Merhaba benim işlemcim boştayken oyun oynamadığım halde çok ısınıyor ve 85-86 dereceleri görüyor. Bundan dolayı bilgisayarım 2 kere kendi kendine restart attığını düşünüyorum, sizce ne yapmalıyım virüs taraması yaptım fakat bir sonuç çıkmadı.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 18 Aralık 2023
Donanım?
İşlemciniz ve soğutucunuz nedir?
Ryzen 5 5600X stok soğutucu.
Ryzen 5 5600X hocam.
ilkeryuksel
Uzman
Sorununuz soğutma veya termal yönetim sorununa benziyor. Termal macun yenilemesini uzun süredir yapmadıysanız yenilemenizi tavsiye ederim. Fan RPM değerlerinizi kontrol ediniz belki fanlar istenilen verimde dönmüyor olabilir. Ama ilk öncelik termal macun yenilemenizi öneririm.
Sorununuz soğutma veya termal yönetim sorununa benziyor. Termal macun yenilemesini uzun süredir yapmadıysanız yenilemenizi tavsiye ederim. Fan RPM değerlerinizi kontrol ediniz belki fanlar istenilen verimde dönmüyor olabilir. Ama ilk öncelik termal macun yenilemenizi öneririm.
Hocam format atsam düzelir mi?
5600X stok soğutucu ile soğutulamayan işlemci zaten. Ancak boşta o sıcaklıklar çok anormal. Bakım en son ne zaman yapıldı?
Merhaba benim işlemcim boştayken oyun oynamadığım halde çok ısınıyor ve 85-86 dereceleri görüyor. Bundan dolayı bilgisayarım 2 kere kendi kendine restart attığını düşünüyorum, sizce ne yapmalıyım virüs taraması yaptım fakat bir sonuç çıkmadı.
Biraz bakım yapın, bakımdan sonra devam ediyor ise sisteme zararlı yazılım bulaşmış olabilir. Bu tarz durumda yeniden kurulum yapmakta fayda var.
5600X stok soğutucu ile soğutulamayan işlemci zaten. Ancak boşta o sıcaklıklar çok anormal. Bakım en son ne zaman yapıldı?
Hocam işlemci fanını ayırdım aliminyumdaki tozları aldım fakat babam nem gidericimi nem azaltıcımı değişik bir sprey sıktı engel de olamadım.
ilkeryuksel
Uzman
Önce cevaplamanızı istediğim sorular var:
- Termal macun ne zaman değiştirdiniz?
- Fan RPM değerleriniz nasıl?
Yeni konular
-
-
-
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-