Çok alakasız bir yorum. Avrupa Birliği bile kurulmadan önce gerçekleştiği söylenen bir olayı paylaşmışsınız. Medya özgürlüğü ve güvenirliği ile aynı şey mi? Türkiye'de yabancı bir konsept tabii. Türkiye, 180 ülkenin olduğu bir listede Rusya'nın bir gerisinden gelip
165. sıraya yerleşiyordu özgürlükte en son. Kalan ülkelerin yerlerini de çoğu kişi haritada bile gösteremez. En azından coğrafya ile çok ilgili birisi olmayan bilemez.
İşte modern slaveryden haberdar değilsiniz sanırım, görüntüler pek de eski değil. Hayır, söylediklerim sanki 300 sene öncesinde gerçekleşmiş gibi yorum yapıyor ya bir de.
Çok değil, 50 senelik.
80'lerin sonunda Burkina Faso'ya NATO ambargo uyguluyor. Sebebi de Marksist idealleri olan Sankara, başka hiçbir şey degil.
Sankara, Burkina Faso'nun Atatürk'ü denebilir. Okuma yazma oranlarını %13'den 73'e çıkarmış, 4 senede 700 km yol inşa ettirmiş, kendinden önce 1 hektarda 1700 kg bugday üretilirken iktidarında 3800'e çıkmış vs. E bir de Marksist olunca Sankara, Fransız ve Amerikan destekli darbeyle öldürülüyor. Damn, was he gonna nuke us????
Günümüz Burkina Faso'sunda madenler yabancı şirketler tarafından çıkarılıyor, devlet tarafından değil. E dolayısıyla ülkenin cevherleri yurt dışına akıyor. Buna sömürü diyoruz. İşçilerin çalışma koşullarına da kölelik.
Ukrayna'ya da futbol oynamak için gidiyorlar zaten. İleride canları sıkıldığı için Türkiye'ye veya Avrupa ülkelerine de uğramak istemeyeceklerinin bir garantisi yok. Nükleer bombalar ve NATO olduğu için yine bir derece güvenlik sağlanabiliyor.
Rusya'nın gerekli sebeplerini konuşmayalım. NATO'nun da geçmişinden bahsetmeyelim. Rus emperyalizmini 100'e katlayacak kötü örneklerle karşılaşırız.
Ayrıca hayır, nükleer atmak "şöle iki tene sallayak" denilecek bir olay değil ve Putin de deli değil. Hiçbir şey olmaz, felaket tellallığına gerek yok.
Ama işin sonunda dediğim gibi Rusya sıradan, kapitalist ve emperyalist bir ülke. Çok da umurumda değil.
Zamanında çeşitli anlaşmalar gerçekleştirmeye çalıştılar. Attığım bağlantıda da mevcut görüşlerini açıklamışlardı. Bu kararlara karşı gelirseler sakin kalacaklarını sanmıyorum.
Halihazırda karşı geliyorlar? Halihazırda İsrail "bu kararlara" uyuyor mu? O zaman AB'nin, Fransa'nın ya da herhangi Avrupai ülkenin hiçbir fikrinin zerre önemi yok.
Zaten 100 senedir işin içinde Avrupalı devletler var ve en ufak aşama kaydedilmedi. Samimi değiller çünkü.
Rusya gibi %100 şekilde suçlu olmadığı için ambargo çok yersiz olur. Belirli bir taraf tutmaya çalışmıyorlar. Türkiye bile ticarete devam ediyor.
Rusya %100 suçlu ama İsrail değil, öyle mi? Taze yalanmış NATO postalı kokusu alıyorum.
Çevremde de köle falan görmedim, böyle fikirler kabul edilemez. Herkes hatalarından ders alıyor.
Çevrende görmezsin tabi, bu nasıl bir alegoridir? "Çevremde görmüyorum o yüzden kölelik yok", bunu da duyduk sonunda.
Kölelik insan alıp satmaktan ibaret zannedilince tabi böyle mesajlar da gün yüzüne çıkabiliyor.
Not ekleyelim: Arkadaşlar bu eleman Fransa'da yaşıyor. Tuzu kuru ve gelip de Avrupa kötüleyecek hali yok. Elemanı ikna gibi bir niyetim de yok, zaten zamanında da kendisiyle tartıştığımız bir mesele. Ama insanlıktan nasibini almış, azıcık tarih bilgisi olan bir kişinin bu arkadaşa hak vereceğini düşünmüyorum. Sevgiler.