İstediğim arabadan 3 tane devlete alınca, hangimiz köle oluyor emin olamadım...Kölelik senin ruhunda var, sana ayaklarında pranga var diyen oldu mu?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Avrupa'nın diğer ülkelere göre daha özgür olduğunu ve medyanın güvenilir olduğunu söylüyorum. "Avrupalıdan daha Avrupalı olmak" dediğiniz için de zaten Avrupa'da yaşadığımı belirttim. "İnsanlık düşmanı ve bencil" yorumunuz için de kendi halkı için yaptığı harika şeylerin yanında örnek olarak da İsveç'in Ukrayna için yaptığı yardımları gösterdim. Tabii ki bunun dışında diğer ülkeler de yardım ediyor. Ukrayna vatandaşlarının Avrupa Birliği sınırlarına gelmesine de izin verildi. Kesinlikle çok benciliz.Bu yazdıklarının benim yazdiklarimla ne alakasi var? Laf salatası yapıyorsun ki o da gündelik menfaatlerin dışında dünya görüşün olmadığı gibi tarih, yakın tarih, siyaset vs. hiçbir şey bilmediğini gösteriyor.
Rahat yaşayabilmek ve her konuda fikir belirtmekte özgür olmak kölelik mi sayılıyor? İyiymiş, haftada 35 saatten fazla çalışmak bile yasa dışı burada. Yakın sınırlardaki ülkeler de haftada en fazla 4 gün çalışmayı düşünüyor.Kölelik senin ruhunda var, sana ayaklarında pranga var diyen oldu mu?
Son düzenleme:
AKP hükumeti aynı zamanda İsrail'e çelik ihracatı da yapıyor. İsrail, çelik ihtiyacının %65 kadarını Türkiye'den gideriyor. Bunun yanında Türkiye besin ihracatı da yapıyor, İsrail'in en çok besin ithal ettiği ülke Türkiye.
Türkiye hiçbir yararı olmamıştır kendi adamlar yemiştir parayı.
İşte modern slaveryden haberdar değilsiniz sanırım, görüntüler pek de eski değil. Hayır, söylediklerim sanki 300 sene öncesinde gerçekleşmiş gibi yorum yapıyor ya bir de.Çok alakasız bir yorum. Avrupa Birliği bile kurulmadan önce gerçekleştiği söylenen bir olayı paylaşmışsınız. Medya özgürlüğü ve güvenirliği ile aynı şey mi? Türkiye'de yabancı bir konsept tabii. Türkiye, 180 ülkenin olduğu bir listede Rusya'nın bir gerisinden gelip 165. sıraya yerleşiyordu özgürlükte en son. Kalan ülkelerin yerlerini de çoğu kişi haritada bile gösteremez. En azından coğrafya ile çok ilgili birisi olmayan bilemez.![]()
80'lerin sonunda Burkina Faso'ya NATO ambargo uyguluyor. Sebebi de Marksist idealleri olan Sankara, başka hiçbir şey degil.
Sankara, Burkina Faso'nun Atatürk'ü denebilir. Okuma yazma oranlarını %13'den 73'e çıkarmış, 4 senede 700 km yol inşa ettirmiş, kendinden önce 1 hektarda 1700 kg bugday üretilirken iktidarında 3800'e çıkmış vs. E bir de Marksist olunca Sankara, Fransız ve Amerikan destekli darbeyle öldürülüyor. Damn, was he gonna nuke us????
Günümüz Burkina Faso'sunda madenler yabancı şirketler tarafından çıkarılıyor, devlet tarafından değil. E dolayısıyla ülkenin cevherleri yurt dışına akıyor. Buna sömürü diyoruz. İşçilerin çalışma koşullarına da kölelik.
Rusya'nın gerekli sebeplerini konuşmayalım. NATO'nun da geçmişinden bahsetmeyelim. Rus emperyalizmini 100'e katlayacak kötü örneklerle karşılaşırız.Ukrayna'ya da futbol oynamak için gidiyorlar zaten. İleride canları sıkıldığı için Türkiye'ye veya Avrupa ülkelerine de uğramak istemeyeceklerinin bir garantisi yok. Nükleer bombalar ve NATO olduğu için yine bir derece güvenlik sağlanabiliyor.
Ayrıca hayır, nükleer atmak "şöle iki tene sallayak" denilecek bir olay değil ve Putin de deli değil. Hiçbir şey olmaz, felaket tellallığına gerek yok.
Ama işin sonunda dediğim gibi Rusya sıradan, kapitalist ve emperyalist bir ülke. Çok da umurumda değil.
Halihazırda karşı geliyorlar? Halihazırda İsrail "bu kararlara" uyuyor mu? O zaman AB'nin, Fransa'nın ya da herhangi Avrupai ülkenin hiçbir fikrinin zerre önemi yok.Zamanında çeşitli anlaşmalar gerçekleştirmeye çalıştılar. Attığım bağlantıda da mevcut görüşlerini açıklamışlardı. Bu kararlara karşı gelirseler sakin kalacaklarını sanmıyorum.
Zaten 100 senedir işin içinde Avrupalı devletler var ve en ufak aşama kaydedilmedi. Samimi değiller çünkü.
Rusya %100 suçlu ama İsrail değil, öyle mi? Taze yalanmış NATO postalı kokusu alıyorum.Rusya gibi %100 şekilde suçlu olmadığı için ambargo çok yersiz olur. Belirli bir taraf tutmaya çalışmıyorlar. Türkiye bile ticarete devam ediyor.
Çevrende görmezsin tabi, bu nasıl bir alegoridir? "Çevremde görmüyorum o yüzden kölelik yok", bunu da duyduk sonunda.Çevremde de köle falan görmedim, böyle fikirler kabul edilemez. Herkes hatalarından ders alıyor.
Kölelik insan alıp satmaktan ibaret zannedilince tabi böyle mesajlar da gün yüzüne çıkabiliyor.
Not ekleyelim: Arkadaşlar bu eleman Fransa'da yaşıyor. Tuzu kuru ve gelip de Avrupa kötüleyecek hali yok. Elemanı ikna gibi bir niyetim de yok, zaten zamanında da kendisiyle tartıştığımız bir mesele. Ama insanlıktan nasibini almış, azıcık tarih bilgisi olan bir kişinin bu arkadaşa hak vereceğini düşünmüyorum. Sevgiler.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Fransa'da işçi hakları çok iyi şekilde korunuyor. Amerika gibi ülkelerde köleliğin modern hâli gibi bir şeyi bulmak mümkün ama Avrupa'da durum bu şekilde pek sayılmaz. Yine de dediğim gibi, "medya güvenirliği ve özgürlüğü" sebebiyle Fransa'yı örnek verdim. Norveç medyası da güvenilir mesela. Diğer davranışlar ile medya özgürlüğünün bir alakası yok. Osmanlı Devleti bile dünya kadar yeri ele geçirmişti. Zamanla her şey değişiyor.İşte modern slaveryden haberdar değilsiniz sanırım, görüntüler pek de eski değil. Hayır, söylediklerim sanki 300 sene öncesinde gerçekleşmiş gibi yorum yapıyor ya bir de.Çok değil, 50 senelik.
Dünya kadar sivili öldürdüler, şehirleri bombaladılar ve yıktılar. Senelerce belirli bölgeleri işgal ettiler, hâlâ ilerlemeye çalışıyorlar ve hem Rus vatandaşları hem de Ukrayna vatandaşları bundan zarar görüyor.
Nükleer bombanın o kadar kolay atılamayacağını biliyorum. Vaktinde savaşı bitirmek için kullanıldığında ne kadar kötü bir şey olduğunu herkes anladı. Günümüzde de genellikle ülkelerin birbirine savaş açmasını önlemek için tehdit olarak kullanılıyor. Putin savaş açmak istese bile nükleer bomba ilk seçeneği olmazdı çünkü aynı yıkımla kendisi de karşılaşabilir. Son günlerde Avrupa içinde savunma hakkında birçok konuşma yapılıyor çünkü olası tehditleri düşünüyorlar ve Amerika'ya bağlı olmak pek hoş değil.Ayrıca hayır, nükleer atmak "şöle iki tene sallayak" denilecek bir olay değil ve Putin de deli değil. Hiçbir şey olmaz, felaket tellallığına gerek yok.
Henüz Gazze sınırlarını değiştirmediler. Avrupa'nın belirlediği maddeleri paylaşmıştım.Halihazırda karşı geliyorlar? Halihazırda İsrail "bu kararlara" uyuyor mu? O zaman AB'nin, Fransa'nın ya da herhangi Avrupai ülkenin hiçbir fikrinin zerre önemi yok.
Mahallemden bahsetmiyorum tabii ki. Çevremde derken ziyaret ettiğim tüm Avrupa ülkelerinden ve internetteki haberlerden bahsediyordum. İtalya, Fransa, İspanya ve İsveç gibi birçok ülkede bulundum. Her ülkede de insanlar düzgün şartlarda çalışıyordu ve işlerinden memnundu. Memnun olmayan zaten iş değiştirmekte, eylem yapmakta veya farklı bir Avrupa ülkesine gitmekte özgür. Örnek verebileceğiniz herhangi bir ülkede muhtemelen en azından bir arkadaşım mevcuttur. Haberci tanıdıklarım da var.Çevrende görmezsin tabii, bu nasıl bir alegoridir?
Günün sonunda insanlar ölürken İsrail olayı sadece siyasete alet ediliyor. Gerçekten bir çözüm arayan sınırlı sayıda ülke var. Reklam kuruluşlarının İsrail'e ait olduğunu söylemek savaşı çözmeyecek fakat halkı birbirine karıştırmaya yeterli oluyor.
Bence önce konuşulan konunun özüne hakim olup sonra konuya dahil ol. Konuyu bağlamından koparıp bir şeyler yazıyorsun ciddiye alamıyorum.İstediğim arabadan 3 tane devlete alınca, hangimiz köle oluyor emin olamadım...
@80
Hocam, anlamadığınız nokta şu:
Fransa'da yahut Avrupa'da kölelikle rastlaşmazsınız zaten. Burada kastettiğim de bu değil, eski kolonilerin aslında hala bir çeşit modern köleliğe ev sahipliği yaptığı. Afrika'da -Fransa da dahil olmak üzere emperyal güçler- bütün somurgelerin siyasetine Rusya işin içine girene kadar darbeler düzenleyerek karışıyorlardı. Afrika cevherleri hala halka ait değil, yukarıda da yazdım.
Fransa halk baskısının yüksek olduğu bir yer ve bu gayet olumlu. Lakin buna rağmen underground olarak eski somurgeleri üzerinde tahakküm sahibiydi. Afrika özelinde Rusya destekli sol darbelerle zayiflatildilar, bu da gecen seneye tekabül ediyor. Ama tekrar edeyim hala cevherleri yabancı şirketler çıkarıyor. Afrika'ya zulüm bitmiş değil.
Yani çıkıp "biz insan haklarına önem veriyoruz" demeleri bir şey ifade etmiyor. Veriler ortada.
Hocam, anlamadığınız nokta şu:
Fransa'da yahut Avrupa'da kölelikle rastlaşmazsınız zaten. Burada kastettiğim de bu değil, eski kolonilerin aslında hala bir çeşit modern köleliğe ev sahipliği yaptığı. Afrika'da -Fransa da dahil olmak üzere emperyal güçler- bütün somurgelerin siyasetine Rusya işin içine girene kadar darbeler düzenleyerek karışıyorlardı. Afrika cevherleri hala halka ait değil, yukarıda da yazdım.
Fransa halk baskısının yüksek olduğu bir yer ve bu gayet olumlu. Lakin buna rağmen underground olarak eski somurgeleri üzerinde tahakküm sahibiydi. Afrika özelinde Rusya destekli sol darbelerle zayiflatildilar, bu da gecen seneye tekabül ediyor. Ama tekrar edeyim hala cevherleri yabancı şirketler çıkarıyor. Afrika'ya zulüm bitmiş değil.
Yani çıkıp "biz insan haklarına önem veriyoruz" demeleri bir şey ifade etmiyor. Veriler ortada.
Ben sana Avrupa vatandaşına kötü davranıyor haklarını çiğniyor demiyorum ki, niye bunları övüyorsun bana? Avrupa'yı hatta övüyorsun diye söylüyorum Fransa'yi Afrikali ülkelere sormak lazım. Hala orada nasıl sömürüyorlar onları söylüyorum. Bir Türk olarak zerre umurlarinda değilsin, Türk olarak kendi çıkarlarını koruyarak yaşamak istersen bunu engellemek için de ellerinden geleni yaparlar bunu da biliyoruz. Bunlara gözünü kapatıp "Ama Avrupa şöyle böyle" dersen istediğin gibi yaşa benim gözümde kölesin.Avrupa'nın diğer ülkelere göre daha özgür olduğunu ve medyanın güvenilir olduğunu söylüyorum. "Avrupalıdan daha Avrupalı olmak" dediğiniz için de zaten Avrupa'da yaşadığımı belirttim. "İnsanlık düşmanı ve bencil" yorumunuz için de kendi halkı için yaptığı harika şeylerin yanında örnek olarak da İsveç'in Ukrayna için yaptığı yardımları gösterdim. Tabii ki bunun dışında diğer ülkeler de yardım ediyor. Ukrayna vatandaşlarının Avrupa Birliği sınırlarına gelmesine de izin verildi. Kesinlikle çok benciliz.
Rahat yaşayabilmek ve her konuda fikir belirtmekte özgür olmak kölelik mi sayılıyor? İyiymiş, haftada 35 saatten fazla çalışmak bile yasa dışı burada. Yakın sınırlardaki ülkeler de haftada en fazla 4 gün çalışmayı düşünüyor.
- Makaleler
- 1
Sömürge kültürünü hiçbir şekilde desteklemiyorum. Vaktinde Amerika da dahil olmak üzere birçok ülke tarafından Afrika çok kötü bir şekilde sömürüldü ve köle ticareti yapıldı. Günümüzde bile bu ülkelerin yapısını nasıl değiştirdiğini konuşulan dillerden anlayabiliyoruz. Ekonomik gelişmelerini de engellemiş oldular.Burada kastettiğim de bu değil, eski kolonilerin aslında hâlâ bir çeşit modern köleliğe ev sahipliği yaptığı. Afrika'da -Fransa da dahil olmak üzere emperyal güçler- bütün somurgelerin siyasetine Rusya işin içine girene kadar darbeler düzenleyerek karışıyorlardı. Afrika cevherleri hala halka ait değil, yukarıda da yazdım.
Afrika çok garip bir yer. Bir yandan din sebebiyle çağa ayak uyduramama sorunu mevcut, diğer yandan sömürü yıllarından kalan sıkıntıları çekiyorlar. Çoğunun ülkelerinde madenleri işleyebilmeleri için gerekli teknoloji bile bulunmuyor.Fransa halk baskısının yüksek olduğu bir yer ve bu gayet olumlu. Lakin buna rağmen underground olarak eski somurgeleri üzerinde tahakküm sahibiydi. Afrika özelinde Rusya destekli sol darbelerle zayiflatildilar, bu da gecen seneye tekabül ediyor. Ama tekrar edeyim hâlâ cevherleri yabancı şirketler çıkarıyor. Afrika'ya zulüm bitmiş değil.
Avrupa vatandaşlarının hakları çok iyi bir şekilde korunuyor ama Avrupa tam anlamıyla süper bir güç olmadığı için ne yazık ki tüm dünyaya yardımcı olamaz. Ukrayna gibi ülkelere ellerinden gelen yardımı yapıyorlar.Yani çıkıp "biz insan haklarına önem veriyoruz" demeleri bir şey ifade etmiyor. Veriler ortada.
Fransa'ya Suriyeli mülteciler gibi gelip kendi dilimi konuşmuyorum. Fransızca konuşup ülke değerlerine uygun bir şekilde yaşıyorum çünkü hem saygı duyuyorum hem de benim için de uygun. Diğer ülkelere turist olarak gittiğimde de doğduğum yer Türkiye olduğu için kimse bana bir şey demedi. Özellikle İspanya ve İtalya çok güzel davranıyor. Daha sakin bir ülke isterseniz İsveç de harikadır.Bir Türk olarak zerre umurlarında değilsin, Türk olarak kendi çıkarlarını koruyarak yaşamak istersen bunu engellemek için de ellerinden geleni yaparlar bunu da biliyoruz.
Son düzenleme:
Tamam sen Malkoçoglusun. Sen Lee Sin'sin. Senden delikanlı fikir belirten yok.Bence önce konuşulan konunun özüne hakim olup sonra konuya dahil ol. Konuyu bağlamından koparıp bir şeyler yazıyorsun ciddiye alamıyorum.
Yeni konular
-
-
-
1.000 TL'ye kadar bilgisayar masası için ayak destek ünitesi önerisi
- Michael MYERS
-
-
-
-
-
-