Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Orası ayrı bir konu. Yazılım üniversitelerin öğrenim görevlisi kontenjanı az mı çok mu bilmiyorum. Bence az yani. Birde öğrenim görevleri işsiz kalsa yazılımda yer edinebilir mi bilemeyiz ama hocalar işsiz kalsa da olur çünkü parayı kırmışlardır yani.
Adam/Kadın profesör olmak için 20+ yıl veriyor. Bunu da düşünmek lazım. Az bir zaman değil. Parası aylık ortalama 100.000 TL. Projesi, tezi, konferans gibi şeyler para katlıyor. Her profesörde proje falan yapmaz. Aldığı para sadece o aylık aldığı parayla geçinir.

Ama ne de olsa oraya gelmeyi hak etmiş.

Adam/Kadın profesör olmak için 20+ yıl veriyor. Bunu da düşünmek lazım. Az bir zaman değil. Parası aylık ortalama 100.000 TL. Projesi, tezi, konferans gibi şeyler para katlıyor. Her profesörde proje falan yapmaz. Aldığı para sadece o aylık aldığı parayla geçinir.

Ama ne de olsa oraya gelmeyi hak etmiş.
Hocam Türkiye için öyle düşünmeyin bence ama şimdi bu insanlar prof yani, onlar hakkında böyle konuşmam da çok saçma ve cahillik olabilir. Benim rütbem yetmez oraya :D.

Yapay zeka okusunlar değil mi? Senin favori bölümündür orası.
Hahaha, öyle bu arada. Bu kullanıcı yapay zeka mühendisliğinin okunmasını savunuyor ve bilgisayar mühendisliğinin ölü olduğunu savunuyor. Hiçbir fikri yok, fikri olmadığı konuda ahkam kesiyor.

Screenshot_20250719_142507_Vivaldi.webp

Son düzenleme:
Hahaha, öyle bu arada. Bu kullanıcı yapay zeka mühendisliğinin okunmasını savunuyor ve bilisayar mühendisliğinin ölü olduğunu savunuyor. Hiçbir fikri yok, fikri olmadığı konuda ahkam kesiyor.
1752924283833.webp

Aynısı ya. PC Müh okuyup istediğin branşa yönelmek varken inatla AI oku diyor. Yapay zekanın yaratıcıları zaten PC mühendisi çıkışlı adamlar :D.

Eki Görüntüle 164693
Aynısı ya. PC Müh okuyup istediğin branşa yönelmek varken inatla AI oku diyor. Yapay zekanın yaratıcıları zaten PC mühendisi çıkışlı adamlar :D.
Yav inan boş boş öneriler ya, şu bölümler hakkında konuşan 10 insanın 9'u bilgisayar, algoritma cahili direkt.

AI, AGI'a evrilecek. Promptlarla çalışan bir algoritmanın zaten alet olduğu başından belli. Var daha yol. Bana kalırsa da siber güvenlik, ne yapay zeka mühendisliği okumak bilgisayar kadar mantıklı değil, tabi bilgisayar köklü bir okulsa.

Herkes kendi tercihini yapsın, kariyer planını yapsın.. Laga luga yapmasın yeter ki. Ve evet, yapay zekanın bir yazılımcının elindeyken iş açığını kapattığı ve pandemi sonrası yazılımcı krizi olduğu bir gerçek. Sektör acımasız. Herkese bol şans.

@20511 Ekran kartını takarken kartı kırdı, olay oldu.
Şaka bir yana, PC Mühendisliği okuyup istediğin yere girmek varken inatla AI oku diyor. Yapay zekanın yaratıcıları zaten PC mühendisliği okumuş adamlar. Şu bölümler hakkında konuşan 10 insanın 9'u bilgisayar cahili direkt. Bu adam yapay zeka mühendisliğinin okunmasını savunuyor ve bilgisayar mühendisliğinin ölü olduğunu savunuyor. Hiçbir fikri yok, fikri olmadığı konuda fikir belirtiyor.

@20511 Ekran kartını takarken kartı kırdı, olay oldu.
Şaka bir yana, PC Mühendisliği okuyup istediğin yere girmek varken inatla AI oku diyor. Yapay zekanın yaratıcıları zaten PC mühendisliği okumuş adamlar. Şu bölümler hakkında konuşan 10 insanın 9'u bilgisayar cahili direkt. Bu adam yapay zeka mühendisliğinin okunmasını savunuyor ve bilgisayar mühendisliğinin ölü olduğunu savunuyor. Hiçbir fikri yok, fikri olmadığı konuda fikir belirtiyor.
İyi de bilgisayar mühendisleri zaten işsiz değil mi? Onu geçtim, yazılım alanında bilgisayar mühendisliğinden çok herbir meslek grubundan insan var yani. Sektör herkese açık çünkü.

Bilgisayar bölümü okuyan birisi olarak size hem hak veriyorum, hem de hiç vermiyorum.

Neden hak vermiyorum, çünkü yapay zeka şu anda mikro kodlar yazabiliyor. Bu kodları daha derleyip tam haliyle size sunamıyor.
Kendi kafasından bir şeyler üretemiyor. Adı üzerinde "yapay" zeka. İnsanlarla yarışabilmesi için daha çok yılı var.

Neden hak veriyorum, yapay zeka çıktığı günden beri insanlar sorunlarını ilk onlara sormaya başladı, yavaş yavaş hem forum kültürünü hem de birçok alanı ele geçirecekler. Sadece yazılımı değil.

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum, sürekli bu tarz konular açıp okumak isteyenlere engel olmayın. Bu iş zevk meselesi. Madem yapay zekanın yazılımı bitirdiğini düşünüyorsunuz, okumazsınız olur biter.
Haklısınız ama herkeste bilgisayarcı olayım Jeff Bezos, Bill Gates olayım edası var. Bu devirler bitti. Ayrıca bilgisayarcı olmakla değil yeni girişimler ile zengin ve başarılı olunur.

Yapay zeka okusunlar değil mi? Senin favori bölümündür orası.
Evet doğru söylüyorsun. Yakın gelecekte insanlar yapay zeka çipleri takarak muazzam düzeyde IQ seviyelerine ulaşacaklar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradaki herkes boş konuşmuş gidin okuyun 4 sene sonra bu konuyu tekrar Uplay'ın. Zaten yapamayacaksınız ve büyük ihtimal bir yerde bilgisayarcıyım deyip sağda solda kasiyerlik yapacaksınız.

Buraya her zaman sağlam kaynaklarla yazı yazmışımdır. IBM'den tut NVIDIA'sına kadar muazzam bir işçi çıkarması var.

Forumdaki ne idiği belirsiz isminde meymenet olmayan ve sabah akşam annesinden para alıp CS2'de kasa açan tipler doluşmuş.

Hayat sizi bir büker bir daha belinizi doğrultamazsınız... Hayat karı kız kovalamaya ve bilgisayarda oyun oynamaya benzemez...

Fişini çekersem bunların hiçbirinin olmayacağını biliyorsun. Tamamen mantelitesiz bir yaklaşımdasın.

Osmanlı senin atan değil ama resimdeki kişi Osmanlı subayı.

Nereden baksan her yerden cehalet fışkırıyor. Bu toplum düzelmez... Dolar 41 TL'de olur 410 TL'de olur bu kafa ile.

Bilgisayar meselesinde Türkiye'den daha kötü olan bir ülkede 100K TL (5000 AZN) maaş. Olur gibi.

İyi de bilgisayar mühendisleri zaten işsiz değil mi? Onu geçtim, yazılım alanında bilgisayar mühendisliğinden çok herbir meslek grubundan insan var yani. Sektör herkese açık çünkü.

Hayır. Azerbaycan'da hala iş var. Ben 5000 AZN ile takılıyorum şu an.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.