Rehber Işık Sızması (Backlight Bleeding) Nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BerkayZ87
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 322
  • Etiketler Etiketler
    nedir
Işık Sızması Nedir?

Işık sızması, arka aydınlatmanın panele yayılımının doğru olmadığı senaryolarda meydana gelen bir üretim hatası kusurudur.

Işık Sızması Hangi Panel Türlerinde Meydana Gelen Bir Kusurdur?

Işık sızması, arka aydınlatmaya ihtiyaç duyan panel türlerinde görülen bir kusurdur. VA, IPS ve TN panel her monitörde görülebilir lakin dediğim gibi, bu bir üretim hatasıdır.

OLED'de Var Mı?

OLED'de olmaz çünkü OLED arka aydınlatmaya ihtiyaç duymayan bir panel türüdür. OLED'de her bir piksel hem renk, hem ışık üretir.

Işık Sızması Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Ekrana farklı açılarda baktığınızda (soldan, sağdan, yukarıdan, aşağıdan, karşıdan) , ışıltıda herhangi bir artış veya azalış gözlemlemiyorsanız ve köşelerde değil de kenarlarda ise ışık sızmasıdır.

Işık Sızması Görseli

Kırmızı ile işaretlediklerim ışık sızması, yeşil ile işaretlediğim ise IPS Glow. Işık sızması ile IPS Glow'u insanlar çok karıştırıyor. Farkını ayırt etmeniz için ikisinin de bulunduğu bir görsel ekledim.

İade/Değişim Sebebi Midir?

Üretim hatası olduğu için iade/değişim kapsamına girer. Terslik çıkarırlarsa hakkınızı arayın. Kullanıcı hatası diye zırvalarlarsa sonuna kadar gidin hakkınızı arayın.​

Son düzenleyen: Moderatör:
En az ışık sızması VA, en fazla IPS panellerde var bence.

Son düzenleme:
Şunu tekrar okumanı tavsiye ederim.

IPS panelin glowu ile ışık sızmasını ayırt edebilmek bu görselden kolay duruyor olabilir. Ama gerçekte o kadar kolay olduğunu sanmıyorum. Çok değişik ışık sızmalarını kısa bir araştırma ile görmek mümkün geneli de IPS panel. Bu yüzden söyledim, bu benim düşüncem teknik veri değil. Konu ile karşılaştırmanız için paylaşmadım.

Ayrıca şunu okuyun diye bir ifade lakayıtsız bir ifade. İlgili metni alıntılayıp konudan, ne ifade etmek istediğinizi söylerseniz daha anlaşılır olabilirdi.

OLED'de ışık sızması az olsa da görülür demişsin. Konu sahibi de hiç olmayacağından bahsetmiş. Mesajında yanlış bilgi var konuya göre.

OLED'de ışık sızması az olsa da görülür demişsin. Konu sahibi de hiç olmayacağından bahsetmiş. Mesajında yanlış bilgi var konuya göre.
Benim telefonda AMOLED ekran var, telefon eski haliyle ışık sızması gibi görünebiliyor bazı sorunlar. Ama teknik açıdan imkansızmış, yine de fikrime eklemek istemişim bu yüzden. Sildim siz söyleyince, konudaki ayrıntıyı görmemi sağladığınız için teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…