Ya hocam sen de gelip burada Rusya'yı övme Allah rızası için. Daha 3-5 sene önce onlarca askerimizi bombaladılar Suriye'de. Yetmedi boğazdan gecerken ellerinde manpadsla poz verdiler. Bu coğrafyada kendi çıkarlarını koruyacak kadar akıllı olmazsaniz çiğ çiğ yerler adamı, Rusya imkan bulsa Ukrayna gibi bizimle de savaşmak İstanbul'a ve boğazlara hakim olmak istemez mi? Ben bu coğrafyada herhangi bir millete bu denli muhabbet beslenilmesini anlamıyorum. Ya Türk olarak varsın ya da yoksun, romantikleşmenin anlamı yok.@80
Hocam, anlamadığınız nokta şu:
Fransa'da yahut Avrupa'da kölelikle rastlaşmazsınız zaten. Burada kastettiğim de bu değil, eski kolonilerin aslında hala bir çeşit modern köleliğe ev sahipliği yaptığı. Afrika'da -Fransa da dahil olmak üzere emperyal güçler- bütün somurgelerin siyasetine Rusya işin içine girene kadar darbeler düzenleyerek karışıyorlardı. Afrika cevherleri hala halka ait değil, yukarıda da yazdım.
Fransa halk baskısının yüksek olduğu bir yer ve bu gayet olumlu. Lakin buna rağmen underground olarak eski somurgeleri üzerinde tahakküm sahibiydi. Afrika özelinde Rusya destekli sol darbelerle zayiflatildilar, bu da gecen seneye tekabül ediyor. Ama tekrar edeyim hala cevherleri yabancı şirketler çıkarıyor. Afrika'ya zulüm bitmiş değil.
Yani çıkıp "biz insan haklarına önem veriyoruz" demeleri bir şey ifade etmiyor. Veriler ortada.
Detaylar
Kim cevapladı?Din asıl mesele değil, yanlışınız var. Bölge halkları sosyalizm ile yöneltilmiş zamanında. Şu an da aynı şekilde çeşitli hukumetler bulunuyor sosyalizme yanlayan.Afrika çok garip bir yer. Bir yandan din sebebiyle çağa ayak uyduramama sorunu mevcut, diğer yandan sömürü yıllarından kalan sıkıntıları çekiyorlar. Çoğunun ülkelerinde madenleri işleyebilmeleri için gerekli teknoloji bile bulunmuyor.
Ama başları ezilmiş. Liderler NATO destekli darbelerle değişmiş, kimisi öldürülmüş. Dinden ziyade emperyalizmin pençesi hakim oraya.
Ben olanı söylüyorum. Yanlışsa yanlış diyin. Önceki mesajımda belirttim, Rusya hükumeti fikir yapimla örtüşmüyor. Doğrusuna doğru, yanlışına yanlış diyoruz sadece.Ya hocam sen de gelip burada Rusya'yı övme Allah rızası için. Daha 3-5 sene önce onlarca askerimizi bombaladılar Suriye'de. Yetmedi boğazdan gecerken ellerinde manpadsla poz verdiler. Bu coğrafyada kendi çıkarlarını koruyacak kadar akıllı olmazsaniz çiğ çiğ yerler adamı, Rusya imkan bulsa Ukrayna gibi bizimle de savaşmak İstanbul'a ve boğazlara hakim olmak istemez mi? Ben bu coğrafyada herhangi bir millete bu denli muhabbet beslenilmesini anlamıyorum. Ya Türk olarak varsın ya da yoksun, romantikleşmenin anlamı yok.
Güzel kardeşim, Avrupa'nın son 1-2 Yüz yılda yaptığı şeylerden bahsediyoruz, hatta hala Afrika gibi bir coğrafyada yaptıklarından bahsediyoruz. Kendi vatandaşları dışında Ortadoğu،Afrika insaninin hayvandan farkı yok onlar için ondan bahsediyoruz ki hatta köpeklerine daha fazla değer veriyorlardır. Ben bu insanlara sevgi beslenilmesine anlam veremiyorum, sen gelip 2-3 araba diyorsun. Şimdi sen söyle sence aynı konuyu mu konuşuyoruz? Bu cevabı da verdiğin saygısız cevaba rağmen bir insan olarak sana saygi duyduğum için yazıyorum ama devamı yok, lütfen saygılı tartışalım.Tamam sen Malkoçoglusun. Sen Lee Sin'sin. Senden delikanlı fikir belirten yok.
- Makaleler
- 1
Sadece sömürgeden değil, Suudi Arabistan gibi bölgelerden de bahsetmek istemiştim. Ülkenin yarısına eşit haklar verilmediğinde diğer ülkeleri nasıl yakalayabilsinler ki? Aralarında uygun bir birlik de sağlayamıyorlar. Bir köşede İsrail çatışıyor, öteki köşede de insanlar açlıktan ölüyor. Yakın değerlere sahip olabilseydiler en azından birbirlerine destek olabilirlerdi.
Anladım. Yine de sizi daha az wall of text niteliğinde övgülere davet ediyorum. Ortak bir paydada bulusacağımızı zannetmiyorum ama eğreti duruyor, azıcık geçmişe hatta günümüze baktığımızda iğreneceğimiz toplumlar bunlar. İyi geceler.Sadece sömürgeden değil, Suudi Arabistan gibi bölgelerden de bahsetmek istemiştim. Ülkenin yarısına eşit haklar verilmediğinde diğer ülkeleri nasıl yakalayabilsinler ki? Aralarında uygun bir birlik de sağlayamıyorlar. Bir köşede İsrail çatışıyor, öteki köşede de insanlar açlıktan ölüyor. Yakın değerlere sahip olabilseydiler en azından birbirlerine destek olabilirlerdi.
mencolarado
Başarılı
Paranın dini olmaz ayrıca haycan çiftliğini okuyun.
İstinye Park'ta yemek katında yerken böyle elinde cidden mide kaldıran fotoğraflarla, İsrail boykot adı altında pankartlarla geziyorlar. Kardeşim biz burada yemek yiyoruz. Birisinin kolunu parçalanmış halde görmeye gelmedik oraya ve fotoğrafı görünce yemeği yiyesim kalmadı.Bazı kişiler de McDonald's ve Starbucks'ta oturan gençlere rahatsızlık veriyor. Hoş değil gerçekten ve çoğunun protestosunda samimi olduğunu düşünmüyorum. Madem çok samimiler. Bunu da protesto edebilirler![]()
Ozzytaste
Yetkin
Starbucks Orta Doğu'da çalışanlarını işten çıkarıyor - İş-Yaşam Haberleri
Starbucks'ın Orta Doğu'daki işletme haklarına sahip Kuveyt merkezli Alshaya Group, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle boykotların hedefi haline gelen kahve zincirinin bölgedeki mağazalarında işten çıkarmaya gitme kararı aldı
Sonuç bu. Şimdi kara kara düşünürsün eve nasıl ekmek götüreceğim diye.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-