lilmumya

Uzman
Merhaba, yaklaşık 2 aydır bu sorunu yaşıyorum. Sorun şu: Normal PC'de gezinti yaparken bir anda işlemci GHz 0.55'e düşüyor ve PC çok kasıyor haliyle. Şimdi de ara sıra bilgisayarım kendiliğinden yeniden başlatma yapmaya başladı. Sizce bunun sorunu işlemci hızıyla alakalı olabilir mi? İşlemci hızının 0.55'e düşmesini nasıl düzeltebilirim?

O şekilde yapmaktansa direk anakartın VRM soğutucularına doğru üfleyecek bir fan konabilir emanet olarak. Sorun geçerse ondan dolayıdır.

Oraya koyulan egzoz fanı 15 derece mosfet ısısında düşüş sağlıyor, bizzat deneyimledim.

Diğer türlü montajı zor olur.

Sanırım VRM sıcaklığı sensörü yok. Ama yine de HWMonitor indirip bir de oradan bakabilir misin?

Sanırım VRM sıcaklığı sensörü yok. Ama yine de HWMonitor indirip bir de oradan bakabilir misin?
1754479378814.webp

Sensör olmayabilir, BIOS güncel değilse güncelleyin, kasada işaretlediğim yere dışarı hava atacak şekilde bir fan ekleyip test edin sistemi.

Eki Görüntüle 170613

Hocam fanmı alacağım gidip.

Merhaba, yaklaşık 2 aydır bu sorunu yaşıyorum. Sorun şu: Normal PC'de gezinti yaparken bir anda işlemci GHz 0.55'e düşüyor ve PC çok kasıyor haliyle. Şimdi de ara sıra bilgisayarım kendiliğinden yeniden başlatma yapmaya başladı. Sizce bunun sorunu işlemci hızıyla alakalı olabilir mi? İşlemci hızının 0.55'e düşmesini nasıl düzeltebilirim?
Windows Güç ayarlarınız nasıl?