Zetrise

Başarılı
İşlemciyi yeni almıştım. Değiştim fanı biraz zorlayarak taktım. Anakartın etrafına biraz bulaştı sonra açmayı denedim "no signal" hatası aldım. Eski işlemciyi taktım gene aynı hatayı verdi. Anakartta herhangi bir ışık yanmıyor. Ekran kartını geçen aldım. Zaten PC açınca monitör açılıyor "no signal" diyor. Nasıl düzeltirim?

Eski işlemciyle de hata alıyorsan macunu iyice temizle ve Clear CMOS yapıp dene.

İşlemci destek listesinde yeni taktığın işlemci hangi sürüm itibarıyla destekleniyor? BIOS sıfırlama yapılabilir, @Recep Baltaş yazmış zaten.

Deneyeceğim hocam şimdi.
Maalasef olmadı.

Eski işlemciyle de hata alıyorsan macunu iyice temizle ve Clear CMOS yapıp dene.

İşlemci destek listesinde yeni taktığın işlemci hangi sürüm itibarıyla destekleniyor? BIOS sıfırlama yapılabilir, @Recep Baltaş yazmış zaten.

Statik elektrikten olabilir mi hocam? CMOS reset yapınca bir elektrikte hissettim güç kablosu takılı olmamasına rağmen. Nasıl elektriğini alırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi yeni almıştım. Değiştim fanı biraz zorlayarak taktım. Anakartın etrafına biraz bulaştı sonra açmayı denedim "no signal" hatası aldım. Eski işlemciyi taktım gene aynı hatayı verdi. Anakartta herhangi bir ışık yanmıyor. Ekran kartını geçen aldım. Zaten PC açınca monitör açılıyor "no signal" diyor. Nasıl düzeltirim?

Termal macunun iletken olma ihtimali var mı? Soğutucuyu zor oturttum demişsiniz. Başıma AM3+ sistemde geldi, işlemci tam oturmamış. Ben de zorladım soğutucuyu bir şekil oturttum. 1 pinim yamulmuş, bir kontrol edersen güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macunun iletken olma ihtimali var mı? Soğutucuyu zor oturttum demişsiniz. Başıma AM3+ sistemde geldi, işlemci tam oturmamış. Ben de zorladım soğutucuyu bir şekil oturttum. 1 pinim yamulmuş, bir kontrol edersen güzel olur.

İşlemciyi kontrol ettim. Fanı zorlamadım aslında oturtmaya çalıştım yani kaydırdım çökmedim. Hadi yeni işlemcinin pimi yamuk olsa eskisi neden çalışmadı. İşlemci ısınıyor hocam çalışıyor. Statik elektrik olma ihtimali var çıplak elle yapmıştım çünkü.

Nasıl bir işlemci var elenizde? AM4 soket mi? 1700 soket mi? Çekebilirseniz sokete yakın çekin yapabilir misin flash açık.

Nasıl bir işlemci var elenizde? AM4 soket mi? 1700 soket mi? Çekebilirseniz sokete yakın çekin yapabilir misin flash açık.

AM4 hocam. Soket çalışmasa işlemci ısınırmıki. Önceki işlemciyide taktım gene çalışmadı zaten.Statik elektriğini aldım gene olmadı.Hiçbir şey anlamadım bu işten.

AM4 hocam. Soket çalışmasa işlemci ısınırmıki. Önceki işlemciyide taktım gene çalışmadı zaten. Statik elektriğini aldım gene olmadı. Hiçbir şey anlamadım bu işten.

Anakarttaki soket yuvasına macun taşırmış olabilirsin, sonra işlemci uçlarını kontrol et yamulan soket girişi var mı?

Anakarttaki soket yuvasına macun taşırmış olabilirsin, sonra işlemci uçlarını kontrol et yamulan soket girişi var mı?

Yamulan yer yok bildiğim kadarıyla. Anakarttaki sokette biraz taşmıştı üst kısımlarını aldım. Altına hiç bakmadım doğrusu. Altında varsa nasıl alabilirim? Bir de orasına macun kaçsa işlemci ısınır mı ki?

İşlemci ısınır mı derken bilgisayarı açınca işlemci ısınıyor.