İsrail, Suriye'yi işgal ediyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Helox
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 77
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    suriye

Helox

Üstün
Makaleler
1
Yer
Tensura

1974 yılında yapılan ateşkes anlaşması ihlal edilerek Suriye topraklarının bir kısmı işgal edildi. İddialara göre İsrail güçleri, Şam'ın 25 kilometre kadar yakınına gelmişler.

Son düzenleme:

İsrail yürüyen bir çocuk gibi hareket ediyor. Yıkılması pek uzun sürmez. Muhtemelen sonu Nasyonel Sosyalist Almanya'ya benzer olacak. Sonuçta adamlar Avrupalılarında çıkarlarına uygun hareket etmiyor. Sadece ABD için çalışması Avrupa, Arap, Türk, Rus ve Çin hükümetlerini sahaya çekiyor.

Hâlâ İsrail'i seven ve destekleyen bir grup var bu ülkede, gerçekten inanılır gibi değil.

Bu arada bugün bir suriyeliye sordum, İsrail ne yapıyor diye. Orada görüştüklerine göre halka karışmadıklarını, bir sorun olmadığını falan söyledi. Ama ben yine de anlamadım, ne olup bitiyor tam olarak.

İsrail için Golan Tepeleri stratejik açıdan çok önemli, o bölgeyi (fazladan tampon bölge talep edeceklerdir) artık tamamen ve resmi olarak ele geçirmiş oldular. 6 Gün Savaşı sırasında zaten işgal etmişlerdi, o günden beri İsrail işgalinde olsa da Golan Tepeleri resmi olarak Suriye topraklarındaydı. Bundan sonra resmi olarak İsrail'in bölgesi olarak kabul edilecek, sonraki yerel yönetimler de o bölgenin hakkını geri talep etmeyeceklerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…