FurkaN35

Becerikli
Bana göre Rusya ve Çin kazandı ve ben İran'ın yıkılabileceğini düşünüyordum fakat cidden İsrail ile ABD'yi yerle bir etti Ortadoğu'da ve İran'ın yıkılmaması Türkiye için de çok iyi bir şey oldu. BOP projesi ya artık hayal oldu İsrail için ya da 50 yıl rafa kalktı. Zaten bu savaş biterse İran askeri yatırımlarını artırır, Çin Rusya desteğini daha çok alır ve yıkması bana göre daha da zor olur. İran halkının çoğu da bu saatten sonra molla rejiminin yanında olacağını düşünüyorum. ABD'den demokrasi istenmez, bir sürü kişiyi öldürdü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Savaş bitmedi ki kazananı olsun, ansızın Venezuela'nın içinden geçtikleri gibi İran'ın da içinden geçebilirler.

Çin ve Rusya kazandı, ABD ve İsrail tarafına karşı İran Çin'in Proxy gücü olarak kullanıldı. Rusya sahip olduğu kaynakları daha yüksek fiyattan satarken rakibini de zayıflatmış oldu. Doğu bloğu, İran'a füze ve istihbarat destekleri sağladı. F35 düşürebilecek kapasitede olduklarını gördüler. ABD'nin korkulu teknolojilerini bir nevi deneme fırsatları olurken ABD büyük para ve prestij kaybetti. Ancak ABD'nin bu kaybı Türkiye'yi de vurur. NATO büyük önem kaybetti. NATO'nun önem kaybettiği bu ortamda Türkiye'nin durumu ne olur? Bilinmez. Bugün devlet liderinin Tayfun Blok 4 önünde fotoğraf çekilip paylaşması sembolik. Birkaç ay sonra Türkiye'de dev bir NATO zirvesi var, öncesinde de Blackrock, körfez hesaplarını Türkiye'ye kaydırmak için Erdoğan ile görüştü. Bu içeriye para sokacak olsa da dışa bağımlılığı arttırır. Bir atılım şansı da olabilir maddi bir manda tuzağı da. Türkiye'de bugün birçok bölge maden ilan ediliyor. Buraları da iyi okumak lazım. Bu kararlar torbadan çıkmadı.

Son düzenleme:
Bana göre Rusya ve Çin kazandı ve ben İran'ın yıkılabileceğini düşünüyordum fakat cidden İsrail ile ABD'yi yerle bir etti orta doğu'da ve İran'ın yıkılmaması Türkiye için de çok iyi bir şey oldu. Bop projesi ya artık hayal oldu İsrail için ya da 50 yıl rafa kalktı. Zaten bu savaş biterse İran askeri yatırımlarını artırır, Çin Rusya desteğini daha çok alır ve yıkması bana göre daha da zor olur. İran halkının çoğu da bu saatten sonra molla rejiminin yanında olacağını düşünüyorum. ABD'den demokrasi istenmez, bir sürü kişiyi öldürdü.

Bence şu an bir savaş değil tiyatro izliyoruz. Yavaştan yavaştan tüm dünyayı etkiliyorlar savaş var diye kandırarak, petrolü kesmeleri, ne hikmetse savaşın yoğun olduğu bölgeden dünyanın ana internet kablolarının geçmesi vb vb. yarın öbür gün savaş var diye internet kesilecek demedi demeyin.

Bence şu an bir savaş değil tiyatro izliyoruz. Yavaştan yavaştan tüm dünyayı etkiliyorlar savaş var diye kandırarak, petrolü kesmeleri, ne hikmetse savaşın yoğun olduğu bölgeden dünyanın ana internet kablolarının geçmesi vb vb. yarın öbür gün savaş var diye internet kesilecek demedi demeyin.
Bu da tiyatro ise ne gerçek bilmiyorum. İran bir varoluş savaşı veriyor. Lanet ettikleri rejimleri desteklemek pahasına canlarını ortaya koyuyorlar. İran'ın düşmesi Türkiye için iyi değil. Hele ki savaş sonrası yakınlaşma sinyalleri vermişken.

Tiyatro olduğunu zannetmiyom arzı mevudu gerçekleştirmeye çalışıyolar Suriye düştü ırak düştü kısaca çoğu arap ülkesi abd nin sözüne bağlı sıra iran da ama ben bu saaten sonra İran ın yenilebilceğini zannetmiyom çoğu mossad ajanını idam ettiler ve halkta rejime destek vermeye başladı yani iran ı iç isyanla bitirmek hayal oldu kara savaşıyla hiç bi türlü alamazsın heryeri dağlık ve bu savaşta iranın bu kadar etkili olma sebebi rusya ile çin el altından yardım yapmasıdır Uydu desteği + silah destekleri