Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet 100 sene önceki savaş. Osmanlı var orada, okusaydın görürdün.
Adamlar daha bir kac sene once gidip Erivan'daki sozde soykirim anitina celenk biraktilar. Kibris'ta Turkler işgalcidir dediler. Dedeleri neyse bunlar da ayni.
Bunu yapan Filistinliler mi yoksa Filistin devleti mi? Tekrar söylüyorum senelerdir Israil'in baskısıyla belirli topraklarda ucuz işler yaparak yaşıyorlardı. Devletlerinin bir ağırlığı yok.
Afrika'da acliktan olen cocuga ses bile cikarmayanlar Araplar olunce bizim perisan olmamizi bekliyorlar. Hic umurumda olmaz. Gidip Ingiliz efendilerinden yardim dilensinler.
Bayağı talihsiz bir cümle olmuş. Filistin halkı kendisine bakamazken Afrika'ya yardım gönderecekti zaten ya. Diğer Arap ülkelerinden Suudi Arabistan ve Katar zaten ABD'ye çalışıyor tamamen. Ingiliz efendileri dedigin şey 100 sene önceydi, bugün ne Ingilizce bilirler ne Ingilizlere yaranmaya çalışırlar. Vikipedide gezinip 1.Dünya Savaşı'na 31 ayini düzenlemekten kafanız bulanmış.
Umurum dışı Filistini sevmem sadece insanlara üzülüyorum.
Benim de söylemek istediğim bu zaten, masum insanlar bombalanıyor. Yoksa Filistin halkına bayıldığım için bunları söylemiyorum.

110 sene once Osmanliyi arkadan vururken filistin devleti mi vardi? 50 sene once ASALA'ya, 40 sene once P*K'ya kamp verirken filistin devleti mi vardi? 60 yil once EOKA'ya destek verirken filistin devleti mi vardi? Zaten devletiymiş halkiymis umurumda degil. Onlarin iç isleri zerre umrumda degil. Onemli olan uluslararasinda bana olan yarar ya da zararlari. Ve bu adamlar kimil zararlisi gibi.

Evet 100 sene önceki savaş. Osmanlı var orada, okusaydın görürdün.

Bunu yapan Filistinliler mi yoksa Filistin devleti mi? Tekrar söylüyorum senelerdir Israil'in baskısıyla belirli topraklarda ucuz işler yaparak yaşıyorlardı. Devletlerinin bir ağırlığı yok.

Bayağı talihsiz bir cümle olmuş. Filistin halkı kendisine bakamazken Afrika'ya yardım gönderecekti zaten ya. Diğer Arap ülkelerinden Suudi Arabistan ve Katar zaten ABD'ye çalışıyor tamamen. Ingiliz efendileri dedigin şey 100 sene önceydi, bugün ne Ingilizce bilirler ne Ingilizlere yaranmaya çalışırlar. Vikipedide gezinip 1.Dünya Savaşı'na 31 ayini düzenlemekten kafanız bulanmış.

Benim de söylemek istediğim bu zaten, masum insanlar bombalanıyor. Yoksa Filistin halkına bayıldığım için bunları söylemiyorum.
Oradaki "afrika'da olen cocuklar icin aglamayanlar" derken filistinlileri kastettigimi dusunuyorsan okudugunu anlama ile ilgili sorunlarin var.

Umurum dışı filistini sevmem sadece insanlara üzülüyorum. Umarım filistini haritadan silerler. Ek olarak şu anki devlet başkanları ermeni soykırımını destekliyor.

Kanıt nedir? Instagram'dan gelen bilgiler mi? 😆

Filistin kesinlikle Türkiye'nin meselesi degildir. Güney Kıbrıs'i ve Ermenistan'i da destekleyen kendileriydi.

Eki Görüntüle 185303

Güney Kıbrıs'ı destekleyen şu anki hükumet olan hamas değil hükumet süresi bitmiş olan mahmud abbasın partisi söylemiştir.

Her şeyden önce, bir önceliklendirme sorunumuz olduğuna inanıyorum. Kendi ülkemizde yaşananları görmezden gelip, sanki biz dört dörtlük, hiçbir sorunu olmayan bir ülkeymişiz gibi bütün enerjimizi başka bir coğrafyaya harcıyoruz. Bu bana, kendi evi alev alev yanarken panikle sokağa fırlayıp komşusunun bahçesindeki kuru otları söndürmeye çalışan birini hatırlatıyor. Komik ve trajik. Kadınlarımız sokağa çıkmaya korkarken, gençlerimiz gelecek kaygısıyla boğuşurken, adalet sistemi her gün sorgulanırken, bizim önceliğimiz gerçekten binlerce kilometre ötedeki bir toprak parçası mı olmalı? Önce kendi yanan evimizi söndürmemiz gerekmiyor mu?

Asıl beni rahatsız eden ise bu duyarlılığın akıl almaz seçiciliği. Yıllardır Doğu Türkistan'da soydaşlarımız tarihin görmediği bir zulmü yaşıyor, yanı başımızda Ukrayna'da insanlar ölüyordu. Neden kimsenin sesi bu kadar gür çıkmadı? Neden o zamanlar filistin için düzenlenen, polis korumasında yapılan yürüyüşler gibi kitlesel eylemler görmedik? Cevabı acı bir şekilde basit: Çünkü filistin bir "Arap ve İslam ülkesi." eğer Filistin'in dini Hristiyan'lık, halkı da fransızlar gibi katı laik olsaydı, bugün onlar için gözyaşı dökenlerin kaçı bir damla bile akıtırdı? Bu zihniyetin ne kadar dürüst olduğunu, aylar önce Amerika'da bir orman yangını çıktığında "oh olsun, Allah cezalarını verdi" diye sevinç çığlıkları atan yengem gibilerden çok iyi biliyorum. Acıyı bile kimliğe, dine göre ayıran bu ikiyüzlülükten daha mide bulandırıcı ne olabilir?

Eylemlere bakıyorum, onlar da tam bir gösteriş tiyatrosu. Starbucks şubesine saldırmakla, parasını verip aldığı kolayı kameralar önünde yere dökmekle mi boykot yapılıyor? Gazze için denizlere bir şeyler atmak hangi sorunu çözüyor? Bu eylemlerin amacı gerçekten bir şeye fayda sağlamak mı, yoksa sosyal medyada takdir toplayacak bir "vicdan rahatlatma seansı" düzenlemek mi? En acısı da küçücük çocukların beynini bu nefretle yıkayıp, onlara oyuncak yerine boykot sloganları öğretmek. Bu bir dava savunusu değil, nesilsel bir travma aktarı mıdır?

"Boykot" diye bağıran, İsrail'e lanetler okuyan herkes, bu eylemlerini ceplerindeki telefonlarla organize ediyor, o telefonlarla story atıyor. Peki o telefonlar neyin eseri? İsrail doğrudan telefon markası üretmiyor olabilir ama o telefonları "akıllı" yapan teknolojilerin damarlarında İsrail'in dehası ve ekosistemi dolaşıyor. Dünyanın "silicon valley"ine karşılık İsrail'in "silicon wadi"si var. Kullandığımız Intel işlemcilerin en kritik tasarımları İsrail'in hayfa kentindeki mühendisler tarafından yapılıyor. Yüz tanıma teknolojisinin temelini atan Face.com, Facebook ve Instagram tarafından kullanılmak üzere satın alınan bir İsrail firması. Wi-Fi devrimini başlatan centrino platformu tamamen İsrail'de geliştirildi. Veri depolama ve şifreleme algoritmalarının birçoğunun kökeninde İsrail ar-ge'si var. Yani o Story'leri attığınız cihazlar, İsrail'in teknolojik başarısının birer anıtı gibi. Hem bu dehanın ürünlerini hayatının merkezine koyup onsuz yapamamak, hem de aynı teknolojiyle o ülkeye karşı en radikal sloganları atmak. Buna ne denir, siz karar verin.

Son bir soru sormak istiyorum: Acaba durum tam tersi olsaydı, Türkiye büyük bir felaket yaşasaydı, filistin halkı bizim için aynı şekilde sokağa dökülür, bu kadar ateşli bir şekilde bizi savunur muydu?

İşte tüm bu sebeplerden, bu riyakarlıktan, bu seçici ve gösterişçi tavırlardan dolayı inanın asıl meseleden soğudum. Beni bu davadan, filistin halkının yaşadığı DRAM'dan değil, o DRAM'ı kendi ideolojik şovları için bir sahne dekoru gibi kullanan, tutarsız, samimiyetsiz ve dar görüşlü kalabalıklar soğuttu.

Gerçekten merak ediyorum, bu büyük çelişkiyi ve samimiyetsizliği sadece ben mi görüyorum?

İki devletide sevmem, iki tarafıda desteklemem ama İsrail'e karşı yapabildiğimiz her şeyi yapmalıyız. Çünlü sonraki hedef dicle-Fırat nehri.

Yapılsın o zaman; ama çıkıp ta "siber güvenlik çok önemli" dediğimiz zaman, dalga geçilmesin kimseyle, ya da "her şeyin birlik olmak ile çözüldüğü" fikrine de kapılmasın kimse. 6 gün savaşında birlik olundu; gene bir şey değişmedi. Savaş X'te bir şeyler paylaşarak kazanılmaz; savaş, strateji ile, akıl ile, hatalardan ders çıkarılarak kazanılır.

Yapılsın o zaman; ama çıkıp ta "siber güvenlik çok önemli" dediğimiz zaman, dalga geçilmesin kimseyle, ya da "her şeyin birlik olmak ile çözüldüğü" fikrine de kapılmasın kimse. 6 gün savaşında birlik olundu; gene bir şey değişmedi. Savaş X'te bir şeyler paylaşarak kazanılmaz; savaş, strateji ile, akıl ile, hatalardan ders çıkarılarak kazanılır.

İsrail'e karşı yapacağın ilk hamle Intel ve AMD işlemci kullanmamak olur. Amt kocaman bir backdoor zaten. Siber güvenlikte önemli ama kullandığın sistemler adamın sistemi olunca ne yaparsan yap adamın senin karşında ezici üstünlüğü var.

Ha kendimiz işlemci yapabilir miyiz dersen yine cevabım hayır olur. Çünkü zaten onlar tarafından yönetiliyoruz :)

İsrail'e karşı yapacağın ilk hamle Intel ve AMD işlemci kullanmamak olur. Amt kocaman bir backdoor zaten. Siber güvenlikte önemli ama kullandığın sistemler adamın sistemi olunca ne yaparsan yap adamın senin karşında ezici üstünlüğü var.

Ha kendimiz işlemci yapabilir miyiz dersen yine cevabım hayır olur. Çünkü zaten onlar tarafından yönetiliyoruz :)
Risc-V

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.