Lotus
Üstün
Selam dostlarım, daha önceden açtığım konuların bir devamı gibi düşünebilirsiniz bunu. Bir otomobile karar verdik yine, gördüm, inceledim, baktım temiz bir araç. Eski ekspertizi 1 yıllık, o yüzden güvenmek istemedim. Bu yüzden İstanbul için Avrupa/Anadolu yakasında güvenilir ve temiz iş yapan bir ekspertize götürüp incelettirmek istiyorum.
Ek olarak motor kompresyon testine tabi tutmak istiyorum aracı. Yağ yakma ve kaçak var mı diye baksın istiyorum usta.
Araç Mitsubishi Lancer Sportback 1.6 MIVEC 2011 model, 199.xxx'de olan bir araç. Araç sahibi aldığında hevesle almış ama manuel araç kullanamamış, baskı balatayı bitirmiş. Aracı hep kaldırmaya çalışırken, çok yukarıda kavrıyor baskı balata. Test sürüşleri yaptım ama çok zorlamak istemedim aracı çünkü içindeki yağ 1 yıl önce değişmiş (1 yıldır yatıyor araç).
Bu yukarıda belirttiğim şeylerin önerisi olan var mı arkadaşlar? Araca düzgün baktırıp eksiklerini öğrenip yaptırmak ve emin olarak almak istiyorum aracı.
Benim bildiğim yapılması gerekenler:
Ek olarak motor kompresyon testine tabi tutmak istiyorum aracı. Yağ yakma ve kaçak var mı diye baksın istiyorum usta.
Araç Mitsubishi Lancer Sportback 1.6 MIVEC 2011 model, 199.xxx'de olan bir araç. Araç sahibi aldığında hevesle almış ama manuel araç kullanamamış, baskı balatayı bitirmiş. Aracı hep kaldırmaya çalışırken, çok yukarıda kavrıyor baskı balata. Test sürüşleri yaptım ama çok zorlamak istemedim aracı çünkü içindeki yağ 1 yıl önce değişmiş (1 yıldır yatıyor araç).
Bu yukarıda belirttiğim şeylerin önerisi olan var mı arkadaşlar? Araca düzgün baktırıp eksiklerini öğrenip yaptırmak ve emin olarak almak istiyorum aracı.
Benim bildiğim yapılması gerekenler:
- Triger zinciri değişecek (hafif şıkırtı var).
- Motor yağı ve bakımı yapılması lazım (filtreler dahil).
- Baskı balata değişmek zorunda.
- Ön takımda burçların birkaçı epey eskimiş, onları güncelleyeceğim yavaş yavaş.