Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@20511,
YZ bölümünün PC Mühendisliğinin alt dalı olduğu belliyken inatla PC Mühendisliği kötüleyip YZ öneriyorsun. PC okuyan adamın YZ bölümünden ilerleyebileceğini bilmiyorsun. 3.sınıfta ekstradan bir daha seçmeli ders olarak Yapay Zeka zaten görülebiliyor. Adamın kafası inatla for döngüsüne girmiş durumda. Şu kafandaki komuta bir de break eklemeyi unutma. Sürekli aynı şeyleri repeat atıyorsun.

Adam gidip PC Mühendisliği seçip oradan çok sevdiğin Yapay Zeka bölümüne odaklanabilirken inatla "Olmaz, YZ okumalısın. " kafasındasın. PC okunacak gibi değilse o zaman YZ de okunabilecek durumda değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
@20511,
Ya sen ne anlatıyorsun hala? YZ bölümünün PC Mühendisliğinin alt dalı olduğu belliyken inatla PC Müh kötüleyip YZ öneriyorsun. PC okuyan adamın YZ bölümünden ilerleyebileceğini bilmeyen bilgisizin tekisin. 3.sınıfta seçmeli ders olarak Yapay Zeka zaten görülebiliyor. Adamın kafası inatla for döngüsüne girmiş durumda. Şu kafandaki komuta bir de break eklemeyi unutma. Sürekli aynı şeyleri repeat atıyorsun.

Adam kendini Jensen Huang zannediyor

Bir tarihteki olayı hatırlattı Sanayi devriminin başlarında bazı işçi insanlar makinelere karşı çıkmıştı hepsi isyan edip makinaları kırıp protesto etmişlerdi. İngiltere de mi oldu hangi devlette olduğunu pek hatırlamıyorum çok uzun zaman olmuştu.

Arkadaş yapay zeka dediğimiz şeyin kendiliğinden oluşup geliştiğine inanıyor onu yine bilgisayar mühendislerinin oluşturduğunu anlayamamış galiba, ilerisi için net bir şey kimse söyleyemez fakat şu an böyle konuşmak saçmalık hala işini bilen adama çokça iş fırsatının olduğu veya kendi yaptığın uygulamalarla bile çok iyi para kazanabiliceğin bir sektör, şarlatanlıktan başka bir şey değil bu yaptığı. Bana yazdıklarından dolayı mesaj banı yedi büyük ihtimalle birkaç saat rahat olabilirsiniz :)

Arkadaş yapay zeka dediğimiz şeyin kendiliğinden oluşup geliştiğine inanıyor onu yine bilgisayar mühendislerinin oluşturduğunu anlayamamış galiba, ilerisi için net bir şey kimse söyleyemez fakat şu an böyle konuşmak saçmalık hala işini bilen adama çokça iş fırsatının olduğu veya kendi yaptığın uygulamalarla bile çok iyi para kazanabiliceğin bir sektör, şarlatanlıktan başka bir şey değil bu yaptığı. Bana yazdıklarından dolayı mesaj banı yedi büyük ihtimalle birkaç saat rahat olabilirsiniz :)
Bilgisayar Mühendisleri Yapay Zeka yapmış. Kaynak? Tabi ki Yok artı cümle bile ters...

@20511,
Ya sen ne anlatıyorsun hala? YZ bölümünün PC Mühendisliğinin alt dalı olduğu belliyken inatla PC Mühendisliği kötüleyip YZ öneriyorsun. PC okuyan adamın YZ bölümünden ilerleyebileceğini bilmeyen bilgisizin tekisin. 3.sınıfta ekstradan bir daha seçmeli ders olarak Yapay Zeka zaten görülebiliyor. Adamın kafası inatla for döngüsüne girmiş durumda. Şu kafandaki komuta bir de break eklemeyi unutma. Sürekli aynı şeyleri repeat atıyorsun.

Adam gidip PC Mühendisliği seçip oradan çok sevdiğin Yapay Zeka bölümüne odaklanabilirken inatla "Olmaz, YZ okumalısın. " kafasındasın. PC okunacak gibi değilse o zaman YZ de okunabilecek durumda değildir.

Kaynak sunmadan aklından bir şeyler uydurup yazıyorsun... benim yazdığım her şeyin kaynağı dayanağı var sen hangi kaynağına güvenipte bu yorumları yazıyorsun? Örnek ver mesela şurada yazıyor "Yapay Zeka Bilgisayar Mühendisliğinin Altıdır vs."

senin düşüncene bakarsak elektronlarda bu işin babasıdır onlar olmazsa hiçbir şey olmaz.... Tamamen saçma bir bakış açısı..

Benim karşıma çıkacak kişi elinde kanıtlarla çıksın. İçi boş kelimelerle değil..

Kendi ayakları üzerinde durmayan, ailesinden maddi destek alıp kişisel gelişimine önem vermeyen ve vaktini sadece oyunlarla geçiren kişiler lütfen bana yazmasın...

Son düzenleme:
@20511,
Lütfen sus artık. Daha Türkçe yazmayı bilmiyorsun. Daha cümle yazamıyorsun sen nasıl kodlama filan yapıyorsun hayret bir şey. Senin yapay zeka okuman cidden senin için çok iyi bir hamle olmalı. Sen direkt ChatGPT'ye prompt gir o kodu halletsin. Sen şimdi hatalı yazarsın bir de hatanı da fark edemezsin.
1752954837963.webp

Adam inatla yanlış şeyler aktarıyor hala da inat ediyor.

Adam 2-3 mesaj önce yine "Ailesinden maddi destek alanlar benimle konuşmasın ."dedi :D. Şaka gibi. Seni kim bu foruma bot olarak kodladı? Adamın konudaki mesaisi:

Kod:
for (;;)
{
    Console.WriteLine("Ailesinden maddi destek alanlar benimle konuşmasın");
}

for (;;)
{
    Console.WriteLine("Bilgisayar mühendisliği okumayın");
}

Son düzenleme:
Yapay zeka araçlarının potansiyellerinin çok yüksek olduğuna dair ve gelecekte insanları işsiz bırakabileceklerine dair araştırmalar ve kaynaklar var. Buna göre ChatGPT vs. gibi araçlar insan benzeri performans gösterebilirler ve insanların yapabileceği işleri yapabilirler. Akla ilk gelen bilişim meslekleri. "ChatGPT kod yazıyor, yazılımcılar ileride işsiz kalacak" yaklaşımı basit kalıyor ama tamamen içi boş bir söz değil.

Bütün bunlara rağmen ben bilişim bölümlerinin okunması gerektiğini düşünüyorum çünkü hangi bölümü seviyorsanız o bölümü okumalısınız. Yapay zekanın ne zaman sizi işsiz bırakacağı bilinmiyor. Uzun yıllar alabilir. En önemli kısım ise şu; sadece bilişim değil, bütün meslekler tehlikede yapay zekaya göre. Sadece yazılımın tehlikede olup diğer bölümlerin yapay zekaya karşı güvende oldukları iddiası saçmalıktır. Yazılım dışındaki alanlarda da yapay zekanın başarılı olduğuna dair kaynaklar var.

Kısaca birkaç maddede özetleyelim:
  1. Yapay zeka araçlarının potansiyelleri çok güçlü ve insanları işsiz bırakabilirler.
  2. Sadece yazılım mühendisliği vs. değil, bütün meslekler tehlikede. O yüzden bilişimden soğumak için geçerli bir sebep yok.
  3. Bilişim, tıp, hukuk, mühendislik gibi bölümleri okuyorsanız korkmayın çünkü yapay zekanın ne zaman sizi işsiz bırakacağı bilinmiyor. Uzun yıllar alabilir.
  4. Büyük paradigma kaymaları yaşanırsa herkes etkilenecek. Herkesin etkileneceği bir konudan bireysel olarak korkmak bence mantıklı değil.
Belki de devlet vatandaşlık maaşı gibi bir şey dağıtacak. Eski işin ise hobin olarak varlığını sürdürecek. Bu da bence bir seçenek.

Soran olursa kaynakları atmaya hazırım.

Son düzenleme:
Bilgisayar Mühendisleri Yapay Zeka yapmış. Kaynak? Tabi ki Yok artı cümle bile ters...
OpenAI kurucu CEO'su Sam Altman, bilgisayar mühendisliği kökenli. Sadece bir örnek. (TR'de computer science-computer engineering ayrımı olmadığı için böyle yazıyorum)

Alandaki en iyi 10 devlet üniversitesinden birinde Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim, hocalarımızın çoğu YZ araştırmalarında yoğunlaşmış veya yoğunlaşıyor olan insanlar. "Yapay Zeka'ya Giriş" ve "Makine Öğrenmesi" adında teknik seçmeli derslerimiz var. Bu sene YZ mühendisliği bölümü açılacak. Çok fazla ortak ders olacak ve onların zorunlu derslerinin bize seçmeli, bizim zorunlu derslerimizin onlara seçmeli olması gibi bir plan var diye biliyorum, son durum ne oldu bilmem ama bölümdeki YZ'ye en yakın hocalarımızdan biri öyle demişti.

Büyük ihtimal YZ'nin tam olarak ne olduğu veya nasıl çalıştığıyla alakalı hiçbir fikrin olmadan gelmiş burada millete ahkam kesiyorsun, yapma.

Benim karşıma çıkacak kişi elinde kanıtlarla çıksın. İçi boş kelimelerle değil..
Umarım tatmin olmuşsundur.

Son düzenleyen: Moderatör:
OpenAI kurucu CEO'su Sam Altman, bilgisayar mühendisliği kökenli. Sadece bir örnek. (TR'de computer science-computer engineering ayrımı olmadığı için böyle yazıyorum)

Alandaki en iyi 10 devlet üniversitesinden birinde Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim, hocalarımızın çoğu YZ araştırmalarında yoğunlaşmış veya yoğunlaşıyor olan insanlar. "Yapay Zeka'ya Giriş" ve "Makine Öğrenmesi" adında teknik seçmeli derslerimiz var. Bu sene YZ mühendisliği bölümü açılacak. Çok fazla ortak ders olacak ve onların zorunlu derslerinin bize seçmeli, bizim zorunlu derslerimizin onlara seçmeli olması gibi bir plan var diye biliyorum, son durum ne oldu bilmem ama bölümdeki YZ'ye en yakın hocalarımızdan biri öyle demişti.

Büyük ihtimal YZ'nin tam olarak ne olduğu veya nasıl çalıştığıyla alakalı hiçbir fikrin olmadan gelmiş burada millete ahkam kesiyorsun, yapma.

Umarım tatmin olmuşsundur.

Ortak ders falan yok Bilgisayar Yazılım gibi bölümler dönüşüme uğrayıp Yapay Zeka mühendisliği adı altında birleşecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.