Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ACN

Uzman
Merhaba, görselleri ekledim. Soru aslında çok basit. Kule tipi soğutucu almayı düşünüyorum, ürün özelliklerinde 3 pin fan bağlantı tipi yazıyor, fakat biliyorsunuz ki AM4 anakartlarda 4 pin fan bağlantı tipi var. Şimdi gelen ürünü montaj yaptıktan sonra fan bağlantısını tam olarak nereye takmam gerekiyor? CPU_FAN1 kısmındaki ilk 3 pine takıp son pini mi boş bırakacağım, yoksa ilk pini boş bırakıp son 3 pine mi takacağım?

Bir pinin boşta olması bir sorun yaratır mı? Ya da hangi pinlere taktığımız fark eder mi?

Dosya Ekleri

• 345353.webp
    345353.webp
    147,4 KB · Görüntüleme: 163
  • 5453242.webp
    5453242.webp
    120,3 KB · Görüntüleme: 230
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İlk üç pine takmanız uygundur. Bir pinin boşta olması bir sorun yaratmaz sadece PWM olmadığı için fan sabit voltajda çalışır.
Zarar vermez, size şöyle bir tavsiye vereyim bastırıp oturttuğunuz mandal kısmını fön makinesi ile biraz ısıtıın, daha rahat takarsınız.

Zarar vermez, size şöyle bir tavsiye vereyim bastırıp oturttuğunuz mandal kısmını fön makinesi ile biraz ısıtıın, daha rahat takarsınız.
Teşekkürler. İnternet yorumlarında gördüğüm sadece montajın çok zor olduğu, bazılarının çok aşırı zorlandığı hatta takamadığı yönünde. Bastırarak esnetmek falan gerekiyormuş galiba.

Mandalın birini takıyorsunuz, diğerini bastırıp mandalın aşağı doğru eğilmesini sağlayıp takıyorsunuz, ısıtınca daha kolay eğiliyor.

O tırnakları almamış olsaydınız başka soğutucu önerecektim.

Mandalın birini takıyorsunuz, diğerini bastırıp mandalın aşağı doğru eğilmesini sağlayıp takıyorsunuz, ısıtınca daha kolay eğiliyor.

O tırnakları almamış olsaydınız başka soğutucu önerecektim.
Diğer önerinizede göz atabilirim, ama bütçem Dark Freezer seviyesinde olduğu için çok yukarı çıkamıyorum öneriniz nedir?

Maalesef moderatör tarafından yasaklandım cevap veremedim size. Evet bunun montajı daha basitmiş ama fazladan bir ARGB kablosu var galiba değil mi bunda sadece CPU fan üstünden RGB çalıştıramaz mıyız? Veya RGB kablosunu direk takmasak zaten kasa görmediğim bir yerde.

Diğer açtığınız konuya baktım, uyar problem olmaz.

Ayrıca orada konuştuğunuz bağlantı konusu, ARGB olan fanlarda 2 ayrı bağlantı olur, biri fan için biri LED için, LED olanı takmazsınız yanmaz o kadar, fanı CPU Fan'a takarsınız çalışır, bunu söylemiştim size.

Ayrıca orada konuştuğunuz bağlantı konusu, ARGB olan fanlarda 2 ayrı bağlantı olur, biri fan için biri LED için, LED olanı takmazsınız yanmaz o kadar, fanı CPU Fan'a takarsınız çalışır, bunu söylemiştim size.
tesekkur ederim uyum uymaması için açtım konuyu aslında tekrar iade ile uğraşmak türkiyede zahmetli biliyorsunuz

söylediğiniz fanı aldım az önce siparis verdim hocam

Son düzenleme: