İsrail boykotu ve Türkiye ile İsrail ilişkisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Plant4
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 642
  • Etiketler Etiketler
    türkiye
Yer
Sodom
Not: Anlaşılmayan bir konu var. Ben konu içerisinde "Katliam falan yok, boykot saçmalık" demiyorum. Protestocuların büyük kısmının yaptığı boykotun zerre kadar samimi olmamasından bahsediyorum. Çünkü bahsettiğim kesim yalancı siyasilerin gazlamaları ile fikir değiştiren ve yalancı siyasilerin gazlamaları sonucu boykot yapmaya karar veren koyunlardan oluşuyor.

Aslında uzun süredir bu konu hakkında yazmak istiyordum ancak açmak istediğim başka konular yüzünden vakit bulamıyordum. Bugün en sonunda vakit buldum. Belki bazılarınız ile fikirlerim ters düşebilir ancak buraya atacağım her şey kaynaklara dayalı. Yani yazdıklarımın hiçbiri bol keseden sallama şeyler değil. İyi okumalar.

İkiyüzlü protestocular

Muhtemelen başlığın böyle olma sebebini anlayamadınız. Aslında çok basit. Halkın büyük kısmı "İsrail Müslüman kardeşlerimizi öldürüyor, Müslüman kardeşlerimizin kanı yerde kalmasın." diyerek bir dini sömürü yapıyor. Şimdi Yemen'e bir bakalım, Yemen Müslüman bir ülke bu arada. Yemen uzun süredir saldırı ve sefalet altında. Halk aç ve fazlasıyla yardıma muhtaç. Daha Şubat'ın 3'ünde yeniden bombalandı hatta. 15 Ağustos 2016'da bir hastane bombalandı. 28 Mart 2019'da başka bir hastane daha bombalandı. Bombalamalar sonucu ölenlerin arasında çocuklarda var elbette. Yemen'e saldıran ülke Suudi Arabistan ve Suudi Arabistan'a silah yardımı yapan ülkeler İngiltere ile Amerika. Peki soruyorum size? Bu Filistin için bir yerlerini yırtan kesim Yemen için kaç kere sokağa indi veya kaç kere İngiliz ve Amerikan ürünlerini boykot etti? Kaç kere ellerinde Yemen bayrakları ile sokağa indiler? 2018 yılında verilen bilgilere göre Yemen'de 22 milyon insan yardıma muhtaç durumda. Üstelik bu bilgiler 2018'e ait. Peki bu Filistin destekçisi olan kesim Yemen için neden ağlamıyor? Cevabı çok basit. Çobanları ve o çobanın yalancıları ekranlara çıkıp Yemen için ağlanmıyor çünkü. Böyle bir durumda neden Yemen için ağlasınlar ki? Çobanları bunun çağrısını doğru düzgün yapmamış bile, umurlarında değil haliyle.

Yemen savaşı

Bombalanan hastane (2019)

Bombalanan hastane (2016)

Protestocu kesimin, inanılmaz derecede hata yaptığı bir diğer durum ise Starbucks ve McDonald's gibi markaları boykot etmeleri. Bu firmaların boykot edilmesinin yanlış veya doğru olması kısmına hiç girmeyeceğim. Mercedes İsrail'e maddi yardımda bulunan bir şirket. Ülkemizdeki siyasilerin çoğu Mercedes marka makam aracı kullanıyor. Starbucks ve McDonald's gibi markalar, İsrail'e maddi destekte bulundukları iddiası ile boykot ediliyorlar. Peki açık açık İsrail'e maddi destek veren Mercedes, neden halkımız tarafından boykot edilmiyor. Sebebi basit. Siz ne zaman koyunların çobana başkaldırdığını ve çobanı eleştirdiğini gördünüz?

Mercedes marka makam aracı

Protestocu kesimin adeta taptığı siyasilerin İsrail'e verdikleri tepki ne derece samimi?

Protestocu kesimin, kendi fikirleri olmadığı için başkalarının onlar adına fikir üretmesine bayılıyorlar bildiğiniz gibi. İsrail ve Filistin olayları Filistin'in karşı saldırısıyla beraber yeniden gündem olmasıyla beraber, siyasiler adeta Türk vatandaşı gibi değil Filistin vatandaşı gibi davranıyor. "Biz gidersek Kudüs düşer" tarzı açıklamaları ile protestocu kesimi gazlayıp gazlayıp ortalığa salıyorlar. Peki bu siyasilerin tepkileri ne kadar samimi? Gelin hep beraber bakalım.

Erdoğan'ın makam aracı, Mercedes markalı. Mercedes hangi ülkeye maddi destek verdi? Evet, İsrail'e.

(Linki yukarıda. Mercedes marka makam aracı linkine tıklamanız yeterli.)

Murat Kurum'un, İsrailli bir medya şirketi ile beraber çalıştığını biliyor muydunuz? Bazılarınız bilmiyordur muhtemelen, çok da gündem olmadı çünkü.

Murat Kurum ve İsrail merkezli medya şirketi

Ülkemizin, İsrail'e silah parçası sattığını biliyor muydunuz? Üstelik bu sefer kaynak inanılmaz derecede hükümete yakın. Ayrıca savaş ve boykota rağmen, İsrail ile Türkiye'nin ticari ilişkileri gayet iyi gidiyor.

Ticari ilişkiler ve silah parçası satışı

Gördüğünüz gibi ne boykot ne de siyasilerin tepkileri zerre kadar samimi ve işe yarar değil. Siyasilerin çıkarları sebebiyle halkı gazlamalarından ibaret. Halkımız gerçekten mazlumun yanında olsa bugüne kadar sokağa sadece Filistin için değil, Yemen ve Doğu Türkistan içinde inerlerdi. Ancak Filistin olaylarına verdikleri tepkilerin, yarısını bile Yemen ve Doğu Türkistan için vermediler. Elbette samimi olarak Filistin'i destekleyenler var ancak şu durumda onların tepkileri okyanusta kaybolmuş oluyor.

Protestocular, neden özellikle Starbucks ve McDonald's gibi şirketleri protesto ediyor?

Bana göre, bunun sebebi sadece insanların yaşamlarına müdahale etmek istemeleri. İsrail ve Filistin savaşı sadece bunun için bir bahane. Protestocu kesimin büyük kısmı "Özgür İnsan" kavramına düşman.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında temelde haklılar fakat "samimi" değiller yani bende samimi olduklarını düşünmüyorum. Nasıl bir "deprem" olur millet birkaç ay bağırır-çağırır "kendisi" hariç herkesi suçlar maalesef bu durumda böyle. En Lux hayatı yaşar "filistin destekçisi" ee bu olmaz. Miami de tanga ile dolaşan "evsizler" için ağlayan çok gördüm. (bu arada konuyu hiç okumamıştım) okumuma gerek yokmuş..

Kesinlikle hocam. Son kısımda dediğim gibi zerre kadar samimi değiller.

İsrail'le ticaretin devam etmesi yüzünden başka partilere yönelecekleri ve oyları bölecekleri için aslında iyi bir şey.

Güzel konu olmuş. Boykot aşırı saçma. Hayvanları tanrı gibi gören kesim içinde böyle bir konu açılsa iyi olur.

Daha önce bu kadar saçma az konu gördüm. Filistin için ağlayıp durmasam da, bu konuyu görmezden gelmek tamamen insanlık dışıdır. Ayrıca, AKP, Filistin'i destekliyorsa, ben de desteklersem, AKP'li miyim? İnsanlar, hani özgürdü? Kendi fikirleri olamaz mı? Yorumda, bu boykotlara birinin dur demesi gerektiğini belirtmiş. Bu daha komik. İsteyen istediğini boykot eder kardeşim, sanane? Ben etmesem de, anam eder, babam eder, sizi ne ilgilendiriyor? Filistin'de ölenler bizde olabilirdik veya enpati yapamasan bile, bebek ölüyor. Bunları AKPliler savunup, bir de ekmeğini yemesi benim desteklemem gerektiği anlamına mı geliyor? Çünkü tam olarak bundan bahsetmişsin. Yazık gerçekten. Avrupa'da ve Amerika'da binlerce kişi sokaklarda Filistin için yürüyenler de AKP'li sanırım, değil mi? Bizim halk insanlığını kaybetmiş. Gerek umursama, ama kimseyi de bu konuda eleştirmeye hakkın yok. Filistin'de katliam ve soykırım var.

Yazdıklarım ne kadar yanlış anlaşılabilecekse o kadar yanlış anlamışsınız. Yapılan boykotları samimiyetsiz buluyorum çünkü boykot son derece taraflı, protestocuların AKP'li kesiminden bahsettim ve ayrıca protestocuların büyük kısmının sadece siyasilerin gazlamalarına göre hareket ettiğinden bahsettim. Yani burada yanlış olan en ufak bir şey yok.

@Hans Yani ben konu içerisinde "Katliam falan yok" demiyorum. Elbette bir katliam ve işlenen bir sürü savaş suçu var. Konu içerisinde anlatmaya çalıştığım şey protestocuların büyük kısmının samimiyetsiz ve siyasi kişilerin gazlamalarına göre hareket ettiği. Siyasilerin tepkilerinin ise çok daha büyük yalanlardan ibaret olduğu.

Son düzenleme:
Filistin-İsrail savaşında tarafsızım. Yalnız İsrail'in Türkiye'ye bir yamukluğunu görmedim şu güne kadar. O yüzden boykot saçmalık. Ha Filistin'i destekliyor olsam bile yine boykot etmezdim. Çünkü imkansız. Bindiğin araçtan kullandığın telefona kadar hepsi Avrupa ya da Amerika malı. Hacı Şakir bile ABD'ye satılmışken adam akıllı yerli üretim mal yok piyasada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…