Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes baltalayıp durmuş bilişim sektörü büyük bir krizde çoğu tanıdığım iş değişikliğine gitti. Bilişim sektörü can çekişiyor bu saatten sonra bilişim okuyan işsiz kalır.
Üniversite karşılaştırması yapmak daha mantıklı geliyor bana. ODTÜ var, bir de 100 binlik üniversite var. Kötü yerde okuyan iş bulması zor. Üniversite okuyup işsiz kalan çok. Ama öncelikle kazandığın yere bak. Öğretim üyelerine bak. Sonra konuş.

Benim düşüncem bence birçok insan için bitti. Çünkü internette sayısız içerik var. Aralarından çok azı kazanıyor. O azınlığa girmek için de çok ama çok çalışmak gerekiyor artık. Eskisine göre fazla efor sarfedeceksin ama bu sefer de yapay zeka sayesinde efor harcamayan insanlar bile iyi işler yapabilir hale gelecek yanii :D.
Mesela BTK Akademi iyi diyorlar. Adam boşuna mı 4 yıl ders alıyor? Tabii emek verenle vermeyen konusunda ayrım yapmak lazım. Ona göre düşünelim.

Mesela BTK Akademi iyi diyorlar. Adam boşuna mı 4 yıl ders alıyor? Tabii emek verenle vermeyen konusunda ayrım yapmak lazım. Ona göre düşünelim.
Hocam işte arz ve talep burada devreye giriyor. Evet emek veriyor ama sektörün ihtiyacı da azalabiliyor diyebiliriz. Ya da ihtiyaç sabit ya da artış hızı az ve ya çok ama bu sefer aşırı fazla yazılımcı var. Bu da bir nevi bu alanın aslında öldüğü anlamına gelir yani ama meslek seçimi olarak öldüğü anlamına gelir.

Bilgisayar bölümü okuyan birisi olarak size hem hak veriyorum, hem de hiç vermiyorum.

Neden hak vermiyorum, çünkü yapay zeka şu anda mikro kodlar yazabiliyor. Bu kodları daha derleyip tam haliyle size sunamıyor.
Kendi kafasından bir şeyler üretemiyor. Adı üzerinde "yapay" zeka. İnsanlarla yarışabilmesi için daha çok yılı var.

Neden hak veriyorum, yapay zeka çıktığı günden beri insanlar sorunlarını ilk onlara sormaya başladı, yavaş yavaş hem forum kültürünü hem de birçok alanı ele geçirecekler. Sadece yazılımı değil.

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum, sürekli bu tarz konular açıp okumak isteyenlere engel olmayın. Bu iş zevk meselesi. Madem yapay zekanın yazılımı bitirdiğini düşünüyorsunuz, okumazsınız olur biter.

Hocam işte arz ve talep burada devreye giriyor. Evet emek veriyor ama sektörün ihtiyacı da azalabiliyor diyebiliriz. Ya da ihtiyaç sabit ya da artış hızı az ve ya çok ama bu sefer aşırı fazla yazılımcı var. Bu da bir nevi bu alanın aslında öldüğü anlamına gelir yani ama meslek seçimi olarak öldüğü anlamına gelir.
Hocam, aşırı fazla yazılımcı olsun. Demikten bir olay söyledim. ODTÜ bilgisayar mühendisi öğretim üyeleri var; bir de çok düşük olan bir üniversite öğretim üyeleri var. Sizce o hocalar da mı işsiz kalacak. Adam uluslararası tanınırlığı var ama sırf yapay zeka gelişiyor diye hoca boşta mı kalacak?

Hocam, aşırı fazla yazılımcı olsun. Demikten bir olay söyledim. ODTÜ bilgisayar mühendisi öğretim üyeleri var; bir de çok düşük olan bir üniversite öğretim üyeleri var. Sizce o hocalar da mı işsiz kalacak. Adam uluslararası tanınırlığı var ama sırf yapay zeka gelişiyor diye hoca boşta mı kalacak?
Orası ayrı bir konu. Yazılım üniversitelerin öğrenim görevlisi kontenjanı az mı çok mu bilmiyorum. Bence az yani. Birde öğrenim görevleri işsiz kalsa yazılımda yer edinebilir mi bilemeyiz ama hocalar işsiz kalsa da olur çünkü parayı kırmışlardır yani.

Tamam kardeşim kimse okumasın sadece sen oku tamam. Ben böyle çocukça bir rakip eleme görmedim.
1752923229702.webp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.