TheKnight1 2

Çalışkan
Merhaba. Bilgisayarı alalı neredeyse 2 yıl oldu. İlk başlarda işlemci maksimum 75-80 dereceleri görürken, şimdi 95 derecelere kadar çıkıyor.

Sıcaklığı düşürmek için sadece işlemciye termal macun sürmek yeterli olur mu, yoksa hazır kasayı açmışken ekran kartına da bir bakım yapmalı mıyım?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bilgisayarı alalı neredeyse 2 yıl oldu. İlk başlarda işlemci maksimum 75-80 dereceleri görürken, şimdi 95 derecelere kadar çıkıyor.

Sıcaklığı düşürmek için sadece işlemciye termal macun sürmek yeterli olur mu, yoksa hazır kasayı açmışken ekran kartına da bir bakım yapmalı mıyım?

Ekran kartı sorun çıkarırsa bakım yapın. İşlemciye termal macun sürmek yeterli olmayabilir; kasa temizliğinden ya da sistemsel bir sorundan kaynaklı olabilir. 2 yıl içerisinde termal macun çok kalitesiz ise sorun çıkarır.

Tamamdır teşekkürler. Ekran kartı bakımı zor mu peki? @Remus Lupin
Yani ben hiç yapmadım, gerek duymadım çünkü. Neredeyse 6 yıllık Asus Phoenix GTX 1660 kullanıyorum, hiç bakım yapmaya gerek duymadım. Ama siz yapacaksanız dikkatli olmanızı öneririm. Özellikle termal pedleri stok termal pedler ile aynı kalınlıkta almanız lazım.

Stok fan mı kullanıyorsun? Eğer normal soğutma ise değiştir. Benim de 100°C altına büyük oyunlarda inmiyordu. Soğutucu + termal macun değiştirdim, kendine geldi.

Stok fan mı kullanıyorsun? Eğer normal soğutma ise değiştir. Benim de 100°C altına büyük oyunlarda inmiyordu. Soğutucu + termal macun değiştirdim, kendine geldi.
Soğutucu Rampage Octagon C60. 2 Fanlı soğutucu. Büyük ihtimal termal macundandır çünkü İtopya'da sürdükleri macun duruyor hala içinde.

@Remus Lupin son olarak, kasa fanlarını vb. nasıl temizlememi önerirsiniz? Saç kurutma makinesi tutarsam elektriksel bir problem olabilir diye biliyorum statikten kaynaklı.

Soğutucu Rampage octagon C60. 2 fanlı soğutucu. Büyük ihtimal termal macundandır çünkü İtopya'da sürdükleri macun duruyor hala içinde.

Değiştir kral elimde yoksa bende bundan var güzel yayılıyor Thermalright TF8 ex.

Soğutucu Rampage octagon C60. 2 fanlı soğutucu. Büyük ihtimal termal macundandır çünkü İtopya'da sürdükleri macun duruyor hala içinde.

@Remus Lupin son olarak, kasa fanlarını vb. nasıl temizlememi önerirsiniz? Saç kurutma makinesi tutarsam elektriksel bir problem olabilir diye biliyorum statikten kaynaklı.

Saç kurutma makinesi ile yapmak istiyorsan fanların sabit durması lazım hava ile dönerlerse zarar verir hafif islak bir mendil ile kabasimi içten bir de dıştan alsam yeter.