambanın güçlü ışığı sadece sizin alanınızı etkiliyor.

Peki niye uzayın fotoğrafını çekmek isteyen arkadaşlar karanlık alanlara gidiyor?

Peki niye uzayın fotoğrafını çekmek isteyen arkadaşlar karanlık alanlara gidiyor?

Işığı zaten sönük olan galaksiler, yıldızlar ve diğer derin uzay nesneleri ışık kirliliği altında görünürlüklerini kaybediyor. Benzer şekilde geniş açı astrofotoğrafçılığın ana odağı olan Samanyolu da yapay ışıklar altında görünmüyor. Karanlık alanlara giden insanlar gezegen değil derin uzay ya da geniş açı astrofotoğrafçılığı için o bölgelere gidiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…