Bilmiyorlardır, kandırılmışlardır!
Fransa gibi güvenilir ülkeler sürekli haber yapıp duruyor. İki tarafın da haklı olduğu yerler var ama iki taraf da çeşitli suçlar işliyor. Halkın gayet de haberi var ama Rusya gibi bir tehdit varken buna gelene kadar daha çok zaman var.Ama sorsan terörist bu Filistinliler. Demeye bin şahit ister ama sözde seküler Israil devletine karşı gelen, isyan eden İslamcı solucanlar bunlar, değil mi?
Mesela bu güvenilir Fransamızın Cezayir'de ne yaptıklarına bakalim:Fransa gibi güvenilir ülkeler sürekli haber yapıp duruyor. İki tarafın da haklı olduğu yerler var ama iki taraf da çeşitli suçlar işliyor. Halkın gayet de haberi var ama Rusya gibi bir tehdit varken buna gelene kadar daha çok zaman var.
Hamas muazzam bir kurtuluş örgütü değil zaten. Biz de Hamasçı değiliz, halkı savunuyoruz. Ayrıca hayır, Avrupa sorumluluk falan almıyor. İsrail ile ticaret yapan, ambargo uygulamayan herkes suçludur. Ki İsrail öyle büyük bir pazar da değil. Ambargo uygulansa -Rusya'ya yapıldığı gibi- kimsenin dişine dokunmaz.Hamas da açıkça terörist grubu. Avrupa Birliği söylediyse olay bitmiştir. Dünyanın barışı için Avrupa gerekli sorumlulukları alıyor. Su ve gıda gibi kaynakları kesmeyi kesinlikle desteklemiyor.
"Fransa gibi güvenilir ülkeler" "Avrupa Birliği söylediyse olay bitmiştir." "Dünyanın barışı için Avrupa gerekli sorumlulukları alıyor."
Çok alakasız bir yorum. Avrupa Birliği bile kurulmadan önce gerçekleştiği söylenen bir olayı paylaşmışsınız. Medya özgürlüğü ve güvenirliği ile aynı şey mi? Türkiye'de yabancı bir konsept tabii. Türkiye, 180 ülkenin olduğu bir listede Rusya'nın bir gerisinden gelip 165. sıraya yerleşiyordu özgürlükte en son. Kalan ülkelerin yerlerini de çoğu kişi haritada bile gösteremez. En azından coğrafya ile çok ilgili birisi olmayan bilemez.Mesela bu güvenilir Fransa'mızın Cezayir'de ne yaptıklarına bakalim:
Ukrayna'ya da futbol oynamak için gidiyorlar zaten. İleride canları sıkıldığı için Türkiye'ye veya Avrupa ülkelerine de uğramak istemeyeceklerinin bir garantisi yok. Nükleer bombalar ve NATO olduğu için yine bir derece güvenlik sağlanabiliyor.Bilemiyorum, hani pek Rusçu da sayılmam ama burada kötü olan Ruslar değil ya sanki.
Zamanında çeşitli anlaşmalar gerçekleştirmeye çalıştılar. Attığım bağlantıda da mevcut görüşlerini açıklamışlardı. Bu kararlara karşı gelirseler sakin kalacaklarını sanmıyorum.
They can be summarised in three Yes’s and three No’s.
No to the forced displacement of the Palestinian people. There cannot be an expulsion of Palestinians into other countries.
No to the amputation of the territory of Gaza or its reoccupation by Israel. There must not be a reduction of Gaza’s territory, permanent control of Gaza by the Israeli Defence Force, nor a return of Hamas to govern Gaza.
No to the dissociation of Gaza from the overall Palestinian issue. Our objective must be the resolution to the Palestinian issue as a whole.
Yes to the installation of an interim Palestinian authority in Gaza, under terms of reference and legitimacy defined by a unanimous and unambiguous resolution of the UN Security Council and guaranteed by it. We can think of a renewable resolution that encourages the two sides to reach an agreement, first for Gaza but then also for the West Bank.
Yes to a stronger involvement of Arab states if they agree, trusted by both the Israelis and the Palestinian Authority. Currently Arab states are not ready to discuss the day after the war. Yet, to achieve a lasting solution we need their commitment, which cannot be only financial. They must be certain that their involvement will not be an end in itself, but a step on a clear path towards a Palestinian state.
Finally, yes to a greater involvement of the European Union in the region.
Rusya gibi %100 şekilde suçlu olmadığı için ambargo çok yersiz olur. Belirli bir taraf tutmaya çalışmıyorlar. Türkiye bile ticarete devam ediyor.İsrail ile ticaret yapan, ambargo uygulamayan herkes suçludur.
Zaten Avrupa'da yaşıyorum. Günlük yaşamımda Avrupa sınırları içinde hiçbir sorunla karşılaşmıyorum. Sorun olursa da anında çözüm arıyorlar. Çözüm aramıyorsalar da eylem yapıyoruz, yine sorun çözülüyor. Çevremde de köle falan görmedim, böyle fikirler kabul edilemez. Herkes hatalarından ders alıyor. İnsan haklarına ve özgürlüğe dair yapılan araştırmaları kontrol ederseniz Avrupa'nın hep önde olduğunu görebilirsiniz. "İnsanlık düşmanı" demeniz komik. Twitch'i yasaklayan ve vergilerin çok yüksek olduğu bir ülke duymuştum geçen, Avrupa Birliği içinde mi acaba? Unutmadan, geçen günlerde İsveç de Ukrayna için yeniden büyük bir yardımda bulunmuştu. Ne kadar da benciller...Avrupa gibi bencil ve insanlık düşmanı bir yapı için bu cümleleri kurmak, Avrupalıdan daha Avrupalı olmakla aciklanir herhalde. Keşke kölelik devam etseydi de bu tarz kafa yapılarını Avrupa'ya köle olarak gönderseydik, herhalde ulasacaklari en yüksek mertebeye ulasmis olurlardı kendi açılarından.
Bu yazdıklarının benim yazdiklarimla ne alakasi var, laf salatası yapıyorsun ki o da gündelik menfaatlerin dışında dünya görüşün olmadığı gibi tarih, yakın tarih, siyaset vs hiçbir şey bilmediğini gösteriyor. Kölelik senin ruhunda var, sana ayaklarında pranga var diyen oldu mu?Zaten Avrupa'da yaşıyorum. Günlük yaşamımda Avrupa sınırları içinde hiçbir sorunla karşılaşmıyorum. Sorun olursa da anında çözüm arıyorlar. Çözüm aramıyorsalar da eylem yapıyoruz, yine sorun çözülüyor. Çevremde de köle falan görmedim, böyle fikirler kabul edilemez. Herkes hatalarından ders alıyor. İnsan haklarına ve özgürlüğe dair yapılan araştırmaları kontrol ederseniz Avrupa'nın hep önde olduğunu görebilirsiniz. "İnsanlık düşmanı" demeniz komik. Twitch'i yasaklayan ve vergilerin çok yüksek olduğu bir ülke duymuştum geçen, Avrupa Birliği içinde mi acaba?