İşsiz kalmak istiyorsan bilgisayar bölümlerini tercih etmelisin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam/Kadın profesör olmak için 20+ yıl veriyor. Bunu da düşünmek lazım. Az bir zaman değil. Parası aylık ortalama 100.000 TL. Projesi, tezi, konferans gibi şeyler para katlıyor. Her profesörde proje falan yapmaz. Aldığı para sadece o aylık aldığı parayla geçinir.

Ama ne de olsa oraya gelmeyi hak etmiş.

Hocam Türkiye için öyle düşünmeyin bence ama şimdi bu insanlar prof yani, onlar hakkında böyle konuşmam da çok saçma ve cahillik olabilir. Benim rütbem yetmez oraya .

Yapay zeka okusunlar değil mi? Senin favori bölümündür orası.
Hahaha, öyle bu arada. Bu kullanıcı yapay zeka mühendisliğinin okunmasını savunuyor ve bilgisayar mühendisliğinin ölü olduğunu savunuyor. Hiçbir fikri yok, fikri olmadığı konuda ahkam kesiyor.

Son düzenleme:
Hahaha, öyle bu arada. Bu kullanıcı yapay zeka mühendisliğinin okunmasını savunuyor ve bilisayar mühendisliğinin ölü olduğunu savunuyor. Hiçbir fikri yok, fikri olmadığı konuda ahkam kesiyor.

Aynısı ya. PC Müh okuyup istediğin branşa yönelmek varken inatla AI oku diyor. Yapay zekanın yaratıcıları zaten PC mühendisi çıkışlı adamlar .

Eki Görüntüle 164693
Aynısı ya. PC Müh okuyup istediğin branşa yönelmek varken inatla AI oku diyor. Yapay zekanın yaratıcıları zaten PC mühendisi çıkışlı adamlar .
Yav inan boş boş öneriler ya, şu bölümler hakkında konuşan 10 insanın 9'u bilgisayar, algoritma cahili direkt.

AI, AGI'a evrilecek. Promptlarla çalışan bir algoritmanın zaten alet olduğu başından belli. Var daha yol. Bana kalırsa da siber güvenlik, ne yapay zeka mühendisliği okumak bilgisayar kadar mantıklı değil, tabi bilgisayar köklü bir okulsa.

Herkes kendi tercihini yapsın, kariyer planını yapsın.. Laga luga yapmasın yeter ki. Ve evet, yapay zekanın bir yazılımcının elindeyken iş açığını kapattığı ve pandemi sonrası yazılımcı krizi olduğu bir gerçek. Sektör acımasız. Herkese bol şans.

@20511 Ekran kartını takarken kartı kırdı, olay oldu.
Şaka bir yana, PC Mühendisliği okuyup istediğin yere girmek varken inatla AI oku diyor. Yapay zekanın yaratıcıları zaten PC mühendisliği okumuş adamlar. Şu bölümler hakkında konuşan 10 insanın 9'u bilgisayar cahili direkt. Bu adam yapay zeka mühendisliğinin okunmasını savunuyor ve bilgisayar mühendisliğinin ölü olduğunu savunuyor. Hiçbir fikri yok, fikri olmadığı konuda fikir belirtiyor.

İyi de bilgisayar mühendisleri zaten işsiz değil mi? Onu geçtim, yazılım alanında bilgisayar mühendisliğinden çok herbir meslek grubundan insan var yani. Sektör herkese açık çünkü.

Haklısınız ama herkeste bilgisayarcı olayım Jeff Bezos, Bill Gates olayım edası var. Bu devirler bitti. Ayrıca bilgisayarcı olmakla değil yeni girişimler ile zengin ve başarılı olunur.

Yapay zeka okusunlar değil mi? Senin favori bölümündür orası.
Evet doğru söylüyorsun. Yakın gelecekte insanlar yapay zeka çipleri takarak muazzam düzeyde IQ seviyelerine ulaşacaklar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bilgisayar meselesinde Türkiye'den daha kötü olan bir ülkede 100K TL (5000 AZN) maaş. Olur gibi.

İyi de bilgisayar mühendisleri zaten işsiz değil mi? Onu geçtim, yazılım alanında bilgisayar mühendisliğinden çok herbir meslek grubundan insan var yani. Sektör herkese açık çünkü.

Hayır. Azerbaycan'da hala iş var. Ben 5000 AZN ile takılıyorum şu an.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…