Çok doğru, maliyetl olur ama ABD İran'a askeri çıkartma yapmayı hakikaten kafaya koysa 1 aya kalmaz Tahran'a girerler.

2. Dünya savaşında aynı anda Almanya, Japonya gibi teknoloji devleriyle savasti ve anakaralarina asker cikartti. Siz bakmayin o yok İran kazandi İran vuruyor dediklerine zaten kaybetti. Savas buyusun bakin neler oluyor. ABD'nin yaninda her zaman Fransa, İngiltere, Avustralya, Japonya gibi devler var. Bizde variz bu arada. Bakmayin TV'de İsrail'i kotulediklerine. Inanmiyorum sahsen bu tur seylere. İran hakli fakat savasta hakli veya haksiz yok kazanan var kaybeden var. Herkes saçma sapan konusuyor.

2. Dünya savaşında aynı anda Almanya, Japonya gibi teknoloji devleriyle savasti ve anakaralarina asker cikartti. Siz bakmayin o yok İran kazandi İran vuruyor dediklerine zaten kaybetti. Savas buyusun bakin neler oluyor. ABD'nin yaninda her zaman Fransa, İngiltere, Avustralya, Japonya gibi devler var. Bizde variz bu arada. Bakmayin TV'de İsrail'i kotulediklerine. Inanmiyorum sahsen bu tur seylere. İran hakli fakat savasta hakli veya haksiz yok kazanan var kaybeden var. Herkes saçma sapan konusuyor.
ABD'ye de bayılmıyorum ama Molla rejimini desteklemektense sarı kafayı desteklemeyi tercih ederim. İran'ı silseler çokta kötü olmaz.

ABD'ye de bayılmıyorum ama molla rejimini desteklemektense sarı kafayı desteklemeyi tercih ederim. İran'ı silseler çok da kötü olmaz.

Ben ikisini de desteklemiyorum. Fakat katledilen ilkokul cagindaki çocuklara aşırı üzüldüm. Allah belalarini verir bir gün. İsrail ve ABD'nin saldirilari cok acimasiz, haysiyetsiz, onursuz bir saldiri anlayislari var. Savasta her yol mübah diyorlar. Bunların hakkinda bu bolgede sadece biz gelebiliriz. Baskalari gelemez asla. Zaten kudüs bizim Osmanlı'dan mirasimiz. Atatürk olsaydi şu an İsrail'in katliamlarini bahane ederek gider ilhak ederdi kudüs ve filistini komple.

Bu cümleye nispeten katılıyorum, savaşın hukuku kuralları anca konferanslarda sözde kalır. WW2'de hangi savaş kuralları çiğnenmiş, katliam yapıldı.
Olan garibanlara, iscilere oluyor. Zenginler aliyor bavullarini nerede savas yok oraya gidiyorlar. Sen ve benim gibi insanlarda ya acliktan ya bombalamada ölüyoruz. Zenginler parasina para katiyor savas durumlarinda kacip gidiyorlar.

Azerbaycan kazandı. Rusya ve İran yerine bizden alırlar petrolü. :hehehe:
Aman dur ogretme Turmp casuslari duymasin. 😅

Olan garibanlara, iscilere oluyor. Zenginler aliyor bavullarini nerede savas yok oraya gidiyorlar. Sen ve benim gibi insanlarda ya acliktan ya bombalamada ölüyoruz. Zenginler parasina para katiyor savas durumlarinda kacip gidiyorlar.
Abi bu dediğin zaten Rutin olay yani kısır döngü. Sen veya bende zengin olsak bombanın altına mı koşacağız? Elbette daha sakin yerde otelde 50`ci katta kokteylimizi yudumlayarak haberleri izleriz belki de izlemeyiz. Bacak bacak üstüne cam önünde şehir manzarasının keyfini çıkarırız. :hehehe:

Çok doğru, maliyeti olur ama ABD İran'a askeri çıkartma yapmayı hakkaten kafaya koysa 1 aya kalmaz Tahran'a girerler.
dostum çok zor alması talibanı bile alamamış iranı karada imkanı yok alamaz her yeri dağlık alan gerilla taktiği yapar iran dağlardaki mağaralara yerleşir yani kısaca vietnam olayını yaşar

dostum çok zor alması talibanı bile alamamış iranı karada imkanı yok alamaz her yeri dağlık alan gerilla taktiği yapar iran dağlardaki mağaralara yerleşir yani kısaca vietnam olayını yaşar
Taliban derken Afganistani mi kastediyorsun? Afganistani karanliga gomup gittiler sence Talibanla yasamak oranin halki icin kolay mi? Dusunsene annen ve bacın var onlar sokakta senesiz ekmek almaya gidemiyorlar. Bacına okul yasak. Daha kötü ne olabilir? Simdi Taliban'in mi kazandigini iddia ediyorsun? 🤣🤣🤣

Taliban derken Afganistani mi kastediyorsun? Afganistani karanliga gomup gittiler sence Talibanla yasamak oranin halki icin kolay mi? Dusunsene annen ve bacın var onlar sokakta senesiz ekmek almaya gidemiyorlar. Bacına okul yasak. Daha kötü ne olabilir? Simdi Taliban'in mi kazandigini iddia ediyorsun? 🤣🤣🤣
Taliban kazanmadı ama halk o kontrol yöntemini seçti.
Orada köklü olarak yaşamadan onların seçimini yargılamak biraz zor. Sen özgürlük görmüş adamsın ama onlar hiç görmedi.

Talibana (yani Afganistana) seyahat eden adamları izlerim bazen. Çocuklar sabahtan akşama sırtlarında su taşırlar evlerine. Hayatlarından biraz memnunlar gibi. O hayat şartları altında doğmazsak anlayamayız bence.

Son düzenleme: