Detaylar
Kim cevapladı?Xbox 360E
Üstün
Tamam işte, pitbull cinsi daha sıkıntı yapıyor. Huyu zaten direkt Buldog cinsinden alıyor, Buldog cinsinde boğa ve ayı dövüşü için üretilmiş köpektir.Bu butun kopekler icin gecerli. Cins onemli degil huy onemli.
Kardesim millet taksicileri bicakliyor. Gece vakti adam arabasinin kapisini zorlayan birini arabasina almak istemeyebilir. Kopek gozukmuyor arabanin icinden. Adam ac diye bagiriyor.
Bazı köpekler vardır, ne yapsan size saldırmazlar.
Beyaz araç için herhangi bir lafta bulmadım, yardım edecekmiş gibi durması tuhaf geldi sadece sonra basıp gidiyor tabii.
Ethem Efe
Üstün
Dogru biliyorsun. Bu irklarda agizlik zorunlu. Hatta sanirim irk fark etmeksizin buyuk kopeklerde hep zorunlu sanirim.
Hocam kopek adamin kendi kopegi sokak kopegi degil ki.
Genel olarak söyledim, hala canilik diyen var karşı çıkanlar var.
Pitbull'larin genetik kusurrlu olduğunu insanlara iyice anlatmak gerek. Bu hayvanlar bes yasindan sonra beyin ici basinclari arttigi icin saldirganlasiyor. Bir de hayvanla birlikte yasamanin ne oldugunu anlamamis cahilin eline kalinca hayvan iyice kontrolsuz hale geliyor. Bu tur hayvanlar sehirde beslenemez. Tamamen yasakli hale getirilmeleri gerek. Beslemek isteyende alsin bir ciftlik, orada yasasin.
Pitbull'larin genetik kusurrlu olduğunu insanlara iyice anlatmak gerek. Bu hayvanlar bes yasindan sonra beyin ici basinclari arttigi icin saldirganlasiyor.
Şu şehir efsanesi saçmalıktan kurtulsak mı hocam ya? AVMA 2021'de yayınladığı yazıya ve ASPCA gibi saygın bilimsel kurumların makalelerine neden bakmıyorsunuz şunu yazarken?
Yok öyle bir şey, 1970'lerde Amerika'dan fırlamış bir yalana inanıp gidiyorsunuz. Bir de genetik kusurlu demişsin, kaynağın ne ya?
Pitbull'ların DNA'sı diğer köpek ırklarından farklı falan değil; sadece bazı kas yapısı ve ağrı toleransı genleri (örneğin myostatin geniyle ilgili varyasyonlar) onları daha güçlü kılar. Fakat bu, saldırganlık ya da “beyin bozukluğu” anlamına gelmez.
Hani tıpkı atletik bir sporcunun genetik olarak dayanıklı olması ama saldırgan olmaması gibi.
Asıl mesele şudur:
Pitbull'lar yüzyıllar boyunca insan seçilimiyle, yani bilinçli çiftleştirmelerle “cesur, korkusuz ve güçlü” olacak şekilde üretilmiştir. Bu onların genetik mirasıdır — agresif değil, korkusuz.
Eğer bu özellik kötü niyetli biri tarafından “dövüş içgüdüsü” olarak yönlendirilirse, işte o zaman tehlike ortaya çıkar. Sahibinin kopyasıdır bu köpek ve sadık olması onun en büyük özelliklerindendir.
Teyzemin daha 1 aylıkken sahiplendiği Amerikan Pitbull'u vardı, dövüşlerde kullanılan harap olmuş bir anne köpeğin yavrusuydu, at gibi köpekti. Ama öylesine sevgi doluydu ki, herkese sevdirir, kedilerden korkar, tüm gün uyurdu. Hiçbir sıkıntı olmadan yaşlılıktan öldü hayvan.
Bilmeden, altında bir gereksinimi olmayan laflar söylemeyin. Ekstra da bir bilgi vereyim; American temperağment test society (atts) verilerine göre, American pit bull Terrier'lerin uyum ve sabır testinde başarı oranı %87 civarında. bu oran golden retriever'dan bile yüksek.
Videoda ki köpek artık ehlileştirilemez, çünkü böyle yetiştirilmiş belli. Belçika Malinoisi, bu ırkı hiç duydun mu? Bunlar mesela Pitbullardan çok daha tehlikeli, ama medya olsun, ülkemizde ki insanlar olsun daha az konuşuluyor. Halbuki bu ırkta Pitbull gibi güçlü, eğitim bağımlısı bir hayvan.
Sence Pitbull'dan daha mı az tehlikeli Malinois'ler? Dilersen bir tane Malinois'in koruduğu veya koruma içgüdüsünü bilmeyerek koruduğu bir yere gir.
Bende de American Pitbull Terier var. Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum.Şu şehir efsanesi saçmalıktan kurtulsak mı hocam ya? AVMA 2021'de yayınladığı yazıya ve ASPCA gibi saygın bilimsel kurumların makalelerine neden bakmıyorsunuz şunu yazarken?
Yok öyle bir şey, 1970'lerde Amerika'dan fırlamış bir yalana inanıp gidiyorsunuz. Bir de genetik kusurlu demişsin, kaynağın ne ya?
Pitbull'ların DNA'sı diğer köpek ırklarından farklı falan değil; sadece bazı kas yapısı ve ağrı toleransı genleri (örneğin myostatin geniyle ilgili varyasyonlar) onları daha güçlü kılar. Fakat bu, saldırganlık ya da “beyin bozukluğu” anlamına gelmez.
Hani tıpkı atletik bir sporcunun genetik olarak dayanıklı olması ama saldırgan olmaması gibi.
Asıl mesele şudur:
Pitbull'lar yüzyıllar boyunca insan seçilimiyle, yani bilinçli çiftleştirmelerle “cesur, korkusuz ve güçlü” olacak şekilde üretilmiştir. Bu onların genetik mirasıdır — agresif değil, korkusuz.
Eğer bu özellik kötü niyetli biri tarafından “dövüş içgüdüsü” olarak yönlendirilirse, işte o zaman tehlike ortaya çıkar. Sahibinin kopyasıdır bu köpek ve sadık olması onun en büyük özelliklerindendir.
Teyzemin daha 1 aylıkken sahiplendiği Amerikan Pitbull'u vardı, dövüşlerde kullanılan harap olmuş bir anne köpeğin yavrusuydu, at gibi köpekti. Ama öylesine sevgi doluydu ki, herkese sevdirir, kedilerden korkar, tüm gün uyurdu. Hiçbir sıkıntı olmadan yaşlılıktan öldü hayvan.
Bilmeden, altında bir gereksinimi olmayan laflar söylemeyin. Ekstra da bir bilgi vereyim; American temperağment test society (atts) verilerine göre, American pit bull Terrier'lerin uyum ve sabır testinde başarı oranı %87 civarında. bu oran golden retriever'dan bile yüksek.
Peki neden en cok saldirganlik bu irkta yasaniyor? Sehir içinde bu tur bir kopek beslemenin amaci nedir? Bu türler yasklanmali. Sehir içinde her an saldirabilecek bir yaratikla ayni sokakta, ayni binada olmak istemiyorum. Binama biri zorla sokmaya kalksa vururum zaten.
Yahu ben adama o kadar bilimsel makale anlatıyorum, bu köpeğin sorunları olmadığını, insanın sorunları olduğunu anlatıyorum bana gelmiş "vururum zaten." diyor. Kimi vuruyorsun sen ya? Hayatında kaç kişiyi vurdun?Peki neden en cok saldirganlik bu irkta yasaniyor? Sehir içinde bu tur bir kopek beslemenin amaci nedir? Bu türler yasklanmali. Sehir içinde her an saldirabilecek bir yaratikla ayni sokakta, ayni binada olmak istemiyorum. Binama biri zorla sokmaya kalksa vururum zaten.
Göz ardı listeme sonsuz bilet kazandınız.
Sokak serserilerinin eline düştüğü için.Peki neden en cok saldirganlik bu irkta yasaniyor? Sehir içinde bu tur bir kopek beslemenin amaci nedir? Bu türler yasklanmali. Sehir içinde her an saldirabilecek bir yaratikla ayni sokakta, ayni binada olmak istemiyorum. Binama biri zorla sokmaya kalksa vururum zaten.
Bana ne yahu senin gozardi listenden? Sizin deli kopekleriniz ile bir arada olmak zorunda degil insanlar. Bİlimsel makalle dediklerine de baksan parayi bastirip yazdirmistir birieri. Hayatimda insan parcalayan golden duymadim ama bu sacma irkin vukuatsiz gunu yok.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-